Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 283
  • 856
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Момичета, а как да сваля най-лесно стара боя на много пластове от врата, за да я боядисам наново?
Препаратите свалят само най-горния слой, после трябва да мажеш отново за следващия и т.н.
Аз съм сваляла с пистолет с горещ въздух,шпакла и после с шкурка се изглажда и се нанася новата боя. Прозорците бяха стари, с много деления, релефни рамки, стъклата си стояха , но...исках точно тези прозорци. Можеш да се справиш, имаш само една врата.... Успех.

# 496
  • София
Благодаря за идеите за сгъстяване и за почистване с белина.

Относно чистенето на прозорци с лятна течност за чистачки, не е ли малко опасно, защото тя съдържа метанол, който е отровен, а при пръскането върху стъклата миниатюрни аерозолни частици попадат и върху лицето и очите?

# 497
Метанолът е опасен ако се резорбира в организма.
Прозорци се мият лесно с вода + оцет, или вода + ракия или вода+ амоняк. Вестници. А най- лесно се чистят от друга жена - помощница срещу заплащане.  Joy

# 498
  • Бургас
Как се справяте с пластмасова вана?  newsm78 Има драскотини по ваната, които не са много големи и фрапиращи, но скоро четох и ми дойде следната идея. Пластмасовите брони по автомобилите ги възстановявали с някаква каша. После тези брони ги облива вода, било при миене или при дъжд. И в този ред на мисли - дали има някакъв препарат, с който да намажа и да позагладя тези драскоти и да стане по-красива ваната. Може и за пластмасови поддушови корита също май да се използва.

# 499
Метанолът е опасен ако се резорбира в организма.
Прозорци се мият лесно с вода + оцет, или вода + ракия или вода+ амоняк. Вестници. А най- лесно се чистят от друга жена - помощница срещу заплащане.  Joy

Моята замина за Англия и след като и неволята не дойде...ще се захващам:) Ще потърся този уред от Лидл, благоадря за идеите.

# 500
  • София
Как се справяте с пластмасова вана?  newsm78 Има драскотини по ваната, които не са много големи и фрапиращи, но скоро четох и ми дойде следната идея. Пластмасовите брони по автомобилите ги възстановявали с някаква каша. После тези брони ги облива вода, било при миене или при дъжд. И в този ред на мисли - дали има някакъв препарат, с който да намажа и да позагладя тези драскоти и да стане по-красива ваната. Може и за пластмасови поддушови корита също май да се използва.
Има пасти / нещо като кремове са/, а възстановяването на боя или пластмасов детайл на кола се нарича пастиране. Извършва се със специален уред /не помня как се казваше/ и гъба отгоре му, която е консуматив като пастата. Поразпитай някой познат, който поправя коли, дали е приложимо за вана.
----------------------

Няма остатъци от храна или нещо залепнало, просто станаха петна  newsm78 Падала ми е захар на такъв котлон и успях да го почистя с такова ножче, но сега е друг вид зацапване, ако мога така да се изразя.
+ за ножа. И аз си мислех, че след като петното е гладко отгоре се намира в самото стъкло, но се оказа, че не съм права и с ножа изстъргах петното. Керамичния плот стана като нов. Някои петна обаче искат бая търкане, ако не са киснати достатъчно. За такива напръсквам с меглио вечерта и мия чак на другия ден, после минаван с ножа.

# 501
  • София

Аз си полирах фаровете на колата с паста за зъби - можеш да пробваш на ваната!

# 502
От къде бих могла да купя тази шпатулка за керамичен плот?

# 503
  • Пловдив
Много ли държиш на нея? Аз бих я изхвърлила.
Абе аз въобще не държа, ама ММ категорично тропна, че няма да я хвърля, защото и аз това първо предложих  Laughing

Здравей, според мен най-лесно ще ти е като я подмениш. Другата седмица ще има за 12 лв руло в Лидл

# 504
Моята шпатула вървеше в комплект с печката.

# 505
  • София
Само не си взимайте най-евтинте китайски ножчета. В лидл пускат, но рядко.

# 506
# 507
Имаме мравки... Не можем да пръскаме с препарати, защото имаме две малки щъкащи човечета+ кученце. Някой успешно да е прогонил животинките? Благодаря предварително!

# 508
Имаме мравки... Не можем да пръскаме с препарати, защото имаме две малки щъкащи човечета+ кученце. Някой успешно да е прогонил животинките? Благодаря предварително!
Аз сложих сол на пътя им и изчезнаха. Там от където минават, ако може и от където излизат.
Мравки с крилца преди години прогонихме с препарат за съдове, неразреден.

# 509
  • Бургас
Аз сложих сол на пътя им и изчезнаха. Там от където минават, ако може и от където излизат.
Мравки с крилца преди години прогонихме с препарат за съдове, неразреден.
Ние правихме същото. Дори наслагах и листа от здравец тук-там по пътя им.  Но помня, че и пръскахме под шкафче и легло, защото не знаехме от къде тръгват и къде отиват. И ние заради деца и кучета не искахме да пръскаме с препарати. Изчезнаха в един момент. Опитай да откриеш причината -може да е буркан с нещо сладко.

Общи условия

Активация на акаунт