Тоскана, Италия /Тема 2/

• 94 737
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
Цитат от статистиката? Колко хора отсядат годишно във Флоренция, Сиена, Пиза и колко във вила с басейн?
А относно добавенето от теб,  пиша от гледната точка на турист, посетил Тоскана в няколко сезона в периода 2010-2014.

Намери си я. Публично достъпна е. И ясно се вижда каква е разликата между големите градове и провинцията.
Щом си я посещавала толкова пъти, "баирите" очевидно не са твоето. Аз също говоря от достатъчно и многократен опит.

Естествено, че Сиена и Флоренция са задължителни. Все пак това е Ренесанса и огромна част от музеите на Италия изобщо. Само казах, че типична Тоскана не е това.

В Сиена препоръчвам да се посети катедралата по време, когато интарзиите са открити и се виждат. Имаше график някъде.

# 361
Като за първо ходене  е хубаво да се видят историческите места-Флоренция,Сиена,Сан Джиминяно,Пиза...-това е люлката на Ренесанса и би било прекрасно всеки да види тези забележителности,освен ако не го вълнува историческата част.Е,поне ние така направихме при първото ни посещение.Има много за гледане-престой от 5-дни е достатъчен/все пак зависи кой колко отпуск може да вземе/.
Иначе като за второ пътуване препоръчвам кулинарния и винен туризъм в Тоскана,който няма нищо общо с  Флоренция например,но е едно изключително удоволствие .Хубаво е ,ако има възможност са се съчетаят и двете -би било прекрасно,но предполага повече свободни дни и задължително с кола!😊
Колкото до транспорта има и автобуси и влакове редовни,а наемането на рент-а Кар да се има предвид,че излиза не евтино с блокировка по картата и търсене на платени паркинги.Въпрос на гледна точка .
Цените в заведенията в тази част на Италия  не са евтини,/туристически /,но както навсякъде ,разбира се пак зависи къде ще седнете.На този въпрос живеещите в Италия да споделят .
Надявам се съм била полезна.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 16:43 от macapisa

# 362
Здравейте , моля за мнение за туристическа фирма от която сте доволни за екскурзия из Тоскана.
Колебая се между Премио травъл , Руал и Топ травелс , ако някой е пътувал конкретно с тези моля да сподели.
Ако имаме сертификати за преболедували от февруари , а планираме пътуване юни важи ли сертификата или задължително трябва да сме ваксинирани за можем да влизаме по забележителности и ресторанти ?
Благодаря на всеки , които ще сподели мнение !!!

# 363
  • гр. София
Пътували сме няколко пъти с Руал и сме доволни.
Колкото до сертификатите - не знам. Нещата са динамични и до юни може всичко да е отпаднало. Трябва да следите какво изисква за влизане самата държава. Най-добре питайте в агенцията, те ще ви обяснят.

# 364
  • Бургас
Привет пътешественици,
може ли да ми препоръчате изгодно и удобно място за прспиване във Флоренция?

# 365
Привет пътешественици,

Преди 3 години бяхме в този хотел и останахме супер доволни:
Hotel Paganini
Via/Street : Via Niccolo Paganini 66
50127-Firenze

Но ние бяхме с кола и не искахме да влизаме в централен район. До хотела минава трамвай с който си за 20 Мин в центъра.

# 366
Hotel Pensione Ferretti ,близо е и до гарата, и до центъра, имаше отстъпка при предплащане през сайта им директно.

# 367
  • София
Привет пътешественици,

Най-удобните места за отсядане са Santa Croce и Sant'Ambrogio.
Въпросът е дали сте с кола или не?
Ако знам това, ще ви кажа точните хотели в които сме били.

# 368
  • Бургас
Без кола сме

# 369
Здравейте! Ще посетим Тоскана с тур агенция. Ще имаме и еднодневна екскурзия до Чинкуе тере. Как протича такава екскурзия? Прочетох за някакви пешеходни турове по пътеки между 5 те села и се притесних, защото не съм фен на ходене по стръмни пътеки и стълби. По програма за 1 ден имаме екскурзия с влак до Чинкуе терре, с корабче до Портовенере и обратно до Монтекатини.

# 370
Пешеходните турове са по желание. В програмата ви е включен влак. Той спира през няколко минути на всяко селце. Само до третото се върви повечко ( Корнилия май беше).  И петте ли ще посетите? Те са мънички, но много живописни и бая време отива.

# 371
Пешеходните турове са по желание. В програмата ви е включен влак. Той спира през няколко минути на всяко селце. Само до третото се върви повечко ( Корнилия май беше).  И петте ли ще посетите? Те са мънички, но много живописни и бая време отива.
Не зная и петте ли. Малко се съмнявам, че ще ни стигне времето, предвид факта, че имаме и разходка с корабче, и посещение на църква. Групата е около 70 човека. Ходенето пеша не ми е проблем,много ходя. Имам фобия от слизане по горски пътеки,буквално блокирам.

# 372
Някои от пътеките са доста трудни за ходене, съмнявам се да са включени предвид че не се знае кой от групата в каква физическа форма е. Вероятно ще са включени по леките. Например от Риомаджоре до Манарола е приятна разходка над морето 15 - 20 минути.

# 373
Пътеката от Рио Маджоре до Манарола е затворена не помня от кога(много отдавна) до 2023 година.

Ето тук е статуса на всяка една пътека в региона http://www.parconazionale5terre.it/Esentieri-outdoor.php

Черните участъци са затворени.

Принципно екскурзията я правят в едната посока с влак, в другата с корабче при хубаво време, за да се видят от водата селцата. Много са живописни.
Най-вероятно ще ви заведат до някой участък на пътеката.

# 374
Благодаря Ви! Толкова харесвам Лигурия и тези накацали селца и с такова желание се записахме и изведнъж чета "стръмна магарешка пътечка". Пожелавам си и времето да е с нас.

Общи условия

Активация на акаунт