Тоскана, Италия /Тема 2/

• 89 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
  • София
https://www.cestee.bg/destinacija/italiya/toskana/pridvizvane
Ясно ми е, че с кола е по-добре, но не съм шофьор, затова си търся алтернативи. Пускам линк, който открих и според мен съдържа полезна информация, ако някой е с подобно търсене.

# 736
  • Бургас
Сърбала съм им попарата на италианските автобуси, техните маршрути и разписания... За малко да нощувам на спирката в Казерта Векия...Simple Smile

# 737
Била съм в Тоскана веднъж с обществен транспорт и видяхме само градовете. Втори път с кола. няма база за сравнение, но - да, въпрос на лично възприятие е.
Относно Пиза - били сме 20+ (а може и вече 25+ да са станали) пъти в Италия и Пиза беше наистина най-голямото ми разочарование.
Относно придвижването при кацане късно - ние кацнахме късно в Пиза. От сайта на авиокомпанията бях резервирала и платила трансфер до апартамента и ни беше много удобен. Сутринта се разочаровах от града и хванахме влак за Флоренция. Два дни обиколихме което можем с обществен транспорт и се насочихме към Чинкуе Тере, там имахме нощувки в Манарола. След това пътуване ми идеше да напиша 100 пъти на черната дъска "Никога вече няма да ходя юли месец в Италия" Simple Smile Адска жега, народ, народ, народ.....
Та съветът ми е за платен трансфер от летището до мястото за настаняване. 3-4 км са до района, където са обикновено нощувките и не бих си го причинила пеша нито вечер, нито пък с багаж.

# 738
Тоскана без кола е нещо различно от Тоскана с кола. И двете има какво да дадат, но комбинацията между големите градове без кола, и селата и гледките из полята с кола е незаменима. Именно насред нищото и малките градчета и села са най-хубавите ресторанти и винарни.

Ако нямате опция за кола, просто си планирайте Флоренция, Пиза, Лука, Сиена. Има много какво да се види във всички и ще ви отнеме минимум 7-8 пълни дни. Но стара къща в селце без кола е доста трудно постижимо.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 01:14 от Аncy

# 739
Здравейте, взех билети за автобус от Болоня до Флоренция, но ме притеснява, че спира доста далече от града (вила Костанца). Има ли транспорт до центъра на Флоренция?

# 740
Не мога да помогна за автобуса. Два пъти съм пътувала с обществен транспорт Болоня - Флоренция и обратно, като и двата пъти избрах с влак. Гарите са буквално в центъра на двата града. Във Флоренция е до църквата “Санта Мария Новелла”. Влаковете са начесто, много редовни и удобни, а пътят отнема много по-кратко време, отколкото с автобус. Проверихте ли тази възможност?

Допълвам се: според Google maps от Villa Costanza до Флоренция има
влак на всеки 12 минути, пътуването отнема 25 мин. и влакът пристига на Гарата, която споменах по-горе.
Предполагам, че с това цялото придвижване от Болоня ще бъде около 2.5 часа или повече, докато с влак е само 35 минути.

Благодаря на момичетата, които ме поправиха, че не с влак, а с трамвай става придвижването от Вила Костанца до центъра на Флоренция.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 22:01 от Vetrena

# 741
  • София
Трамвай е от тази крайградска автогара до гарата / централната част, не е влак.

# 742
  • Plovdiv
Здравейте, взех билети за автобус от Болоня до Флоренция, но ме притеснява, че спира доста далече от града (вила Костанца). Има ли транспорт до центъра на Флоренция?
С трамвай Т1, преди 1 месец бяхме там и го ползвахме!

Общи условия

Активация на акаунт