Искам да кажа ... (89)

• 67 749
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Лято, споко. Не си единствена, за съжаление, няма и да си последна. Навсякъде, където има бюрокращина несериозното отношение и липсата на компетентност са нула, а самочувствието  им- до небето.
Дано се реши все пак в твоя полза.
И ние имахме брита. Още я имаме, но е на другата къща и сега сме си с тубите.
Лале, тази е рецептата, но все пак не съм я пробвала, а само гледах и слюноотделях.

# 721
  • Телиш/Плевен
Лале, тази е рецептата, но все пак не съм я пробвала, а само гледах и слюноотделях.
Е, значи наполовина си я пробвала. Mr. Green
Но добре, ще почакам, докато някой наистина я приготви и похвали. Hug

# 722
  • Euskal Herria
Лято, пак ли ходи в офиса им на Главната? Само веднъж бях там, дано повече да не се налага да опра до тях. "Моят" клон е този на Иван Вазов. Ама пък и те много реорганизации имаха напоследък, та...

# 723
Чушките понякога ги пълня с елда вместо с ориз, много вкусни са.
Кориандър не мога да понасям, адски силен и натрапчив вкус, особено смлените семена, голяма гадост. В България повечето хора не могат да го понасят.

# 724
Ох, чушките още са на дневен ред Joy   

Тези при нас просто са друг сорт, малко като камби, широки и по-месести. Обаче пък толкова бързо се пълнят, директно със супената лъжица. Иначе има и от нормалните като сорт, но са криви и не стават за пълнене. С една чаша ориз от 250 мл пълня четири броя. Това ми е мярката на мен.

Кориандър и аз мразя, това е единствената подправка, която може да ми развали вкуса на цялото ястие. Обаче пък странно, в гуакамоле ми харесва, т.е. не го забелязвам.

Елда не знам какво е… Видях в гугъл, но никога не съм яла.

# 725
  • Пловдив
Тези при нас просто са друг сорт, малко като камби, широки и по-месести. Обаче пък толкова бързо се пълнят, директно със супената лъжица. Иначе има и от нормалните като сорт, но са криви и не стават за пълнене. С една чаша ориз от 250 мл пълня четири броя. Това ми е мярката на мен.
Еми ето, аз под кило не падам Simple Smile

# 726
Тъй де, Янтра, ма ние сме двама. Тези 4 чушки ще ги ядем на два пъти поне.

# 727
  • Euskal Herria
Бреей, тукашните тогава са по-ящни. Рядко улучвам чушки малък размер, единствено камбите (или подобни на тях) са по-дребни.
Така хубаво си вали, вали, вали... едно такова мрачно и приспивно е. Планината отсреща не мога да видя - има мъгла.

# 728
С една чаша ориз от 250 мл пълня четири броя. Това ми е мярката на мен.

И на мен това ми е мярката, но от българските пълня по 10-11 с толкова ориз. Но и с половин килограм кайма все пак.

# 729
Мерси за мненията за каната, Сесили, а коя Брита, ошашавих се от варианти.
Опркох около 300 грама кестени - синът изяде точно един, мъжът ми около 5, извода е, че за мене си ще си вземам от вън, сега имам повече от половин кило - какво да ги правя - цяла седмица кестени ще ям. Да се отчета, че и баница пека. И как щях да пропусна - тия кестени макар и продупчени гърмят, изцапаха фурната, извадих ги и един излетя, изцапа добре и отгоре плота, та доста работа ми отвори. Когато се варят пак ли трябва са се надупчат?

# 730
Коте, цепваш ги кестените от страни и ги слагаш в плик за печене на пиле и завръзваш.
Май бях гледала клипче как се пекат и по други начини- върху морска сол и покрити с нея. Имаше и още но не съм ги запомнила. Та, за да не ги изхвърлиш, вземи и ги обели и ги замрази и когато ще печеш пиле го напълни с тях.

Даун, краставица със зехтин, пържена извара(затоплена на тиган с масло и много малко кашкавал).  Прегрешението ми следобяд са печени слънчогледови семки.

# 731
Вижте сега, съсредоточете се бързо, че е спешно   #Crazy Нали исках да си купувам фотоапарат, съответно с офиса вървят едни дебати за това от една седмица. Както и да е. Някой е решил, че аз МОГА да снимам професионално, о Боже мой, осигурил ми е ПРОФЕСИОНАЛЕН апарат и аз утре сутринта трябва да направя ПРОФЕСИОНАЛНИ снимки на едно събитие. Кажете, че това нещо си снима само, моля ви  Praynig  ooooh!  Laughing Не знам модел на фотоапарата, за разкош. Ако не ми кажете, че си снима само, то до утре сутринта трябва да сте ме научили. Точка.

Хем ми е ужасно смешно, хем не, защото тези снимки ни трябват, а кой чул недочул вече не е важно, работата е свършена, фотографът е разпределен на друго място, аз съм фотограф ... "щото ти нали може да снимаш, щом си говорите за професионални фотоапарати? НЕ!??!?!" Мииии... не  Crazy Хелп.

# 732
Мър, не, професионалните апарати не снимат сами. Дори на ауто режим има настройки.
Защо не си извикахте фотограф щом е служебно?

# 733
Ооо, не си снима само, Мър  Laughing Има режими, които са автоматизирани, ама пак трябва да познаваш апарата. извинявай, знам, че не ти е до смях, но ситуацията е смешна Laughing

# 734
Мър, по-добре си снимай с телефона. Simple Smile
Има автоматични настройки, но пак трябва да знаеш какво ти е нужно. В какви условия ще снимаш и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт