Първата в света евтаназия на дете.

• 53 367
  • 677
  •   1
Отговори
# 210
Не знам защо някои хора си мислят, че самоубийството е толкова проста работа. Първо, голяма част от търсещите евтаназия едва ли могат да се самоубият, просто защото физически няма как да го направят когато са на на легло, неподвижни и изцяло зависими от хората, които им помагат.

Но все пак, да кажем, че има малък процент, които могат и да го направят - какъв е техният избор? Самоубийството с хапчета рядко е успешно, ако скочиш от високо или пред влака освен, че е болезнено и отново не съвсем сигурно, знаете ли колко други хора ще бъдат засегнати от този акт? Ако се обесиш или си прережеш вените вкъщи - болезнено, несигурно и много вероятно в крайна сметка полицията да разследва най-близките ти хора за убийство.

Много лесно е да се каже, че всеки може да се самоубие ако иска - да, но на практика това не е така, ама хич.

# 211
Не знам защо някои хора си мислят, че самоубийството е толкова проста работа.

Заради филмите, там е елементарна работа. Пък и темата е табу дори в мислите им.

# 212
Не знам защо някои хора си мислят, че самоубийството е толкова проста работа.

Заради филмите, там е елементарна работа. Пък и темата е табу дори в мислите им.
Дано никога, нищо да не зависи от такива хора...

# 213
  • София
Скрит текст:
Не знам защо някои хора си мислят, че самоубийството е толкова проста работа. Първо, голяма част от търсещите евтаназия едва ли могат да се самоубият, просто защото физически няма как да го направят когато са на на легло, неподвижни и изцяло зависими от хората, които им помагат.

Но все пак, да кажем, че има малък процент, които могат и да го направят - какъв е техният избор? Самоубийството с хапчета рядко е успешно, ако скочиш от високо или пред влака освен, че е болезнено и отново не съвсем сигурно, знаете ли колко други хора ще бъдат засегнати от този акт? Ако се обесиш или си прережеш вените вкъщи - болезнено, несигурно и много вероятно в крайна сметка полицията да разследва най-близките ти хора за убийство.

Много лесно е да се каже, че всеки може да се самоубие ако иска - да, но на практика това не е така, ама хич.
A евтаназията да не е лесна работа?Миналата година позната на сина и дъщерята се евтаназира, ей, още рева като се сетя.Присъствали са само майка и, синът и и брат и,лекарите не позволили на другите приятели.После синът и разказвал как се е мъчила, повече от 5 минути се е задушавала в агония. Тя  беше в  терминален стадий, но можеше да живее още месеци или година с поддържаща терапия.Реши,че не иска търпи болки и да се мъчи, а да бъде себе си и да си тръгне в пълно съзнание, сбогувайки се и прекарвайки последните си часове с близките и приятелите си.Цяла нощ прекара в парка с тях, в болницата се прибра на разсъмване, а в 11.11 ч. вече я нямаше. Също така искаше да не товари близките си с палиативни грижи. Но на близките и цял живот ще им е пред очите това, което са видели.

И сега пиша и плача.

# 214
Скрит текст:

A евтаназията да не е лесна работа?Миналата година позната на сина и дъщерята се евтаназира, ей, още рева като се сетя.Присъствали са само майка и, синът и и брат и,лекарите не позволили на другите приятели.После синът и разказвал как се е мъчила, повече от 5 минути се е задушавала в агония. Тя  беше в  терминален стадий, но можеше да живее още месеци или година с поддържаща терапия.Реши,че не иска търпи болки и да се мъчи, а да бъде себе си и да си тръгне в пълно съзнание, сбогувайки се и прекарвайки последните си часове с близките и приятелите си.Цяла нощ прекара в парка с тях, в болницата се прибра на разсъмване, а в 11.11 ч. вече я нямаше. Също така искаше да не товари близките си с палиативни грижи. Но на близките и цял живот ще им е пред очите това, което са видели.

И сега пиша и плача.

Тайна, подобни решения и действия са изключително тежки. Просто фантазията на някои хора е доста развихрена и говорят безумици. На близките щеше да им е пред очите и ако беше се мъчила още няколко месеца.

# 215
Как така 5 мин. се е мъчила, агонизирайки?! Не те ли приспиват/упояват първо и после ти слагат веществото, което ще те убие?

# 216
Миналата година позната на сина и дъщерята се евтаназира, ей, още рева като се сетя.Присъствали са само майка и, синът и и брат и,лекарите не позволили на другите приятели.

После синът и разказвал как се е мъчила, повече от 5 минути се е задушавала в агония......

И сега пиша и плача.

Лекарите са объркали нещо. Евтаназията е приспиване и постепенно спиране на дишането, не би трябвало да е мъчително.

# 217
  • София
Как така 5 мин. се е мъчила, агонизирайки?! Не те ли приспиват/упояват първо и после ти слагат веществото, което ще те убие?
И аз така си мислех, но ми разказаха друго.Повече от 5 минути се е давела, задушавала, опитвала да си поеме въздух ,а в очите и имало ужас.Не е било кротко, спокойно заспиване.И това го разказва синът и, който е на 16 години.

# 218
  • София
И аз се зачудих, ама не посмях да питам. Странно ми се струва да не приспят пациента, а да го оставят да се мъчи.

# 219
  • Ямбол
Няма смисъл да се коментира разказано от преразказано. Кой знае какво точно е било и какво е разбрал или недоразбрал гледащият или разказващият. А и като знам разказващият ни тук как бърка и не разбира доста по-ясни неща, то няма смисъл да се приема всичко за 100% вярно.

# 220
  • София
Няма смисъл да се коментира разказано от преразказано. Кой знае какво точно е било и какво е разбрал или недоразбрал гледащият или разказващият. А и като знам разказващият ни тук как бърка и не разбира доста по-ясни неща, то няма смисъл да се приема всичко за 100% вярно.
Не се сдържа да клъвнеш.

# 221
Скрит текст:

A евтаназията да не е лесна работа?Миналата година позната на сина и дъщерята се евтаназира, ей, още рева като се сетя.Присъствали са само майка и, синът и и брат и,лекарите не позволили на другите приятели.После синът и разказвал как се е мъчила, повече от 5 минути се е задушавала в агония. Тя  беше в  терминален стадий, но можеше да живее още месеци или година с поддържаща терапия.Реши,че не иска търпи болки и да се мъчи, а да бъде себе си и да си тръгне в пълно съзнание, сбогувайки се и прекарвайки последните си часове с близките и приятелите си.Цяла нощ прекара в парка с тях, в болницата се прибра на разсъмване, а в 11.11 ч. вече я нямаше. Също така искаше да не товари близките си с палиативни грижи. Но на близките и цял живот ще им е пред очите това, което са видели.

И сега пиша и плача.

Ужас Sad А къде е била направена евтаназията и на колко години е било момичето? И аз мисля, че ако имам шанс за година живот бих пробвала да го изживея, все пак лекарствата малко или много тушират болката. Виж ако знам, че ми остава много малко, съзнанието ми е замъглено, бих се подложила на евтаназия, но пак не съм сигурна. Абе да не дава Господ, даже не мога да мисля на тази тема.

# 222
Лекарствата тушират болката, ако болката не е чак толкова силна!

# 223
  • София
DV84, на 41 години беше.В Белгия, Брюксел го направи.В болницата в която я бяха приели с бронхопневмония.Тя повече от десет години е била лекувана от левкемия.След  трансплантация на костен мозък е била здрава 4 години, но после започнали рецидивите и казали,че втора присадка няма да подейства.  

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 11:29 от Тайна

# 224
DV84, на 41 години беше.В Белгия, Брюксел го направи.В болницата в която я бяха приели с бронхопневмония.Тя повече от десет години е била лекувана от левкемия.След  трансплантация на костен мозък е била здрава 4 години, но после започнали рецидивите и казали,че втора присадка няма да подейства.  

Sad Бог да я прости жената!

Общи условия

Активация на акаунт