Пазаруване от Amazon - тема №53

• 128 229
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
KittyCatty, нямаш драма според мен ... изчакай до понеделник. При мен са пристигали съвсем успешо и пратки, които не са отразени изобщо в профила ми. Споко  Wink

За почитателите на Dakine - аз за две години в училище 5-та раница купувам  Crazy. Омръзват й на дъщеря ми и почва едно велико мрънкане ... та пак рових и поръчах тази:
https://www.amazon.de/gp/product/B00SLAL2W6/ref=ox_sc_act_title_ … id=A3JWKAKR8XB7XF
Добре намалена е ...

# 136
  • ... рееща се.
Аз пък много се ядосах ooooh! Само не знам на кого повече – амазон или габиели... Поръчах си една маша за коса и за да хвана безплатната доставка добавих книжка. Отбелязах в амазон, че искам нещата да ми бъдат пратени заедно, но естествено не са ме отразили. В габиели пък регистрирах като пратка само машата, даже не споменах за книгата. В петък получих мейл от габиели, че машата ми била пристигнала, а тя още даже не е изпратена от продавача... написах им мейл, изобщо да не ми я пращат тази книга отделно, защото нямам намерение да плащам 2 доставки. Ни вест, ни кост от тях, разбираемо донякъде... празници са, но току-що получих писмо, че "машата" ми вече пътува за България #Cussing out #2gunfire
Мога ли изобщо да не заплатя книгата? Много некоректно ли ще бъде от моя страна? Поръчвала съм и друг път с тях и съм много доволна, не искам да си развалям отношенията.

# 137
# 138
Скрит текст:
Аз пък много се ядосах ooooh! Само не знам на кого повече – амазон или габиели... Поръчах си една маша за коса и за да хвана безплатната доставка добавих книжка. Отбелязах в амазон, че искам нещата да ми бъдат пратени заедно, но естествено не са ме отразили. В габиели пък регистрирах като пратка само машата, даже не споменах за книгата. В петък получих мейл от габиели, че машата ми била пристигнала, а тя още даже не е изпратена от продавача... написах им мейл, изобщо да не ми я пращат тази книга отделно, защото нямам намерение да плащам 2 доставки. Ни вест, ни кост от тях, разбираемо донякъде... празници са, но току-що получих писмо, че "машата" ми вече пътува за България #Cussing out #2gunfire
Мога ли изобщо да не заплатя книгата? Много некоректно ли ще бъде от моя страна? Поръчвала съм и друг път с тях и съм много доволна, не искам да си развалям отношенията.
Може да са изпратени от различни складове,затова да не могат да ги обединят.А понякога не може да се сторнира,дори и да не е изпратен артикула.
Според теб коректно ли ще е спрямо Габиели да не им платиш транспорта ? Пратките им са цели камиони,как очакваш да ровят и да намерят точно твоята книга ?
П.С.Не се заяждам,и аз съм била в същата ситуация.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 17:28 от Трапезица

# 139
  • ... рееща се.
Това с ровенето на книгата не го разбрах, извинявай?
Разочарована съм, защото според мен при получаването като са въвели клиентския ми номер в компютъра са видели, че очакваната пратка е маша за коса Ремингтън, цена Х, очаквана дата за доставка и т.н., т.е. има несъответствие с полученото и това, което действително е заявено като пратка. Можели са да я задържат и да ми ги пратят двете неща на веднъж, а аз ще си платя пътните и за книгата, но поне да не плащам 2 доставки от еконт, които са средно 4-5 лв.

# 140
  • Sofia
Ами ако случайно си забравила да опишеш пратката си, пак ли да не ти я пращат? Нали не мислиш, че всички описват стриктно пратките си?
Това са някакви смешни бг тарикатлъци, които от време на време имат цена.

# 141
  • ... рееща се.
Шантал, нападаш и обиждаш. Не мисля, че съм го заслужила.
Вероятно ще си платя всичко като поп, но не мисля, че грешката е моя, след като не съм "забравила" да си опиша пратката, а съм попълнила всеки един ред и винаги съм го правила. Ако ти получиш пратка, която не е описана, няма ли да се опиташ да направиш обратна връзка?
Единственият тарикатлък, който ще ми излезе солено и който си позволих да направя за първи (и за последен път) е да закупя книга на стойност €1, а да трябва да платя за нея 10лв.
Ще изчакам и официалния им отговор на мейла, надявам се да има такъв.

# 142
  • София
Не знам фирма за превоз, която да ти обединява пратките преди пристигането им в БГ.
Можеш да ги помолиш да ти обединят двете пратки след пристигането в БГ и да ти ги пратят наведнъж.

# 143
  • ... рееща се.
И аз това си мислех като компромисен вариант Peace

# 144
  • Sofia
Шантал, нападаш и обиждаш. Не мисля, че съм го заслужила.
Вероятно ще си платя всичко като поп, но не мисля, че грешката е моя, след като не съм "забравила" да си опиша пратката, а съм попълнила всеки един ред и винаги съм го правила. Ако ти получиш пратка, която не е описана, няма ли да се опиташ да направиш обратна връзка?
Единственият тарикатлък, който ще ми излезе солено и който си позволих да направя за първи (и за последен път) е да закупя книга на стойност €1, а да трябва да платя за нея 10лв.
Ще изчакам и официалния им отговор на мейла, надявам се да има такъв.

Не е конкретно към теб, а по принцип.
Аз не си описвам пратките. Изключение правят случаите, когато по време на регистрацията при определен търговец не ми дава възможност да добавя ай ди- то си.
Колкото до амазон, това с отбелязването за изпращане заедно е едно от малкото неща, които не функционират както трябва и на които не трябва да се разчита.

# 145
Това с ровенето на книгата не го разбрах, извинявай?
Разочарована съм, защото според мен при получаването като са въвели клиентския ми номер в компютъра са видели, че очакваната пратка е маша за коса Ремингтън, цена Х, очаквана дата за доставка и т.н., т.е. има несъответствие с полученото и това, което действително е заявено като пратка. Можели са да я задържат и да ми ги пратят двете неща на веднъж, а аз ще си платя пътните и за книгата, но поне да не плащам 2 доставки от еконт, които са средно 4-5 лв.
Задържане на неописани пратки в склада в Англия не е рентабилно за фирмата и за клиентите.А и много хора си очакват пратките,дори и да не са описани.
Те не отварят пратките,за да  описват съдържанието.датите в повечето случаи са ориентировъчни.
Като си им писала,че не искаш пратката,дори и да са го прочели,как да я търсят из целия склад ( с размерите на камион и повече.Според мен нямаш основание да се ядосваш на Габиели.И на амазон също.Вършат си работата .
Помоли превозвача,евентуално да задържи в склада им,с цел групиране за Еконт,ако имат такава практика.
Понякога поръчването на книга наистина излиза "мечка с налъми ".

Никой не обижда,дискутираме.Темата е позитивна и сме тук да си помагаме,не да се нападаме.

А Еконт вдигнаха цените прекалено   ooooh!

# 146
Габриели не задържат пратки. Габко предлага тази услуга.
В тази ситуация вина нямат нито Амазон, нито Габриели.
Колкото до цена на Еконт - до офис е 5,02 лв., къде е скъпо?

# 147
Някой получавал ли е мейл от амазон за промоция в немския от типа ако купиш гифт карта за определена стойност - получаваш няколко евро бонус?

# 148
  • UK
Поръчах си комплекта ножове  Heart Eyes благодаря на момичетата които споделиха  Hug

Някой с мнение за тази прахосмукачка https://www.amazon.de/Siemens-VS06B112A-Bodenstaubsauger-highPow … 040ccf58ad1bd8f98

# 149
...
Колкото до цена на Еконт - до офис е 5,02 лв., къде е скъпо?
Извинете че се намесвам, но съм напълно съгласна с Трапезица за еконта, не поскъпнаха, ами направо се забравиха  Whistling за мен не е нормално да плащам от примерно Германия до Бг 3лв, а за нашата малка държавица от един офис до друг 5лв, не и до врата, което лично за мен не е по-удобно, но си е привилегия 
позволявам си да коментирам, защото когато аз започнах да ползвам услугите им бяха с цени започващи от 2,50лв

Общи условия

Активация на акаунт