Тоскана, Италия /Тема 2/

• 92 925
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, да ви стопля зимата с разказ за нашето лятно пътешествие из Тоскана. Много ни хареса, но е много горещо. Това за мен беше проблем. Стълби и пак стълби. Но си заслужава. Остана ми в сърцето този район.

https://-spam269-.com/2016/07/24/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-1/
https://-spam269-.com/2016/07/25/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-2/
https://-spam269-.com/2016/07/26/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-3/
https://-spam269-.com/2016/07/27/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-4/
https://-spam269-.com/2016/07/28/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-5/
https://-spam269-.com/2016/07/29/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-6/
За първото ходене е писано по-надолу. И сигурно имаме пак много пропуснати красоти.
Страхотно удоволствие и много полезно беше за мен да чета. Водих си и записки, защото това е единият вариант за през април. Пожелавам още пътувания и още пътеписи.  bouquet

# 76
  • София
Благодаря ти, clevermary!И на теб хубави пътешествия за в бъдеще!  bouquet

# 77
Зелдичка, истинско удоволствие беше да прочета написаните от теб неща Simple Smile

На 17.01 пътуваме към Пиза, организирах нещата така - Директно отиваме към Флоренция, там ще сме две нощувки, разглеждаме привечер след пристигането ни, на следващия ден също. След втората ношувка ще разглеждаме Лука и след това отиваме към Сиена. Две нощувки ще сме в Сиена, в единия от дните ще разглеждаме Сан Джиминяно и Волтера. Навръщане от Сиена отиваме към Пиза и ще разгледаме, каквото можем там и летим обратно.

Надявам се времето да е с нас и да не вали дъжд, за другото няма проблем, наясно сме, че е зима  Mr. Green

Ще разказвам после Simple Smile Благодаря за информацията, която почерпих от тук  bouquet

# 78
Маршрута ми се избистри
ще помоля за съвети,коментари,нещо може да не съм доогледал или преценил
все още подлежи на корекции.Ще помоля и за предложения за спане в местата,които смятам да спра.
Ето го и маршрута.
София – Palmanova – 1050км. – 12ч.     спане

Palmanova-Ferrara 209км.М - 2ч.30мин.
До Bologna - 48км.М - 1ч.                       спане

До Parma   100км. - 1ч. 15мин.                 спане

До Prato /1.5/  – 180км.М / - 2ч.
До Pistoia /2/ - 20км. /40мин./
До Монтекатини Терме /Montecatini Terme/ – 20км. /40мин./ /спане/

До Lucca /2/ - 30км.М /30мин. по магистрала/
До Pisa /1.5-2/ – 20км.М /40мин./
Спане в посока Empoli – 56км.-1ч.   Може да се види San Miniato ако има време

Empoli - Strada in Chianti - Greve in Chianti - Castellina in Chianti    80км.   1ч. 40мин
До Сан Джиминяно /San Gimignano/ - 27км. – 50мин.
До Волтера /Volterra/ – 31км. – 50мин.                 спане

До Кампилия Маритима /Campiglia Marittima/ - 74км.М – 1ч. 20мин.
До Massa Marittima /Massa Marittima/ - 40км. – 50мин.
До Сиена /Siena/ - 63км. - 1ч. 30мин.       /2 спанета/                       

До Монталчино /Montalcino/ - 43км. – 1ч.
до Пиенца /Pienza/ - 23км. – 30мин.
До PITIGLIANO /1.5/ – 68км.-1ч. 20мин.; ако има време SORANO
Lago di Bolsena
До Orvieto Орвието /2/ – 52км. – 1ч.    спане или около езерото или в Орвието

Lago di Corbara
До Todi /1.5/– 37км. – 50мин.
До Асизи /2/ /Assisi/  - 57км.М – 1ч.
До PERUGIA – 27км.М – 40мин.           /спане/

До Cortona /Кортона/ - 52км. – 1ч.30мин. /покрай Lago Trasimeno/
До Anghiari 50км.М – 1ч.
До Арецо /2.5/ Arezzo/ - 30км. – 40мин.            спане

До Римини Rimini - 167км. – 2ч.15мин.
До Сан Марино –25км. – 50мин.             2 спанета

До Brežice /Словения/ през Равена – 551км. – 7ч.      спане

Brežice - София                 822км.  – 9ч.

Чудя се между две спанета в Перуджа или Сан Марино

# 79
  • София, под Карлсон
Привет, благодаря за отговора, но ще помоля за по- практичен съвет. Ясно е, че ще ползваме рент-а кар, въпросът е кога и от къде да го вземем. Нямам опит с колите под наем, затова искам да попитам дали може да се вземе от едно място и след това да се върне на друго?
Чуденката ми е кога да посетим Флорениция- в началото или да я оставим за накрая? Кацаме вечерта към 8ч. в Пиза - там ли да преспим и да останем да я разгледаме на следващия ден? А относно Флорениция - разбрах, че не удачно да се ходи там с кола, как да процедираме в такъв случай - да я посетим веднага след Пиза или да я оставим за накрая? Моля ви за практически съвети и предварително благодаря за отделеното време и внимание.

