Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 062
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Копирам си въпроса от другата тема и тук, дано някой да ми отговори:
Здравейте! Моля за малко помощ: искам да купя комбинирани билети за Уфици за 5 дни. Избирам ден и час за влизане и маркирам от падащото меню билета с цена 38 Е. Трябва ли допълнително да заплащам резервация от 4 Е или в тези 38 Е е включено всичко и това е крайната цена? Дъщеря ми е на 17 г. и за нея трябва само този билет от 4 Е Passepartout Free Named, нали?

# 541
  • Milano
Само 38 евро плащате за Вас и за дъщеря Ви 4 евро, както сте написали.

# 542
  • Пловдив

regina di cuori , благодаря!

Имам и друг въпрос. За желана от мен дата онлайн билетите за Галерия Академия са изкупени. Това означава ли, че на място също няма да мога да купя билети?

# 543
  • Milano

Има 2 опашки - вляво с билети, вдясно без.

# 544
  • Пловдив
Аз знам, че има две опашки. Но въпроса ми е: има ли вариант да НЕ продават на място билети?

# 545
  • Milano
Преди месец и половина продаваха.

# 546
  • България, София
Здравейте!
Другата седмица пътуваме с Бохемия до Болоня, оттам настаняването ще е във Флоренция.
И на мен миналата седмица не ми казаха в кой хотел ще бъдем настанени. Утре пак ще звъня. Искам предварително да се ориентирам в коя част на града ще бъде и колко отдалечено от забележителностите.

Бих искала сами с ММ да си организираме ходене до Пиза, Лука, Сиена и Сан Джиминияно.
Не ми се иска да обикаляме в група и да сме под час.
То съобразяване с час ще има заради транспорта така или иначе, но пък за останалото искаме да имаме свобода как да си организираме времето.

В този ред на мисли искам да попитам възможно ли е да направим, без прекалено препускане, Сиена и Сан Джиминияно в един ден и ако да - дали ще е по - добре първо да отидем до Сан Джиминияно, да разгледаме, след това връщане до Сиена, за да имаме време там да стоим до последния влак / автобус към Флоренция?

За Лука четох различни мнения - едни го харесват, за други не е нищо особено. Ще мислим на място дали да отидем до там.
ММ държи да види наклонената кула, а аз искам и да вляза в нея. Та един от дните ще е за Пиза.

За Флоренция ще имаме цял ден. Е, може и повече от един, ако пропуснем другите градове, но много искам да отидем до Сиена и Пиза.
Та с този само един ден не мисля, че е реалистично да включвам влизане в Уфици. Само за там ще трябват вероятно поне 3 - 4 часа. Нямам предварително билети, може и опашка да има.
Мисля на място да решаваме дали и в кои от другите галерии да влизаме.
Но ще съм благодарна за съвети и препоръки - Палацо Векио или Палацо Пити да предпочетем, ако решим да разгледаме все пак.

Никакво време не остава, а още не съм си подредила някакъв план в главата за разглеждане и обикаляне.
Дано имаме късмет с времето.

Много дълго стана, извинете.

Предварително благодаря на включилите се!

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 08:24 от velina_v

# 547
velina_v напишете отзиви като се върните,аз също разглеждам тази програма,но смятам да ги ползвам само за самолет и хотел.Щом за първи път ще ходите Уфици може да я пропусните.За там си трябват няколко часа.Във Флоренция има достатъчно много места,които да се видят само отвън и денят ще свърши.Ние сме били затова ще наблегнем повече на местата извън града за които и Вие сте писали, ще ми бъде интересно да прочета

# 548
Пиза и Лука може да съчетаете в един ден. Но не знам колко време се чака за качването на кулата, май пускат определен брой хора, ако резервирате предварително и знаете часа, ще си прецените времето за Лука. На мен ми харесва и Лука.
Сан Джиминияно не знам доколко ще успеете да съчетаете със Сиена, защото отнема време пътуването. Но ако много държите, тръгвате рано и все ще успеете да добиете представа и за двете места.
Уфици много ми харесва на мен. Опашката около обяд без резервация минаваше за около 2 часа максимум. Един път през юли и през май влизах.
В Палците не сме влизали, Капелите на Медичите си струват и нямаше опашка лятото. Има статуи на Микеланджело там.

# 549
  • София
velina, Правил съм Сиена и Сан Джиминяно в един ден от Флоренция с ранно тръгване и беше разкошна разходка.
Влак Флоренция - Поджибонси. На снимката показвам къде спира автобуса за Сан Джиминяно ( стрелката ) и откъде купих билет ( точката ).

Можеш да си вземеш и за връщане билет още оттук. Билетите се прегъват на две за да се валидират в автобуса.
Разграфи деня така, че за Сиена да имаш повече време отколкото за Сан Джиминяно.
Последен влак от Сиена за Флоренция е в 21.40 но провери за конкретната дата - винаги и навсякъде са възможни временни изменения поради ремонти и т.н. Тези неща се отразяват когато зададеш конкретната дата.
Лука и Пиза също направих в един ден заедно от Флоренция. Далеч, далеч по-малко впечатляваща разходка е според мен, но е хубаво да се види, разбира се. Класически италиански градове. Освен района на кулата, разбира се, няма нещо което да го няма по другите. С влак от Лука до Пиза е по-удобно да се слезе не на централната гара в Пиза, а на Пиза Сан Росоре - на 5 минути пеша е от кулата. После вече през града до Пиза Чентрале и към Флоренция. Последен влак : 22.30 🙂

# 550
Аз бих оставила 2 дни за Флоренция и ще пропусна Лука и Пиза. Флоренция има толкова много за разглеждане..., не си заслужава да препускате само за 1ден за сметка на Лука и Пиза.

# 551
Писала съм в темата за нашето посещение във Флоренция и околността- един ден за Сан Джиминяно и Сиена - отиване и връщане с автобус, посещение в реда на изписване, и един ден на Пиза и Виареджио, което може да се замени с Лука - с влак. Единствено влияние може да окаже , че ние бяхме през август - денят беше по-дълъг, а предполагам и разписанието на транспорта търпи някаква промяна през лятото.

# 552
  • София
Да се включа и аз - Сан Джиминяно и Сиена могат да се разгледат в един ден. Аз бих препоръчала първо Сан Джиминяно и после Сиена. Сан Джиминяно се гледа сравнително бързо, а пък от обяд натам тълпите в Сиена намаляват и има по-малко навалица от туристи спрямо сутрин. освен това от Сиена до Флоренция имате директен транспорт и ще ви е доста по-удобно прибирането когато сте вече уморени.

# 553
  • България, София
ElzaFB, благодаря за съвета. И аз така мисля да го направим. Струва ми се логистично по - добре точно, за да може от Сиена директно към Флоренция да се прибираме. По - малкото тълпи от обяд нататък също се окажат бонус.
Видях часове за тръгване с влак.
От Поджибонси към Сан Джиминяно колко време отнема пътят?

RebelHeart, благодаря за точните насоки. С картинката още по - добре се ориентира човек.

Благодаря и на останалите, които се включихте Hug
До заминаването вероятно ще изникнат и още въпроси.

Живот и здраве да отидем и да се върнем, ще разкажа какви сме успели да ги свършим на място Blush

# 554
  • София
От Поджибонси към Сан Джиминяно колко време отнема пътят?
20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт