Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 149
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
Няма влакове, в 23.45 ч е последния, на trenitalia.  
Вижте пак самолетите, друга компания
Ние пристигаме в 21.50 ч. с Ryanair
Другия вариант е да нощувате в Болоня, да пиете едно кафе сутринта и влаковете за Флоренция са на често.

Аз пък ще питам сега за паркирането във Флоренция и Сиена, някой ако има свежи впечатления.
Всичко друго съм организирала, почвам да ровя за паркиране и билети онлайн за галерия Уфици.
Някой, ако е купувал скоро, моля да сподели.
Иначе поне разбрах, че най-добре билетите за галерията да ги вземеш от оригиналния й сайт. www.uffizi.it, не от посредници.
Всъщност повече ме вълнува ако си имаш купени онлайн билети, действително ли влизаш по-бързо в Уфици?

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 13:23 от unabella

# 511
Ние си купихме миналата година билетите на място и все пак влязохме супер бързо. Организацията е много добра и на опашката за касите и при влизане. Не видях да има отделен вход за посетители с онлайн билети. Доколкото си спомням има вход за групи и вход за единични посетители.

# 512
Вчера се върнахме от Флоренция. Билетите си ги купихме на място, не сме чакали повече от 15мин. Все още няма някакви големи тълпи от туристи, организацията е добра и не се губи много време в чакане.

# 513
  • Пловдив

otkrivatel, благодаря за информацията за билетите. Би ли споделила къде отседнахте във Флоренция?

# 514

otkrivatel, благодаря за информацията за билетите. Би ли споделила къде отседнахте във Флоренция?
La corte dei principi-някакво з-вездно хотелче на пешеходно разстояние от всички забележителности, без да блести с нещо, но и без някакви сериозни оплаквания.

# 515
  • София
Скрит текст:
Другия вариант е да нощувате в Болоня, да пиете едно кафе сутринта и влаковете за Флоренция са на често.

Аз пък ще питам сега за паркирането във Флоренция и Сиена, някой ако има свежи впечатления.
Скрит текст:
Всичко друго съм организирала, почвам да ровя за паркиране и билети онлайн за галерия Уфици.
Иначе поне разбрах, че най-добре билетите за галерията да ги вземеш от оригиналния й сайт. www.uffizi.it, не от посредници.
Всъщност повече ме вълнува ако си имаш купени онлайн билети, действително ли влизаш по-бързо в Уфици?

В Сиена ползвах този паркинг: https://www.google.com/maps/place/Parking+S.+Caterina+Siena/@43. … %2Fg%2F11byt_gb9s

Малко по-нагоре от него са ескалаторите, които качват до стария град, паркингът е на няколко етажа, има и тоалетни. Успяхме да намерим място в почивен ден на италианците и то по обяд.

# 516
А платен ли е този паркинг?

# 517
# 518
  • Бургас

Аз се ориентирах към този паркинг https://www.park2go.eu/?lang=en. Чуденката ми е обаче е как стоят нещата със тази ZTL зона и ще им пиша допълнително, защото мислим първо да разтоварим багажа в хотела и след това да оставим колата в паркинга.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 16:58 от Rony

# 519
  • In transit
Rony,
ZTL - zona a traffico limitato означава, че тази зона е с ограничен достъп. Т.е, ако влезете в такава зона, рискувате глоба.

линкът, който си дала е невалиден.

# 520
  • Бургас
Rony,
ZTL - zona a traffico limitato означава, че тази зона е с ограничен достъп. Т.е, ако влезете в такава зона, рискувате глоба.

линкът, който си дала е невалиден.
Да, съжалявам коригирах го. Това не успях да разбера дали паркинга се ангажира с регистрация, за да е възможно преминаване в тази зона. Ще им пиша допълнително при резервацията.

# 521
  • In transit
В тези зони паркират само резиденти и коли, които зареждат магазини. Не се допускат обикновено други МПС.
Тук е обяснено подробно за този паркинг: https://www.visitflorence.com/moving-around-florence/central-parking-garage.html

# 522
  • Някъде Там
аз този си бях набелязала: https://goo.gl/maps/MXRAnMWqUgJU96is8
НО как да разбера дали е ZTL зона?
имам и друг въпрос:
за корабчето за Cinque Terre  от къде се купуват билети?
Има ли онлайн?
и има ли значение дали първо с влака ще ги обиколим и после с корабче?
тръгваме от Ла Специя.
чудя се дали не може да оставим колата на паркинг вместо в Ла Специя в Порто Венере?

# 523
за корабчето за Cinque Terre  от къде се купуват билети?
Има ли онлайн?
Не купувайте онлайн, защото те са силно зависими от вълнението. Като бяхме ние миналия Великден, сутринта имаше корабчета, към 11 ги спряха заради вълни.

От гледна точка на снимки, при слънчево време е най-хубаво да се хване корабът в късния следобед и надвечер, защото тогава се осветяват градчетата от запад и ще ги видите от вода.

# 524
  • София
Аз се ориентирах към този паркинг https://www.park2go.eu/?lang=en. Чуденката ми е обаче е как стоят нещата със тази ZTL зона и ще им пиша допълнително, защото мислим първо да разтоварим багажа в хотела и след това да оставим колата в паркинга.

На сайта пише, че те поемат ZTL- била съм в хотели и ресторанти в ZTL зони, които покриват зоната - до 24 часа след настаняване пращат до община/полиция номера на автомобила и няма глоби. Не пише да трябва предвартелно да им се праща, но може да проверите. Аз веднъж така бях проспала, че трябва предварително, та от хотела правиха разни хамалогии, че пък в тази община трябваше предварително да пратят номера на колата.

Общи условия

Активация на акаунт