# 80
  • София
Привет, благодаря за отговора, но ще помоля за по- практичен съвет. Ясно е, че ще ползваме рент-а кар, въпросът е кога и от къде да го вземем. Нямам опит с колите под наем, затова искам да попитам дали може да се вземе от едно място и след това да се върне на друго?
Чуденката ми е кога да посетим Флорениция- в началото или да я оставим за накрая? Кацаме вечерта към 8ч. в Пиза - там ли да преспим и да останем да я разгледаме на следващия ден? А относно Флорениция - разбрах, че не удачно да се ходи там с кола, как да процедираме в такъв случай - да я посетим веднага след Пиза или да я оставим за накрая? Моля ви за практически съвети и предварително благодаря за отделеното време и внимание.
Здравей,
рента кара я взимам от летището. Аз предпочитам още първата нощ да не се оставя в града на кацане. Града в който пристигаме го оставям за накрая , един ден преди излитане за да е удобно за летището. За една седмица бих се насочила първо към Флоренция (3 дни). Избирам място с паркинг за да не  мисля колата вечерно време. А през деня слизаме с нея до реката ( в близост до покрития мост) и си заплащам паркинг на автоматите за определено време. Другите 2-3 дни ги разпределям на още едно спане около другите места които искам да обиколя. И последния ден спане в града на излитане. Горе-долу такъв план спазвам винаги.  Peace

# 81
Ние взехме колата от Пиза, обиколихме Тоскана и я оставихме при пристигането ни във Флоренция. Начислява се такса, да е била около 20 евро. Грешката ни беше, че я оставихме в офиса на летището, а не в центъра на града. Оказа се, че шатъла (няма градски транспорт като в Пиза) е много скъп и изгубихме ценно време. Във Флоренция не ти трябва кола, ще ти генерира повече разход (за паркинг и глоби - голяма част от улиците са позволени за преминаване само от живущи, движението се записва с камери и после ти пращат честитката), отколкото ползи. Ние не бяхме отседнали съвсем в центъра на града и пак се придвижвахме много бързо и удобно с автобус.

# 82
  • София, под Карлсон
Mimok_L и Ice_sparky, благодаря ви!  Hug Именно такива насоки ми бяха нужни  Simple Smile

# 83
  • София
Момичета, има ли някой информация как мога да се запиша за посещение на замъка"Самезано". Посетих сайта им обаче не видях там да пише? Благодаря!

# 84
  • До сърцето...
Момичета, да ви стопля зимата с разказ за нашето лятно пътешествие из Тоскана. Много ни хареса, но е много горещо. Това за мен беше проблем. Стълби и пак стълби. Но си заслужава. Остана ми в сърцето този район
...
https://-spam269-.com/2016/07/27/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-4/
...
https://-spam269-.com/2016/07/29/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2% … B0%D1%81%D1%82-6/
За първото ходене е писано по-надолу. И сигурно имаме пак много пропуснати красоти.

Много ми хареса, най вече разказите за Чинкуе Терре и Термите, защото мисля да ги посетим при следващото ни ходене.

# 85
  • София
Момичета, има ли някой информация как мога да се запиша за посещение на замъка"Самезано". Посетих сайта им обаче не видях там да пише? Благодаря!

Castello di Sammezzano
Заела си се с доста трудна задача. Дори в повечето случай невъзможно.
Когато аз видях замъка вече започваше да влиза в окаяно състояние. Доста занемарен, но наистина заслужаващ внимание.
След което отново беше на масата за продан, но не се намериха кандидати да дадат 20 мил. евро.
Миналата година още не беше продаден, което можеше да доведе нови собственици да подобрят Sammezzano. И така много хора да могат да видят мавританското изкуство в пълния му блясък.
След като замъка не се продаде инициативен комитет от доброволци се зае да стопанисва замъка. Да го приведе във вид за туристи.
Но поради трудните условия, нямаше ток и вода, това е много трудно.
Посещението става с предварително записване, коeто се прави на сайта. Прави се списък с желаещи, който винаги  е много дълъг и става бавно. Когато бройката се намали се активира за нови желаещи.
Успех...

# 86
  • София
Благодаря, Bled! Както винаги си изчерпателна. Ще се пробвам, може пък и да имам късмет.  baby_neutral

# 87
  • София
Благодаря, Радика. Според мен и двете места си струват да се видят. Дано и на теб ти харесат, както на мен. Все пак го има субективния фактор. Simple Smile

# 88
Здравейте, планираме почивка в Тоскана, като най-вероятно кацането ще е в Пиза.
Не сме решили дали да вземем с нас 3 годишната си дъщеря, но се надявам на ваши препоръки, дали е удачен вариант в началото на м.юни да сме с нея?
Аз имам желание да обиколим и разгледах маршрутите, които споделяте. Най-вероятно ще наемем кола.
След кацане в Пиза, накъде да се отправим първо и може ли няколко линка за проверени апартаменти в Пиза, Лука и край Флоренция?
Благодаря

# 89
Здравейте, планираме почивка в Тоскана, като най-вероятно кацането ще е в Пиза.
Не сме решили дали да вземем с нас 3 годишната си дъщеря, но се надявам на ваши препоръки, дали е удачен вариант в началото на м.юни да сме с нея?
Аз имам желание да обиколим и разгледах маршрутите, които споделяте. Най-вероятно ще наемем кола.
След кацане в Пиза, накъде да се отправим първо и може ли няколко линка за проверени апартаменти в Пиза, Лука и край Флоренция?
Благодаря
Зависи от детето - ако обикновено съдейства - вземето го, но ако е опърничево, там ще стане още по-опърничево. Ние бяхме доволни от този апартамент във Флоренция. Не се намира съвсем в центъра, но именно заради това мястото е спокойно, по-просторно и дори зелено. Стига се бързо и лесно до забележителностите с автобус: https://www.booking.com/hotel/it/la-corte-di-piero.bg.html?aid=3 … 201732785ef2386c7

Общи условия

Активация на акаунт