Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 065
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
Привет🙂
Плануваме да посетим Пиза и селцето Колоди.
Ака някой е ходил в Колоди, може ли да ме насочи къде се намира тази къща от снимката:

# 451
  • In transit
За ориентир ползвайте тази сграда... малко по-нагоре в карето е, там е историческото градче Колоди, но няма достъп с гугъл до там: https://www.google.com/maps/place/Sito+storico+di+Villa+Garzoni/ … 529525,349m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x132a7fccf7b81ca5:0xcb1cc36180e3ee5f!2z0JrQvtC70L7QtNC4LCDQm9GD0LrQsCwg0JjRgtCw0LvQuNGP!3b1!8m2!3d43.8998053!4d10.6517152!3m4!1s0x132a8103f97ce695:0xf1d22620d3bdf89d!8m2!3d43.9014973!4d10.6531706

# 452
Благодаря, Mikkey!
Предполагам, че е след вилата( жълтата сграда).

# 453
  • In transit
Да, там e. Tези малките тесни улички се водят Collodi castello, заедно с жълтата сграда.
Снимка, от горната страна: https://blog.100days.it/collodi-castello/

Един интересен сайт с инфо, на италиански: https://www.toscanainside.com/it/scopri-la-toscana/borghi/collodi/ 

# 454
Здравейте,
планувах посещение на Тоскана още преди Ковид, но по различни причини чак сега успяхме да запазим билети и хотел. Живи издрави от 16 до 21.03 сме там. 4 нощувки във Флоренция и 1 в Болоня.
Ще направим организиран трип от Флоренция до Чункуе Тере, Сиена, Сан Джимианно, Перуджа, един ден Флоренция. Ще разгледам и темата за други предложения и планиране.
Но исках да попитам някой дали е ходил средата на март? Какво време да очакваме, за да знам как да приготвя багажа...

# 455
Хладно е март, но ще си видите прогнозата преди да тръгнете. Няма нужда да се гадае от сега.
Аз веднъж ходих в началото на март Перуджа и Сиена, в Перуджа си беше доста студено, в Сиена не толкова, но един ден не спря да вали

# 456
  • Бургас
Здравейте! Някой с опит при късен полет и кацане в Болоня 0.55 с Райънеър, какъв транспорт може да се ползва, съвет за нощувка също приемам, дали около летището или друг хотел с късно настаняване. Честно казано не съм летяла толкова късно и не знам дали си струва да взема по-евтини билети, а пък да се плати хотел за нощувка или да си взема по-скъпи билети с по-нормален час на пристигане. За пръв път ще посетим Италия и планираме кацане в Болоня, а след това няколко дни във Флоренция.

# 457
  • Бургас
Здравейте! Някой с опит при късен полет и кацане в Болоня 0.55 с Райънеър, какъв транспорт може да се ползва, съвет за нощувка също приемам, дали около летището или друг хотел с късно настаняване. Честно казано не съм летяла толкова късно и не знам дали си струва да взема по-евтини билети, а пък да се плати хотел за нощувка или да си взема по-скъпи билети с по-нормален час на пристигане. За пръв път ще посетим Италия и планираме кацане в Болоня, а след това няколко дни във Флоренция.
Пътувах преди няколко години. Бях наела кола, взехме я от летището. Стана много бурзо. С нея се придвижихме до мястото, в което отседнахме - градче в Тоскана. После с колата обикаляхме много и беше невероятно. За Флоренция не знам дали е опция.
Но и кацнахме в Болоня около 10 ч, не толкова късно.

# 458
Здравейте,
планувах посещение на Тоскана още преди Ковид, но по различни причини чак сега успяхме да запазим билети и хотел. Живи издрави от 16 до 21.03 сме там. 4 нощувки във Флоренция и 1 в Болоня.
Ще направим организиран трип от Флоренция до Чункуе Тере, Сиена, Сан Джимианно, Перуджа, един ден Флоренция. Ще разгледам и темата за други предложения и планиране.
Но исках да попитам някой дали е ходил средата на март? Какво време да очакваме, за да знам как да приготвя багажа...
Mira, ние плануваме нощувки във Флоренция.
Моля за иформация за този организиран трип до Сиена, Сан Джимино и др.
Не се бях сещала за такъв вариант Simple Smile

# 459
  • EU
От летище Болоня до града най-добре се придвижете с такси. Миналата седмица,  но беше през деня платихме 16 евро. Може да изберете хотел с денонощна рецепция. Била съм hotel Holiday преди години и е много удобен-близо до гарата и центъра.

# 460
От летище Болоня до града най-добре се придвижете с такси. Миналата седмица,  но беше през деня платихме 16 евро. Може да изберете хотел с денонощна рецепция. Била съм hotel Holiday преди години и е много удобен-близо до гарата и центъра.
А другите варианти до центъра?

# 461
  • София
Има директен влак Маркони Експрес до Болоня Чентрале за 11 евро.
Близо до летището има спирка ( Бирра ) на градски автобус 91 също за Чентрале - това е бюджетния вариант с обикновен билет за 1.5 евро.

# 462
Да се допитам до вас.
Ще пътуваме от Милано към Пиза, но тъй като настаняването ни в Пиза е след 15:00ч., ще разполагаме з 3- 4 свободни часа.
Чудим се в Ла Специя ли да ги оползотворим, или да продължим до Ливорно.
Или пък по пътя можем да видим някое друго градче.
Вие какво бихте препоръчали?

# 463
Спрете в някое от селата на Чинкуе терре и Портофино/Санта Маргерита/Рапало.
Имайте предвид, че са малки и паркирането е казус, но все пак има платени паркинги.

# 464
Спрете в някое от селата Чинкуе терре и Портофино/Санта Маргерита/Рапало.
Имайте предвид, че са малки и паркирането е казус, но все пак има платени паркинги.
Да разгледахме и тази възможност, но наистина паркирането е проблем и в петте селца. Затова и отпадна като възможност на този етап.
За там си трябва време, с което не разполагаме.

Общи условия

Активация на акаунт