Между чука и наковалнята...

• 26 508
  • 226
  •   1
Отговори
# 45
  • където мечтите се сбъдват
Aвторке,разкарай незабавно майка си от настоящето си семейство,покажи и къде и е мястото и не и позволявай вмешателства.Тази жена ти разваля семейството!Обичайте се с мъжа ти,гледайте си децата.Външни хора нямат право на глас!

# 46
  • София
Имат право само да дават пари и да бъдат на повикване.

# 47

И да одобряват еснафа, който иска дъщеря им да седи у дома с фереджето ...

# 48
  • София
Да  yes Иначе би било...

ПП Малко като развален телефон се е получило. Отговарях на въпроса от преди редакцията.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 21:24 от milenaka

# 49
  • София
Ми, не!
Когато си решила да създаваш семейство- за втори път, трябва да можеш да го направиш без да тичаш при мама да те издържа и да ти камериерства.
С първото дете се е прибрала още преди да го роди или като е било на 2 месеца- не помня, пък и не е толкова важно.
Сега, пак мама трябва да е насреща.
Ми, да се омъжи за мама и всичко да е наред!

# 50
  • София
Абсурд, ирония...

# 51
Да  yes Иначе би било...

ПП Малко като развален телефон се е получило. Отговарях на въпроса от преди редакцията.

Видях предния ти пост и промених поста си Simple Smile Извинявам се, че така увиснаха думите ти след моята корекция. Исках да подкрепя иронията ти.  Peace

# 52
Ми, не!
Когато си решила да създаваш семейство- за втори път, трябва да можеш да го направиш без да тичаш при мама да те издържа и да ти камериерства.
С първото дете се е прибрала още преди да го роди или като е било на 2 месеца- не помня, пък и не е толкова важно.
Сега, пак мама трябва да е насреща.
Ми, да се омъжи за мама и всичко да е наред!

Когато реших да създам семейство за втори път вярвах, че човека до мен е стабилен, грижовен и ще се грижи за нас (както и беше в началото), не съм тичала при майка си по свое желание. Но когато няма на кого да оставиш детето си, не са ли родителите тези към които е логично първо да се обърнеш? Да, в началото нямахме проблеми, после се появи малкия и отношението на мъжа ми към голямото дете охладня - разбирам до някъде че се радва повече на собственото си дете, но това значи ли че чуждото вече е излишно! Тогава се намеси майка ми. За баткото вече нямаше мило отношение, само упреци, забележки... Повечето от вас са наясно с ревността на голямото към новия член на семейството. И аз се постарах да омекотя момента. В резултат на което имах 2 щастливи деца и един вечно намусен съпруг. Говорих многократно с него, молих го да се замисли, че децата не са виновни за грешките на родителите си, но нищо не се променяше. Тогава се промени и мнението на майка ми за него! И моя малък ад започна... Той все още е отговорен родител (що се отнася до това да ги гледа, да ги води на тренировки, лекар или на площадката, но отношението към единия и към другия се вижда от далеч.

# 53
Това, което виждам аз е как твоето отношение се променя! Ситуацията така както я представяш е много объркана! От една страна майка ти е лоша, после обръщаш лопатата и става мъжът ти лош... ти къде си в тази картинка, жена на 30 години... поведението ти и отношението ти е много детско! Майка си на две деца, очакваш все някой друг да поема грижи за дете, финанси и какво ли не... абе света вода ненапита си! Кой прав, кой кирв... не знам, но ти определено не показваш държание на зряла жена!

# 54
Тогава се промени и мнението на майка ми за него!
Ако ти беше на мястото на майка ти, нямаше ли да промениш отношението си към него? Всъщност, какво искаш от майка ти? Проблем имаш с мъжа си. При това, огромен проблем.

# 55
Това, което виждам аз е как твоето отношение се променя! Ситуацията така както я представяш е много объркана! От една страна майка ти е лоша, после обръщаш лопатата и става мъжът ти лош... ти къде си в тази картинка, жена на 30 години... поведението ти и отношението ти е много детско! Майка си на две деца, очакваш все някой друг да поема грижи за дете, финанси и какво ли не... абе света вода ненапита си! Кой прав, кой кирв... не знам, но ти определено не показваш държание на зряла жена!

И как според теб трябва да се държи една зряла жена в случая?

# 56
Ако ти беше на мястото на майка ти, нямаше ли да промениш отношението си към него? Всъщност, какво искаш от майка ти? Проблем имаш с мъжа си. При това, огромен проблем.

От майка си не искам нищо! Просто се питам кой в цялата тази история трябва да отстъпи, защото се уморих да ме упрекват от едната страна, че слушам все още майка си, която обича само едното си внуче(което не мисля че е истина), от друга че си затварям очите и ще навредя на децата си (което в никакъв случай не желая). И съм далеч от мисълта че съм света вода ненапита! Ако има безгрешни да кажат, да почерпя опит от тях. И в момента не упреквам никого - просто излагам фактите. В момента в който започна да упреквам, ще съм наясно със себе си и вместо да пиша тук ще подреждам живота си...

# 57
Като начало да поднася по-информативно проблема! Но за мен зрелостта е равна на самостоятелност и това не включва припкане при свеки, мама или Пенка всеки път, когато нещо не е по план! Прекалено много си зависима емоционални, финансово, от към помощ за деца и всичко останало спрямо всички! Майка ти и свекърва ти плащат сметки, които вие не можете, гледат ви децата, ти се чудиш на кого да угодиш с надеждата мир да има без да се опитваш да разрешиш проблема... Колкото и да се сърдиш, това е моето мнение! За мен вече сама е трябвало да се оправяш с проблеми били те създадени от мама или мъжът ти! Ти си пуснала юздите и всеки си прави каквото иска! Дори 7-8 годишното ти дете иска мобилен телефон и ти си готова да го дадеш! Всеки ти се е качил на главата и ти не правиш нищо по въпроса! Аз на това зрялост не му  казвам!  Peace

От майка си не искам нищо! Просто се питам кой в цялата тази история трябва да отстъпи, защото се уморих да ме упрекват от едната страна, че слушам все още майка си, която обича само едното си внуче(което не мисля че е истина), от друга че си затварям очите и ще навредя на децата си (което в никакъв случай не желая). И съм далеч от мисълта че съм света вода ненапита! Ако има безгрешни да кажат, да почерпя опит от тях. И в момента не упреквам никого - просто излагам фактите. В момента в който започна да упреквам, ще съм наясно със себе си и вместо да пиша тук ще подреждам живота си...

Ето ти проблема! Ти гледаш и искаш някой да отстъпи! С отстъпване нищо не постигаш! Трябва да въведеш ред, но май времето е минало от толкова отстъпване!

# 58
Не знам защо искаш някой да отстъпи.
Кой след като според мен виновен е само съпругът ти.Майка ти може да е властна жена но го е усетила какъв е преди теб и преди така наречената му промяна.
Не с майка си с него трябва да се оправяш.Жал ми е за теб че се измъчваш гледайки как пренебрегват едно от децата ти, но ако не вземеш мерки най жалко ще бъде за детецето.

# 59

От много грешен и егоистичен ъгъл гледаш цялата история. Голямото ти дете е пренебрегвано от мъжа ти. Голямото ти дете тепърва ще страда от отношението на мъжа ти. Същият този мъж ще скапе отношенията на двете ти деца. И ти, с целия си акъл, се занимаваш с конфликта между майка ти и мъжа ти и през цялото време мислиш за себе си. Била си между чука и наковалнята. А голямото ти дете къде е? Как се чувства то? И това му е причинено и от теб, чрез твоя избор на втори баща за него. За капак, горкото дете има майка, на която повече ѝ пука да не я тревожат мъжа ѝ и майка ѝ с дрязгите си, отколкото за него. Вместо да се погрижиш да осигуриш нормална среда и нормален живот на детето си, седнала да мънка, че е между чука и наковалнята. Ако беше моя дъщеря, щеше да си между шамарите.

Общи условия

Активация на акаунт