Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 963
  • 856
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,препоръчайте ми препарат за почистване на матрак.Дъщеря ми го е изцапала с кръв,веднага се опитах да го почистя с течен сапун,но си остана петно.

Почиствала съм с кислородна вода и сода, след като се разтвори содата слагам малко сок от лимон и една капка течен сапун.

# 241
  • гр.Варна
Момичета,препоръчайте ми препарат за почистване на матрак.Дъщеря ми го е изцапала с кръв,веднага се опитах да го почистя с течен сапун,но си остана петно.

Почиствала съм с кислородна вода и сода, след като се разтвори содата слагам малко сок от лимон и една капка течен сапун.
Благодаря,ще пробвам.  bouquet

# 242
Mомичета, снощи пробвах почистване на сребро по метод, видян от нета - в метално канче се кипва малко вода, слага се малко алуминиево фолио, смачкано на топка, но не съвсем плътна топка, слага се и лъжица сода бикарбонат и се пускат бижутата вътре да се сварят за минутка  Laughing.
Не вярвах, но блеснаха наистина, а преди това пробвах и търкане с четка, оцет и сода, не стана задоволително.
Да уточня, че "варих" само бижутата си без камъни, не знам на камъните как ще подейства.  Rolling Eyes

# 243
  • оттам, откъдето започва България
 Joy Да, моят мъж от няколко години така ми чисти сребърните бижута.  Peace
И той беше много вдъхновен, че е открил такъв лесен начин.
Всъщност не го е открил, а май го е видял във фейса.

# 244
  • WonderLand
Mомичета, снощи пробвах почистване на сребро по метод, видян от нета - в метално канче се кипва малко вода, слага се малко алуминиево фолио, смачкано на топка, но не съвсем плътна топка, слага се и лъжица сода бикарбонат и се пускат бижутата вътре да се сварят за минутка  Laughing.
Не вярвах, но блеснаха наистина, а преди това пробвах и търкане с четка, оцет и сода, не стана задоволително.
Да уточня, че "варих" само бижутата си без камъни, не знам на камъните как ще подейства.  Rolling Eyes

Аз и бижута с камъни съм чистила така - нищо им няма  Peace

# 245

Аз и бижута с камъни съм чистила така - нищо им няма  Peace
За златни бижута става ли този начин на почистване?

# 246
  • гр.Варна
Аз съм почиствала златни бижута само със сода и вряла вода ,не си спомням колко време ги варих обаче. newsm78

# 247
  • Тра-ла-ла
Как да почистя следи от лепило върду ПДЧ повърхност и върху стъкло?! newsm78

# 248
  • Den Haag
Момичета помагайте, имам метални кошнички за сладки, но на места са ръждясали. Мога ли да изчистя ръждата от тях и пак да ги ползвам или няма спасение? Sad

# 249
  • Свищов
Пробвай с Кока Кола или пък с лимонена киселина...

# 250
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих ги изхвърлила. Ще изчистиш повърхностно ръждата, но формичките вече са с наранена повърхност и няма да са много здравословни.

# 251
  • Свищов
Ако формата позволява, може да слага хартийки за мъфини.

# 252
  • Den Haag
Ще пробвам да изчистя една, ако са наранени няма да ги ползвам.

# 253
  • София
Изчисти ги, ако можеш и отгоре им сложи плътно алуминиево кухненско фолио, за да няма допир "храната"с наранените повърхности. Ако ти се занимава де, ако не - нови.

# 254
Здравейте! Имам нужда от помощ. Яката и джобчетата на едно сако на щерката са от лак който е започнал да лепне. Почти година сакото беше на закачалка в наилонов калъф, уж за по-добре, но явно така съм му навредила (предполагам). Има ли начин да го оправя или да го изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт