Между чука и наковалнята...

• 26 500
  • 226
  •   1
Отговори
# 75
Авторката е пуснала тема, осъзнавайки че има проблем и търси решение.
Да и повтаряме "Оправи си живота, живота ти е хаос, не е редно това да се случва!"  не е помощ. Момичето пита КАК да оправи нещата.

the wishmaster, няма как да накара вторият баща да заобича еднакво децата. Тогава следвайки твоята логика остава само развод. Ако при всеки проблем семействата се разпадаха то нито едно нямаше да остане. Проблемът при тях е класически - "ненужното първо дете от предния брак". И релано решението пак ще бъде класическо може би - по един или друг начин то ще отиде при баба си, за да не пречи на новия татко. Бабата е готова да го приеме, бащата е готов да го разкара, само майката още се бори да създаде нормално за ситуацията семейство. Но пък следвайки тази нишка, то първата задача на авторката е да извади звяра в себе си и да покаже на мъжа си, че няма да търпи двойния стандарт спрямо деца и няма да разреши едното да се чувства отхвърлено. Което означава, че първо започва да работи по този проблем - натискайки мъжа си колкото може повече. Той че няма еднакво да ги заобича е ясно, но да не показва пристрастия може. После ще тушира напрежението между майка си и мъжа си.

А дали всеки път щом повдигне въпросът защо дели децата, мъжът на авторката не се измъква с "- А майка ти как ги дели?" и да прехвърля скандала на тази основа?

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 08:09 от the Дорис

# 76
Авторката е пуснала тема, осъзнавайки че има проблем и търси решение.
Да и повтаряме "Оправи си живота, живота ти е хаос, не е редно това да се случва!"  не е помощ. Момичето пита КАК да оправи нещата.
Момичето пита как да оправи лошите взаимоотношения между майка си и мъжа си. Пита как да се спаси от положението между чука и наковалнята. Но НЕ пита как да сложи край на положението, при което децата ѝ са делени и голямото е пренебрегвано от мъжа ѝ. А решаването на точно този въпрос е неотложно

# 77
Струва ми се някои от вас изобщо не са стигнали до смисъла на проблема, чели са между редовете, правят се свободни съчинения и заключения които са доста далеч от моята същност. Но нищо, някои неща ми се изясниха, някои ме засегнаха, някои са абсолютно нелогични. Различни хора, различни идеали. Благодаря ви за помощта все пак. Надявам се след някой ден да мога пак да вляза тук и този път вместо "да мрънкам, да се тръшкам и да се оплаквам", да мога да кажа че ми се е случило и нещо хубаво. Приятен ден ви желая!

# 78
Струва ми се някои от вас изобщо не са стигнали до смисъла на проблема, чели са между редовете, правят се свободни съчинения и заключения които са доста далеч от моята същност. Но нищо, някои неща ми се изясниха, някои ме засегнаха, някои са абсолютно нелогични. Различни хора, различни идеали. Благодаря ви за помощта все пак. Надявам се след някой ден да мога пак да вляза тук и този път вместо "да мрънкам, да се тръшкам и да се оплаквам", да мога да кажа че ми се е случило и нещо хубаво. Приятен ден ви желая!
Важното е ТИ да стигнеш до смисъла на проблема. А той е, че двете ти деца са делени и голямото е пренебрегвано от мъжа ти. Желая ти да се похвалиш с разрешаването му.

# 79
  • София

Аз ще се повторя - мисля, че мъжът ти по някаква причина е твърде неуверен и оттам проявява ревност към теб, сина ти, майка ти, което е основният генератор на проблеми. За съжаление, не знам как да се оправи това.

# 80
  • Варна
Но пък следвайки тази нишка, то първата задача на авторката е да извади звяра в себе си и да покаже на мъжа си, че няма да търпи двойния стандарт спрямо деца и няма да разреши едното да се чувства отхвърлено. Което означава, че първо започва да работи по този проблем - натискайки мъжа си колкото може повече. Той че няма еднакво да ги заобича е ясно, но да не показва пристрастия може. После ще тушира напрежението между майка си и мъжа си.

На мен това ми се струва мисия невъзможна.

# 81
  • където мечтите се сбъдват
Имат право само да дават пари и да бъдат на повикване.
Ми, не!
Когато си решила да създаваш семейство- за втори път, трябва да можеш да го направиш без да тичаш при мама да те издържа и да ти камериерства.
С първото дете се е прибрала още преди да го роди или като е било на 2 месеца- не помня, пък и не е толкова важно.
Сега, пак мама трябва да е насреща.
Ми, да се омъжи за мама и всичко да е наред!

Тогава се намеси майка ми.
Е,точно това е проблема!Майката няма право да се меси в семейството ти.Не го ли разбираш това?Всяко семейство има проблеми,но те се решават от двамата.Майка ти ти разваля семейството и ще развали и следващото ти,ако ти и позволиш.Постави граници.Покажи на мъжа ти,че той ти е по-важен от мама,зашото той ти е семейството в момента.Ако не можеш да се откъснеш от полата на мама,няма да бъдеш щастлива в личния си живот.

# 82
Значи, ако майка й не й гледа детето и изчезне от хоризонта, мъжът й ще престане да я дразни с ревност и ще покаже еднкаво отношение към децата? Звучи логично, разкарай бабата.
Не, чакай - ако бабата изчезне и не се интересува какво става с децата, мъжът й пръв ще скочи - къде е майка ти, защо не помага.

# 83
  • София
Самата авторка преди няколко страници каза, че не се вижда толкова често с майка си. И онзи пак е недоволен и мърмори. Четете!

# 84
  • София
Онзи иска когато щракне с пръсти тъщата да дава пари и да гледа децата, след което да си се оттегли в дупката и да не знае много. Мъж – мечта.

# 85
  • София

................ защото както казах по-напред, за момента имам 2 щастливи деца и един мрънкащ съпруг.
Ми, не, не си казвала това, а че големият чувства разликата в отношението, пък  мъжът ти не само мрънка, но и е почнал да се държи като пишман- Отело.....
ПП. А, че дразни демонстративното внимание към внучето- любимец, дразни.
Помня как баба ми дори не се опитваше да скрие пристрастието си към сестра ми, която носеше и името ѝ.

# 86
Покажи на мъжа ти,че той ти е по-важен от мама,зашото той ти е семейството в момента.
Т.е. да покаже на мъжа, който открито пренебрегва детето ѝ от първия ѝ брак, че ѝ е важен? Доообреее.

# 87
Онзи просто не е дорасъл да оцени помощта на бабата. Възрастен мъж, а се държи като дете. Щом е купила телефон на твОйто, сега да купи и на мОйто. Crossing Arms
Стефанел, бабата се е "намесила", след като е видяла как зетят дели децата. Тогава е започнала да се изказва против него. Четете преди да давате съвети като "зарежи майка ти, сега мъжът ти ти е семейство". То с такъв мъж егоист, не се знае докога ще са семейство. Първото дете бабата го е отгледала от раждането му, опитва се да му даде това, което в новото семейство не могат да му дадат. Дай и тя да го зареже детето, защото зетят нещо се дразни, че бабата се грижи за "чуждото" дете, а не за неговото. Майка му се грижи за детето от първия му брак, явно очаква тъщата да се грижи за това от втория му брак.

# 88
  • София
Ех, добре, че има хора с проблеми, та идеалната бг-майка да впечатли не само с милионите си варианти за решаване на проблем, в който не е вникнала, ами и да блесне с перфектния си финансово-емоционално-дръндрън-независим живот. Значи авторката да драсне чертата, да се държи все едно няма живи родители и все едно е самотна майка на две деца и щом успее да си втълпи това в главата,че е сам сама с двете деца, е тогава значи е зряла и може да се справя сама, защото да се справяш сам (пък било то и бидейки във връзка с друго човешко същество) е толкова върховно постижение, достойно единствено за истинска бг-майка.

Интересен прочит от пълнолетно "дете"!
Значи, ако не цицаш от родителите си, все едно са умрели.
Не може да бъдат просто баба и дядо, майка и баща- трябва да снасят до края на живота си. Mr. Green

# 89
Ех, добре, че има хора с проблеми, та идеалната бг-майка да впечатли не само с милионите си варианти за решаване на проблем, в който не е вникнала, ами и да блесне с перфектния си финансово-емоционално-дръндрън-независим живот. Значи авторката да драсне чертата, да се държи все едно няма живи родители и все едно е самотна майка на две деца и щом успее да си втълпи това в главата,че е сам сама с двете деца, е тогава значи е зряла и може да се справя сама, защото да се справяш сам (пък било то и бидейки във връзка с друго човешко същество) е толкова върховно постижение, достойно единствено за истинска бг-майка.

Интересен прочит от пълнолетно "дете"!
Значи, ако не цицаш от родителите си, все едно са умрели.
Не може да бъдат просто баба и дядо, майка и баща- трябва да снасят до края на живота си. Mr. Green

Не знам дали си родител, но ако някой ден детето ти почука на вратата ти и каже че има нужда от помощ, как ще постъпиш? Ще му кажеш - ооо аз вече няма да снасям, оправяй се, нали си зрял/а, и ще му затвориш вратата? Или ще направиш и невъзможното за да помогнеш колкото можеш? Децата само 18г. отговорност ли са? Интересно всички вие майки ако това е вашата дъщеря как ли ще постъпите??? Авторката може и да е сбъркала, но упреците няма да и помогнат. А вие ако не можете да помогнете, по-добре и не опитвайте, защото емоционалната страна на нещата също не е за пренебрегване.

Общи условия

Активация на акаунт