Хитринки за всякакъв случай - тема 14

• 141 127
  • 856
  •   1
Отговори
# 750
За котлоните помагат стъргалките, и аз упорито мислех че е само петно, но със стъргалката се оправя. Седи като бяло петно, но де факто явно е някакво микрозагаряне или не знам и аз какво е
Това е цялата хитрина

Да, и аз стигнах до тоя извод. И в никакъв случай сода!

# 751
И аз с въпрос - реших да изпера/ че ми се видя леко пожълтяла/ миналогодишна блуза от кенар/ естествена коприна/ на ръка с прах, но не останах доволна и я цопнах в леген с вода и натриев хипохлорид/дават го за избелване/ в резултат на което стана на огромни жълти петна. След това я топих в разтвор на лимонтузу / реших, че ще избели/, изпрах я в пералнята с прах за бяло, топих я отново в разтвор на някакъв лидълски прах , специално за петна /мистър не-знам кой си/ - е , изпиране няма Mr. Green Явно направих реакция на натриев хипохлорид и прах за пране / не я бях изплакнала/ newsm78 Някаква идея какво да я правя или да хвърлям Mr. Green
Ако е бил чист хипохлорида по-скоро си в изгорила, точно с белина не я третирай. Накисни една вечер с Ариел за бяло, сапун срещу петна , може и нищо да не става от нея вече.

# 752
  • София
Момичета, кажете с какво да си почистя стъклокерамичния плот, майка ми е изкипила ориз, казва, че само вода е кипяла, но никакъв препарат не действа. Tired
Петната стоят бели, няма нищо за стъргане, просто стои като петно от варовик. ooooh!
Пробвах 2 вида препарат за стъклокерамика, обезмаслител, препарат за прозорци, сода+оцет, нищо не става... Tired
Аз успявам да ги премахне, като ги накисна с Циф.

# 753
Дева, обикновено стъклокерамичните плотове и печките от този вид се продават в комплект със стъргалката. Това е най-доброто средство - механичното отстраняване на петната.

# 754
И аз с моята блуза - хипохлорида беше разреден, а и в белина / пак разредена / я топтах...Няма оправяне... А идея с какво да я боядисам евентуално  newsm78 в някакво жълтеникаво

# 755
  • Балчик
И аз с въпрос - реших да изпера/ че ми се видя леко пожълтяла/ миналогодишна блуза от кенар/ естествена коприна/ на ръка с прах, но не останах доволна и я цопнах в леген с вода и натриев хипохлорид/дават го за избелване/ в резултат на което стана на огромни жълти петна. След това я топих в разтвор на лимонтузу / реших, че ще избели/, изпрах я в пералнята с прах за бяло, топих я отново в разтвор на някакъв лидълски прах , специално за петна /мистър не-знам кой си/ - е , изпиране няма Mr. Green Явно направих реакция на натриев хипохлорид и прах за пране / не я бях изплакнала/ newsm78 Някаква идея какво да я правя или да хвърлям Mr. Green
Ако си заслужава блузата , може някаква декорация да направиш , на самите петна да залепиш текстилни ваденки със силикон или бродерии.

# 756
И аз с моята блуза - хипохлорида беше разреден, а и в белина / пак разредена / я топтах...Няма оправяне... А идея с какво да я боядисам евентуално  newsm78 в някакво жълтеникаво
Аз съм писала май не 1 път,за едни любими апрески, които носих 1 сезон, прибрах ги в торба на затворената тераса и на другия сезон, като ги извадих бяха на жълти петна. Горната част беше шушлял, та той беше на петна, идея нямам от какво, тъй като не са с мокрили, не са били мокри преди прибирането, не е изливано нищо, че да се нацапат. Нямат нищо метално по тях, че да е ръжда...
Та и аз в опит да си ги спася ги прах в пералнята с прах за пране, търках ги с вениш, няколко препарат за петна, други, с лимон ги търках, със сода, с белина...още 5 пъти ги прах в пералнята... Докато са мокри белеят, изсъхнат ли стават на жълти петна. С един препарат на Хейтман за избелване, пак не стана. Не намерих вариант за избелването им.

Иначе за боядисването, аз миналата седмица реших да боядисам на ММ един червен панталон, който от прането беше станал на бели черти.
Поръчах си боя на Симпликол и стана като нов.
Честно казано незнам, колко си заслужава, тъй като боята ми излезе 18лв с доставката, после 2 пъти се пере дрехата, 1 път с боята, втори път с прах за пране, после за всеки случай прасен цикъл, аз използвах и препарат за почистване на перални...още 5лв, а самия панталон беше купен на някаква промоция от НМ за 30-тина лева...
Ама тъй като обиколихме 3 мола и в нито един магазин нямаше панталон с такъв цвят, реших да го боядисам, иначе можеше да си купи нов, а ако беше и на промоция пак...излиза колкото за боята и пералните...

Ако искаш да я боядисаш може да погледнеш в сайта на Симпликол, там има бои за различни материи и за количеството дрехи.
Една опаковка стига за 1 панталон, за блузи беше повече броики 2-3 примерно, кърпи кухненски 3-4... Та и това е вариант да комбинираш няколко неща с 1 боя.

# 757
Орехови листа или люспи от лук. Вариш, прецеждаш и топиш блузата.
После изпираш с оцет. Все нещо ще стане, но може и жълтото пак да е на петна.

# 758
Благодаря ви момичета - вие сте най-ценния справочник!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 759
Зор да вадя пожълтяло от бяло не съм видяла. Нормално пожълтяват от седене, то и другите предполагам но не им личи. Ариел, хипохрорид или препарат за петна и ми е излизало. Пробвай със солена вода за последно.

# 760
Благодаря ви! bouquet
Стъргалка имам, но ми изглежда гладка повърхността, без загаряния, и затова не съм пробвала досега с нея.
Сега ще я вадя и почвам. Simple Smile

# 761
С какво се махаха тъмни петна от тениски, на подмишницата?

# 762
Аз имах успех с лимон. Натъркваш, оставяш да престои и после изпираш. Не съм пробвала други методи, този ми беше достатъчен. Блузата беше бяла.

# 763
Пръскаш с препарат за котлен камък за баня, като поседи със сапун за петна натъркваш, пак да поседи и после в пералнята с другите дрехи.

# 764

Някой беше писал за обезмаслител.

Да докладвам, че стъргалката свърши работа! Simple Smile Плота блесна! Благодаря ви още веднъж! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт