Тоскана, Италия /Тема 2/

• 94 629
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
  • In transit
Бисерка, и двата! Grinning В Ла Специя може да си направите една лежерна разходка по крайбрежната алея и по центъра за час-два и след това Ливорно. Това, при условие, че сте с кола. Ако сте с влак, по-скоро Ливорно.

# 466
  • София
Да се допитам до вас.
Ще пътуваме от Милано към Пиза, но тъй като настаняването ни в Пиза е след 15:00ч., ще разполагаме з 3- 4 свободни часа.
Чудим се в Ла Специя ли да ги оползотворим, или да продължим до Ливорно.
Или пък по пътя можем да видим някое друго градче.
Вие какво бихте препоръчали?
Щом Чинкуе Тере отпада и ако трябва да избирам между Ла Специя и Ливорно, бих избрал Ла Специя.

# 467
Ами не е чак такъв проблем. Има си означени места, просто паркирате на тях. И в Гугъл ги има, и в Parkopedia също. Аз не бих ги заменила нито за Ла Специя, нито за Ливорно.
Но ако търсите обикновен пристанищен град са си ок и те. Просто не казахте какво търсите.

Всяко едно от селата е за 30 минутки разглеждане и още толкова за кафе. Не виждам какво толкова времеизискващо е.

Ако трябва да избирам, бих избрала Порто Венере пред Ла Специя.

# 468
Аз бих избрала Лука. Simple Smile

# 469
Благодаря за препоръките🙂

Lady Vengeance, Лука ще е след Пиза, както и Колоди🙂

# 470
Три дни нощувахме в Ла Специя заради региона, с нищо не ни впечатли този град.... За разлика от Camogli, Rapallo, Portofino, Cinque terre, Porto Venere, Lerici...
В Специя имаше много трафик и тълпи от круизните кораби, хем бяхме в тихо, зелено кварталче.

# 471
И на нас Ла Специя не ни хареса. С влакчето от там Чинкуе Тере може да се обиколи за няколко часа . А може и 3 часа само в едно от градчетата да седиш.

# 472
Чинкуе Тере -на мен много ми хареса.И Портофино също.

# 473
Здравейте!
Искам да си закупя билет за влака от Болоня до Флоренция. Задължително ли трябва да се регистрирам в сайта на Trenitalia? Защото нещо не се справям.

# 474
  • София
Здравейте!
Искам да си закупя билет за влака от Болоня до Флоренция. Задължително ли трябва да се регистрирам в сайта на Trenitalia? Защото нещо не се справям.
Не е задължително. Когато стигнеш до тази стъпка, задай да продължиш без логване.
На следващата стъпка ще въведеш необходими данни.

# 475
Здравейте!
Аз се регистрирах без проблем, но приложението не мога да го инсталирам от България.

# 476
Много благодаря, момичета!
Ще опитам отново.

# 477
Здравейте, ползвали ли сте приложението the fork за ресторанти във Флоренция? Как работи?

# 478
Здравейте, ползвали ли сте приложението the fork за ресторанти във Флоренция? Как работи?

Приложението работи по един и същ начин навсякъде Simple Smile Ползвала съм го доста пъти, макар и не точно във Флоренция. Харесваш си заведение, или пък посочваш район, а приложението ти показва всички заведения наоколо. Резервираш безплатно с час. Посрещат те по име, имаш си маса. През това приложение повечето заведения дават отстъпка от цената на храната. Като ти даде опциите за резервиране ти показва. Примерно - харесваш си заведение Х. Дава ти опции за резервация - 18 часа, с 0% отстъпка, 19 часа с 15% отстъпка, 20 часа с 20% отстъпка. Тя се прилага към сметката накрая и не важи за напитките.

# 479
  • Някъде Там
Здравейте,
Опитвам се и аз да си наглася екскурзията до Тоскана Simple Smile
моля за помощ.
1. Колко време ще ми трябва във Флоренция да видя тези неща:
от моста Ponte alle Grazie _> розовите градини -> площад Микеланджело
 и евентуално базиликата Санта Кроче и Капела Медици

2. Винарните - кои ще ми препоръчате - аз си набелязах 2-3 които сте обсъждали, нооо ако има някоя впечатлила ви много ще се радвам. Не съм сигурна, но все си мисля че след 3-тата винарна ще ние писнало да гледаме едно и също нещо. Просто преди от опит знам че на една екскурзия до Париж и околностите накрая не исках да погледна катедрала - бяхме влизали в 3-4 ми то грандомания и ти писва. И въпреки че ми бяха писнали последната беше в Милано и беше нещо съвсем различно и ме впечатли. Това се чудя и за винарните да не се получи така Sad

3. Ще го съчетаем с Гардаленд и се чудя преди Гарда Флоренция ли да оставя или Пиза и Лука Simple Smile

Като понаправя плана ще пиша за да си кажете мнението - но още го пообмислям Simple Smile

Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт