Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 610
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
Има две отделни опашки- една за катедралата и друга за върха:) В катедралата няма такса за вход, само за изкачването за дуомото има такса и е необходима резервация за там. Няма нужда предварително да купувате билети, но като отидете си вземете и си резервирайте за дуомото защото има най- често за следващия ден. Билетът включваше и други места - Санта Репарата и Батистерията. Заслужава си:)

# 181
За базиликара няма вход ,само за купола ,но доста се чака.Не знам дали всеки ден е така ,но ние бяхме там към 9.45-10 часа сутринта имаше около 150 човека дали не бяха и повече🤔Но към обяд вече станаха 300😊В следобедните часове се озовахме без да искаме пак там -15.30-15.45  ч.-нямаше хора ,но може и да е била вече затворена-проверете в нета работното време.😊

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 18:26 от macapisa

# 182
Благодаря за отговорите, както и предполагах няма начин да се избегне опашката за катедралата. Hug

# 183
Най-често лудницата е сутрин, защото тогава водят организираните групи, това е почти навсякъде...

# 184
Здравейте,има ли разлика дали ще купя Фиренце Кард онлайн или на място във Флоренция и второто ми питане е дали наистина с тази карта не се чакат никакви опашки

# 185
Здравейте,има ли разлика дали ще купя Фиренце Кард онлайн или на място във Флоренция и второто ми питане е дали наистина с тази карта не се чакат никакви опашки

Ние купихме картата от Флоренция, но изгубихме малко време, защото се продава на малко места. Трябваше да се връщаме до туристическото бюро до гарата. Наложи ни се да чакаме само пред Академията, на другите места влизахме направо. Картата определено си струва, особено ако сте за 3 дни там, колкото е валидна.

# 186
Здравейте, за съжаление ще се опитаме да обиколим каквото може без рент-а-кар. Искам да попитам, ако има запознати как стои въпроса с автобусите - по точно от шофьора ли се купуват билетите, възможно ли е автобуса да е пълен и да ни откажат качване, трябва ли да махаме на автобуса или си спира на всички спирки, как разбираме на коя спирка се намираме, ако не спира на всички? Проучих маршрута Сиена - Монтепулчано - Пиенца - Буоконвенто - Сиена с влак и автобуси и разглеждайки спирки с google earth на места дори не виждам табелка или нещо подобно обозначаващо спирките.......Чудя се дали да го предприемаме като пътуване, т.к. от Пиенца след 14 часа има само един автобус в 17:56, който трябва да хванем задължително.....иначе ще трябва а търсим да нощуваме извънредно там......

# 187
Здравейте. Да попитам Firenze card какво предимство дава.

# 188
Здравейте дами,
Да разкажа малко и за нашето пътуване Heart Eyes Беше вълшебно! Толкова красота на едно място  Heart Eyes
Видяхме Пиза - много ни очарова - очаквахме, че като пристигнем посред нощ няма да има даже къде да вечеряме, но се оказа, че кипи страшен нощен живот! Там за първи път ядохме пица с нахут (някой тук я беше похвалил), наистина много ни хареса и на нас! За един ден я разглеждаш:) Даже местата около реката бяха много по-симпатични от площада с наклонената кула.
След това няколко дни бяхме във Флоренция. Голяма красота! Накъдето и да се обърнеш! Май всичко видяхме каквото искахме. В Уфици (бяхме с предварителна резервация и влязохме за 10 мин. (казаха, че иначе се чака 2 ч.). Галерията я разгледахме за 4 часа горе-долу. Накрая вече нищо не ти прави впечатление Laughing Видяхме двореца Пити, градините Боболи и всички останали забележителности, но най-много ми хареса Пиаца Микеланджело и околностите - две много красиви църкви и една прелестна розова градина със скулптури на белгиеца Фолон. А също и Санта Кроче и площада пред нея Heart Eyes
И последно Сиена - също изненадващо красив град! Цял ден се спускахме нагоре-надолу по малките улички и откривахме навсякъде по нещо прекрасно - църкви, площади, фонтани! Качихме се и на кулата Торе ди манджия, много страшно беше, за мен  Crazy

Фиренце кард не сме ползвали и затова не мога да кажа. Не ми допада като ме ограничат във времето Wink

С влак много се возихме и навсякъде питахме кондукторите - кой влак закъде пътува Laughing за всеки случай:) Например от Емполи трябваше да хванем влак за Пиза, но на него пишеше Ливорно (за малко да не се качим...

Храната не ми допадна много. Единствено бих препоръчала въпросната пица с нахут (интересен вкус) и едни много вкусни аранчини (портокалчета), кръгли топки панирани и вътре с ориз и по избор - спанак, шунка, риба и т.н. Това последното беше наистина много вкусно!
И нещо, което е уникално май - кафето! Капучино, лате и т.н. каквото и да си вземе човек все е вълшебно Crazy

Това е от мен! Пожелавам на всички тук да отидат и да повторят и да потретят Wink

# 189
  • София

Прочети предимствата  https://www.visitflorence.com/florence-museums/is-firenze-card-worth-it.html

shimbite
Благодаря, прекрасен разказ...

# 190

Прочети предимствата  https://www.visitflorence.com/florence-museums/is-firenze-card-worth-it.html

shimbite
Благодаря, прекрасен разказ...
Bled, благодаря.
shimbite, много "стегнат" и впечатляващ разказ. Благодарим, очаквам с нетърпение и нашето пътуване месец юни.

# 191
Питам за маршрута при  отиването пеш до площад Микеланджело. Какви забележителности непременно  да посетя по пътя към него? От моста Понте Векио, Пити, Градините Боболи ... се интересувам. Ако нямам време, може да пропусна Градините Боболи или Двореца Пити. Прочетох, че градините Боболи са без дървета и сянка, а с ниска растителност и отнема няколко часа разглеждането. Но църквата Сан Миниато смятам непременно да видя.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 11:02 от kristinia

# 192
Ами най-директният път от Понте Векио не минава през забележителности, веднага завиваш в ляво по реката, на  едно малко площадче има отклонение, има стрелки с насоки....
Ако тръгнеш в посока Пити ще е доста заобиколно

# 193
Здравейте, ние също планираме пътуване за седмица в Тоскана. Ще бъдем с дете на 11 год. Идеята е пристигане в Пиза, две нощувки там като мислим да разгледаме близките градчетата и да усетим атмосферата на Тоскана.Ще вземем кола под наем.Много искаме да съчетаем и с малко плаж наоколо.След това мислим да отидем до Флоренция и се връщаме пак до Пиза(откъдето летим наобратно) като минем през Прато и Пистоя.

Имам няколко въпроса, ще се радвам ако ми отговорите.

-Бихте ли споделили от къде си наехте кола и как?Намерихме няколко сайта, но добре би било да е нещо вече изпитано Simple Smile
-Някой бил ли е на плаж във Виареджо?Виждаме, че е доста близо до Пиза.
-Чета, че е за предпочитане да не се ползва кола във Флоренция.Някакви препоръки за там, понеже ще бъдем с кола под наем и се чудим дали ще я ползваме, но пък на връщане искаме да минем през Пистоя и Прато с кола за да ги разгледаме.
Приемаме всякакви съвети.

# 194
Здравейте, ние също планираме пътуване за седмица в Тоскана. Ще бъдем с дете на 11 год. Идеята е пристигане в Пиза, две нощувки там като мислим да разгледаме близките градчетата и да усетим атмосферата на Тоскана.Ще вземем кола под наем.Много искаме да съчетаем и с малко плаж наоколо.След това мислим да отидем до Флоренция и се връщаме пак до Пиза(откъдето летим наобратно) като минем през Прато и Пистоя.

Имам няколко въпроса, ще се радвам ако ми отговорите.

-Бихте ли споделили от къде си наехте кола и как?Намерихме няколко сайта, но добре би било да е нещо вече изпитано Simple Smile
-Някой бил ли е на плаж във Виареджо?Виждаме, че е доста близо до Пиза.
-Чета, че е за предпочитане да не се ползва кола във Флоренция.Някакви препоръки за там, понеже ще бъдем с кола под наем и се чудим дали ще я ползваме, но пък на връщане искаме да минем през Пистоя и Прато с кола за да ги разгледаме.
Приемаме всякакви съвети.
Виареджо е на половин час с влак от Пиза(бяхме без кола). Април ходих да го разгледам, широка плажна ивица и дълга, дълга крайбрежна улица със заведения и магазини, хотели. Какво точно те интересува за Виареджо, че да питам приятелка, която живее в Пиза.

Общи условия

Активация на акаунт