Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 066
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
  • In transit
аз този си бях набелязала: https://goo.gl/maps/MXRAnMWqUgJU96is8
НО как да разбера дали е ZTL зона?
имам и друг въпрос:
за корабчето за Cinque Terre  от къде се купуват билети?
Има ли онлайн?
и има ли значение дали първо с влака ще ги обиколим и после с корабче?
тръгваме от Ла Специя.
чудя се дали не може да оставим колата на паркинг вместо в Ла Специя в Порто Венере?
Да, ZTL зона е, но предполагам, че работи на същия принцип, като горния, който е посочила Рони. https://central-parking-firenze.business.site/ Явно в района на Дуомо има няколко паркинга. Т.е плащаш си 1евро за ЗТЛ, и после те ти я приспадат от тарифата за престой.

Алекс, прочетох отзивите за този паркинг, не са много добри.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 19:12 от Mikkey

# 526
  • Някъде Там

Алекс, прочетох отзивите за този паркинг, не са много добри.

Мерси Mikkey

А къде се плаща това 1 Е за ZTL?

# 527
  • In transit
Нямам идея. Никога не сме ползвали паркинг в такава зона.

# 528
Здравейте, някой наскоро ходил ли е на екскурзия до Флоренция чрез Бохемия? Т.к не посочват хотелът, в който ще ни настанят ме интересува , ако някой е ходил скоро да сподели...

# 529
  • In transit
Здравейте, някой наскоро ходил ли е на екскурзия до Флоренция чрез Бохемия? Т.к не посочват хотелът, в който ще ни настанят ме интересува , ако някой е ходил скоро да сподели...
А защо не ги питате? Аз не бих отишла някъде без да съм видяла къде ще спя.

# 530
Не можели все още да кажат, звъня им периодично. И на мен ми е некомфортно така, като не знам къде точно,  все пак 3 нощувки са. Така се отказахме от Париж, като видях хотел с неотваряеми прозорци-Ибис централ се казваше хотелът.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 17:34 от Мери 7

# 531
  • Някъде Там
имам 2 въпроса:
1. как да разбера на мапса кое влиза в ZTL зона - нещо не мога да намеря Sad
Интересува ме за Флоренция и Сиена главно.
2. някой с опит със зареждане на електрическа кола - гледам дали няма да ми е по-лесно и удобно вместо паркинг да си платя зареждането на колата - но тук изниква отново въпрос - как да влезна до зарядната станция ако е ZTL зона Sad

това жълтото ли е зоната. но пък ако е така и при моста би трябвало да е жълто и зона

# 532
ZTL се търси в сайта на съответния град. Често в нета ги има също обозначени. Но това на картинката е от Гугъл и НЕ Е ZTL.

https://www.google.com/search?q=florence+ztl+map&rlz=1C1GCEA_enB … d=chrome&ie=UTF-8

В ZTL се влиза БЕЗ глоба само при спазване на определени правила. Трябва номерът на колата ви да е подаден в полицията.

# 533
  • Някъде Там
мерси Fancy - нещо не съм търсила както трябва явно Sad
но намерих това което ме интересува
ето тук има подробна информация за ZTL за Флоренция - обяснено е всичко и кога важи и кога не
ако на някой му потрябва

https://www.visitflorence.com/tourist-info/driving-in-florence-ztl-zone.html

# 534
Да попитам тези, които скоро са били в Лука: ,,Пътешествиниците" на Бруно Каталано още ли са в Лука?

# 535
Да попитам - да си купя ли от сега билети за влак Болоня-Флоренция, Флоренция-Падуа и Падуа - Болоня за след месец?
Разпечатват ли се билетите?
Или да купуваме на място..
Струва ми се, че са по-скъпи, ако са за същия ден и се купуват от гарата.
Благодаря!

# 536
Да попитам - да си купя ли от сега билети за влак Болоня-Флоренция, Флоренция-Падуа и Падуа - Болоня за след месец?
Благодаря!
Аз купувам билет за регионален влак винаги онлайн – понякога в същия ден, понякога вечерта предишния.
Ако дойде контрола, показва се QR кода от билета, получен на мейла.
Може и на място, от автомат или каса, но има опашки, a доста каси в неделя не работят.
За по-бюджетно стигане до някои точки, особено Bologna - Firenze, може да се хване и автобус на итабус.
Там вече е хубаво предварително да се купи, защото има цени по две евро.
Ниските цени ги дава след регистрация в сайта.

# 537
  • София
Благодаря!
Само ако ще пътуваш със скоростните влакове Фреча или Итало, също и ИнтерСити.
Те са на принципа на самолетите с динамични цени и задължителна резервация. Ако закъснееш може да е много скъпо или влакът да е пълен. В тези влакове не се допускат пътници без резервации.
За Болоня - Флоренция и Флоренция - Падуа има смисъл да купиш за скоростен влак ако те устройват цените.
За Падуа - Болоня няма особен смисъл защото там все още няма скоростна линия и Фреча / Итало ползват класическата. Ще спестиш малко време, а ще платиш повече.
Но и трите маршрута можеш да направиш само с регионални влакове на фиксирани цени ако тези на скоростните ти идват високи за твоите дати.
Никой онлайн билет не се разпечатва.
Пример : Ако купиш сега за след малко скоростния влак от Болоня до Падуа е 31 евро и пътува ~1 час. Има и билети по 80 евро за най-луксозните места със степенно меню, шампанско ....  Регионалният е 11 евро и пътува час и половина.
Но ако купиш днес за след месец, има и скоростни влакове за 11 евро според часа, други са 21 евро.
Най-често по-евтините билети за скоростните влакове са крайно ограничени - не можеш да презавериш безплатно за друг влак или да ти възстановят парите ако се откажеш. Това е обяснено предварително и имаш опции да платиш повече, но да ти е гъвкав билета.

# 538
Благодаря ви, страхотни сте!!!

# 539
Здравейте!
На посещаващите Флоренция и чудещи се къде да паркират препоръчвам паркинг Вила Констанца. Много удобен и финансово изгоден е. Престой от 10 до 17 часа ни излизаше 5 евро. До центъра на града се стига с трамвай Т1 за около 25 минути. Цената на билетчето е 1.50 евро.
https://parcheggiovillacostanza.it/it/

Общи условия

Активация на акаунт