Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 249
  • 856
  •   1
Отговори
# 510
Ние преди години ги изгонихме със сол. Вярно, малко повече време трябва, но е най-безопасно - наръсихме навсякъде, където имаше вероятност да бъдат или да минават - из цялата кухня, зад печки, дивани, фурни, покрай всяка стена, плотове, шкафове и т.н.  Тръгнаха си.

# 511
Добави към солта и дафинови листа и ще се отървеш от тях.

# 512
  • София
Изчезнаха в един момент.
Ние също имаме мравки, но на балкона. Случва се да влязат в кухнята, но рядко. Единият път беше заради незатворен добре буркан с мед. Wink Моите наблюдения са, че изчезват сами.  Laughing Първите години пръсках с какво ли не. После ми писна и ги оставих на мира. И в двата случая изчезват за едно и също време.  Grinning Не знам каква е логиката. Може би променят трасето си след време.

# 513
Благодаря! Отивам да ръся сол и дафинови листа!

# 514
А за миризливките на отворена тераса някой да знае лек?

# 515
  • София
Врата - комарник Simple Smile. Върши чудесна работа за всякакви летящи и разни не летящи Peace.

# 516
Врата - комарник Simple Smile. Върши чудесна работа за всякакви летящи и разни не летящи Peace.

Интересува ме от терасата как да ги махна, а не от апартамента

# 517
  • София
Аааа, аз разбрах, че вътре влизат. Оф имаше някакво цвете, което ги отблъсквало, ама не се сещам кое беше Crazy, ако се сетя ще го напиша.

# 518
  • Бургас
"А за миризливките на отворена тераса някой да знае лек?"

Мисля, че миризливките се крият на малко на балкона -на по-топло, на завет. С времето-сами ще се махнат, ако дотогава не ги отстраните с някоя метла с дълга дръжка. На вилата , като отидем по Коледа и затоплим навсякъде, започват да излизат миризливки и калинки, скрити зад мебели, в гънките на пердета, в ъглите на стените- огромни, огромни количества. Как и кога са влезли-никой не знае. Тромави, лениви, спящи. Но....кой да ги чака да се събудят и да се стоплят....

# 519
Въпросът ми може би не е за темата,но не искам да отварям нова. До сега не бях ползвала микровълнова фурна. Купих си и възникна проблем със съдовете. Имам сервиз, който е със син и жълт кант. Жълтото определено не е "златно" , но все пак има някаква лъскавина. Не смея да ползвам чиниите. Как да опитам става или не става за фурната,без да я повредя?

# 520
Недей да рискуваш, може да си направиш голяма беля, ако съдовете не са за ползване в микровълнова.
Най-добре си купи такива чинии, които да стават и ползвай само тях.

# 521
По-скоро има значение от какъв материал са съдовете, не цвета на канта.

# 522
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам с червен и син кант, но не изглеждат да са метални, стоят като боя. Ползвам си ги. Но това златистото не бих го сложила, защото е възможно да има частици метал в него. Имам чаши със "златист" кант и не ги слагам вътре в никакъв случай. Някои казват, че трябвало само пластмасови и стъклени съдове да се ползват или керамични, които са изчистени, но аз до момента нямам проблеми. А и не съм много ЗА да се топли храна в пластмаса.

# 523
Ако фурната ти е комбинирана няма страшно. Под комбинирана разбирам микровълнова и грил. Те имат и комбинирани програми , на които аз си готвя в метани съдове без проблем, а когато ползвам само микровълнова програма слгам и чинии които си имат блестящи кантове., но не метални съдове.

# 524
Благодаря за отговорите. Не е комбинирана. Съдовете ми са порцеланови.Интересно ми е какво става , ако сложа нещо порцеланово със "златен" кант. Фурната се поврежда безвъзвратно ли или започва да пука,прави дъга и можеш да я спреш без последствия за нея? Принципен въпрос. Имам достатъчно други съдове,които да ползвам, но искам да знам какво може да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт