Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 912
  • 856
  •   1
Отговори
# 180
  • в сърцата на децата <3
Пробвай да изсипеш цяла бутилка оцет, да престои 1-2-3 часа, после сода с шепите и търкане. Ако не пада... Нова. Има евтини, не си заслужава нервите. Може да говориш с хазяите да е за тяхна сметка, ако са разбрани ще се съгласят.

# 181
Тарталета, щом е котлен камък можеш да залееш за няколко часа или за през нощта с оцет, Пулирапид - и розовият, и белият вършат работа, или подобен препарат против налеп.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 15:10 от little chaos

# 182
  • София
Чувала съм, че Кока колата почиства перфектно тоалетна чиния, опитай с нея.

# 183
Ние като се нанесохме също старата тоалетна чиния беше занемарена...поливах с белина, доместос, търках с четки, гъби, дори тел...държах по цяла вечер препаратите, но нямаше особен ефект.
Накрая видях в един магазин оранжев препарат, който бях ползвала преди години http://pesteliv.com/brand/168/zgura.html беше евтин, та викам ще пробвам.
Първия път изхабих цялата бутилка, наливах като не видяла, оставих да действа, после върху гъбата слагах пак от препарата...ефекта беше много добър, та препоръчвам го.

# 184
  • Mediterraneo
В чужбина съм, не знам дали ще открия посочените препарати.
Това за кока- колата го гледах, но самата тоалетна чиния е брилянтно чиста, гарантирано. Няма петно, няма нищо. С оцета и содата мислех да го пробвам.
Абсурд е да искам смяна на тоалетната чиния от хазяите. Здрава е, удобна е, а аз не мога да отделя 200 евро за моя сметка и да я сменям на своя глава.

# 185
  • оттам, откъдето започва България
Не искам да те отчайвам, но ми се е налагало да къртя такова варовиково натрупване. Слагам ръкавици, с парцал поемам водата от тоалетната чиния и с нещо къртя варовика, дококото си спомням с дръжка на четка за зъби. Пада, но е много трудоемко. Не знам дали няма да стане с кислол, но ти казваш, че не си в БГ.
Може би е най-добре да се дистанцираш от това, което виждаш и да не се притесняваш.
Много е трудно къртенето на варовик, но не и невъзможно.

# 186
Това беше и моят начин - единственото, което помогна. Механично окъртване на варовитите наслоявания. Аз къртих с дървена бъркалка от един лев - това прежалих най-лесно.

# 187
  • в сърцата на децата <3
Моя приятелка, която също като теб живее в чужбина, ми беше казвала, че е имала подобен проблем и само механично къртене със стар нож е помогнало... Дано поне някой препарат го направи по-лесно за откъртване, че иначе не си е работа...

# 188
  • София
Аз четох, че "маринатата" на киселото зеле разтваря варовика.

# 189
  • WonderLand
Поеми водата в тоалетната с парцал и на нейно място напълни с оцет, какъвто намериш. Остави да действа през нощтта и на следващия ден както е с оцета пробвай да го почистиш. Оцета обикновено разтваря варовика много добре и може ако не го махне напълно, то поне да подобри положението. Но налей тоалетната само с оцет, да покрие варовиковата част.

# 190
  • Mediterraneo
Идеално! Ще пробвам с къртенето със сигурност. А това с парцала е също идея, не съм мислела, че може да се отнеме водата от тоалетната  ooooh!
Скоро го прилагам и давам отчет!

# 191
  • FRANCE
Имате ли хитринка за скърцащи ботуши? Благодаря

# 192
  • в сърцата на децата <3
А какво точно им скърца  newsm78

# 193
  • FRANCE
Незнам точно. Нещо пре токчето и при ходене издават звуци. Доста неприятно пв учруждения. По улицата някак си го преживявам.

# 194
Няма спасение. Съжалявам!  Sad
В подметката има една пластинка, която може да се е разместила, пропукала или счупила.
От търкането вътре се получава това скърцане.

Общи условия

Активация на акаунт