Искам да кажа ... (89)

• 67 716
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • До морето
По-скоро какъв е тоя зор да са по 100 листа тетрадките, каква толкова е разликата с 60 листа? Като се изпише, ще си я оставиш вкъщи и почваш нова, няма да я хвърлиш в коша, я.

# 91
Все пак 100 л. излизат по-евтино от 60 л.
 Peace

# 92
По-скоро какъв е тоя зор да са по 100 листа тетрадките, каква толкова е разликата с 60 листа? Като се изпише, ще си я оставиш вкъщи и почваш нова, няма да я хвърлиш в коша, я.
М-да. Упорито отказвам моят младеж да носи тетрадки по 100л. Като изпише тази от 60л. купувам нова.
Не правя сметки кое ще ми излезе по-евтино. Достатъчно много учебници , тетрадки, помагала носи в училище.  И така раницата му е доста тежка. Peace

# 93
  • Някъде там
Ако е по една тетрадка от 100 листа добре,обаче като се започне за работа в клас за домашна,сборник,допълнителна учебна тетрадка към учебника,тетрадка речник и прочие,папки да си слагат разни котролни и листове искат на моите.Несесерите пълни с всевъзможни химикали гуми моливи и тн и те като прибавят някоя и друга щуротия без да видя  Grinning като гребен за коса,ластици огледало,гланц..и картинката е цветна.Не съм се сетила да я претегля.По малко от 8 кг няма да е.
Всеки говори и никой не взема никакво решение.

# 94
  • До морето
Все пак 100 л. излизат по-евтино от 60 л.
 Peace

Ми хубаво, то сигурно за стотинки става дума, ама всеки да си прецени тогава, който може да отдели стотинки да купи 2 по 60, който не може ще купи 1 по 100. Аз питам защо е задължително да е 100? Например задължително с квадратчета, задължително с тесни и широки редове, това е ясно, има защо. Ама бройката листи  newsm78

Питам като пълен лаик, нямам ученици, а по мое време задължително беше само да са подвързани и с поле, нямаше изисквания за броя листи.

# 95
При нас в това отношение е по-добре. Малките от 1 до 4 клас са в една стая. Имат си шкафчета, всичко стои там. Носят само, ако има нещо за домашно и то основно тетрадки.
Големите също са в една стая от 5 до 7 клас. Нямат шкафчета, а едни отворени стелажи - но пак има за всеки. Дават им втори комплект учебници. Един за училище, един за вкъщи. Носят само тетрадки. Целодневно обучение до 8- клас. Всеки клас е сам с отделна госпожа.

# 96
  • София
При нас и друг проблем се появи. Миналата година бях изключително доволна от занималнята на детето и госпожата. Сега за два дни ходене ми стана кристално ясно, че така няма как да продължи и ще я спра от занималня. Децата са 32 броя, шумът е невъобразим... За първи път не успява да си напише домашните, а има въпроси, които не е разбрала и госпожата не е имала време да й обясни. Съответно моята писала каквото й падне. След това вкъщи хайде отново писане и оправяне на грешките. И какво излиза - детето ми близо 12 часа трябва да се занимава с учене.  ooooh! Ще изперка горкото.

При нас има шкафчета, но какво от това. Не всички учебници и тетрадки може да се оставят там, нали ще й трябват да учи и пише по тях вкъщи. Днес поръчах два учебника, че ни ги дадоха разпаднали се и ме хвана яд.

# 97
Ако е по една тетрадка от 100 листа добре,обаче като се започне за работа в клас за домашна,сборник,допълнителна учебна тетрадка към учебника,тетрадка речник и прочие,папки да си слагат разни котролни и листове искат на моите.Несесерите пълни с всевъзможни химикали гуми моливи и тн
Същото е и при нас. Затова и не купувам тетрадки по 100л. дори и за предметите , по които носят само една и за работа в клас и за домашно.

# 98
  • Някъде там
А на нас сега държат да са голям формат.От 80 листа са им.
 rummi_pl вие сте най-добре.Може навсякъде така да е организирано но няма кой да се заеме.Ако предложиш ще кажат,няма бюджет. #Cussing out
Тони госпожата ли е сменена? Моите на занималня не са ходили но помня че в втори клас повечето които ходеха се отказаха точно заради това което описваш.Много деца и то от два поредни класа.
Не е лесно и в къщи да работиш...освен служебната работа,трябва и да измисля какво да сготвя.Обичам да готвя,но да мисля какво не. newsm78 Някакви идеи?

# 99
Карам мъжете у нас да измислят какво им се яде, а аз само изпълнявам желанията.  Wink
И аз така, обичам да готвя, но не и да измислям менюто за деня.  Laughing

# 100
  • Някъде там
Карам мъжете у нас да измислят какво им се яде, а аз само изпълнявам.  Wink

На въпроса какво да сготвя,какво ви се яде,винаги отговора е :Не знам,каквото решиш. Grinning
и като кажа не мога..се казва принцеси тогава..е само на принцеси, няма как да стане. Simple Smile

# 101
Моите искат различни неща, но сами си ги измислят.  Hug

# 102
Раницата на Калина я теглих и то когато имаше само 4ри предмета. Удари 5кг. Без да има друго освен учебниците, тетрадка и несесер.
Не бих се съобразявала с изисквания за 100листа, да не би учителката да тръгне да проверява тетрадките с по колко са?!?

За храната, носи нещо пакетирано, макар че им дават закуски от училище. В петък им бяха давали грозде, а и задължително 2-3дни имат плод.

Шкафчета има и при нас, но не виждам как ще стане оставянето на учебници там, когато трябва да се подготви за другия ден. И пак се разнася всичко. Освен ако няма 2комплекта учебници.

# 103
  • sofia
При нас и друг проблем се появи. Миналата година бях изключително доволна от занималнята на детето и госпожата. Сега за два дни ходене ми стана кристално ясно, че така няма как да продължи и ще я спра от занималня. ....
Това е практика във всяко пренаселено столично училище. В първи клас - всичко точно, за всеки клас - занималня, после става мазало.
Големият съобразява само искания формат на тетрадката. Съмнявам се някой учител да почне да инспектира броя листа.
Ще пропусна родителските срещи тази седмица.

давиз, има тема в готварския "кой какво сготви днес" - ползвам я като източник на идеи  Simple Smile

# 104
  • София
Тони госпожата ли е сменена?
Да, с нова госпожа, всъщност госпожица. Млада, мила, тихичка и изчервяваща се, камо ли да респектира толкова много деца. Ако аз отида като госпожа, смятам, че ще се справя по-добре, поне откъм дисциплина.

Веси, точно така е. Училището е от водещите се елитни уж (както се майтапи моя позната "с елитни простаци").  Mr. Green Ако не спра детето от занималня, положението ще стане плачевно и ще трябва яко да наваксва. Не мога да си позволя да стигнем до там. Само да се нанесем в новото жилище и край с ходенето. Просто в момента няма как да се справим чисто логистически.

Общи условия

Активация на акаунт