Между чука и наковалнята...

• 26 508
  • 226
  •   1
Отговори
# 30
Каза нещо за ревности,да не е заровено там кучето ?

Тази тема не ме притеснява толкова, тъй като спрях да обръщам внимание. Макар че ако седна и там да задълбавам сигурно трябва да си плюя на петите... Винаги съм се грижила за външния си вид, но не да се вманиачавам - като млад човек - молив, спирала, гланц/червило, лакирани нокти (не съм фена на купищата грим и ноктопластиките). Когато се запознахме бях така. В началото беше вълнуващо - като всяко начало, страст, навсякъде заедно, постоянно на телефона и така. Когато забременях естествено спрях с грима и лаковете известно време тъй като карах тежка бременност и просто не ми се занимаваше. Седях почти само вкъщи, той с мен неотлъчно. След раждането на малкия отново не ми беше до това, все недоспала, все изморена, все пак и на другото дете внимание обръщах и някак така си минаха 2 години. Не че не ми е помагал, когато е бил вкъщи никога не ме е оставял сама да правя нещо. И после в един момент след като ме пуснаха хормони, умори и т.н. след родилни истории и отново се чувствах Жена, реших че няма лошо пак да започна да се "цапотя" (цитат на съпруга ми). Лакирам се - физиономии, идва приятелка да излезем да се разходим - физиономии, говоря с комшиите пред блока(мъже) - физиономии. С кой беше, къде беше, какво си говорихте, кой знае какви ги вършиш. Сега пък от както се върнах на работа, положението е нямам думи - разпити, недоверие, съмнения. Без повод - просто така. Спрях да обръщам внимание, мрънка мрънка и като види че не се впечатлявам нацупи се и млъкне. Вътрешно ми е гадно, защото вместо спокойствието и радостта от децата на които се надявах, сега получавам стрес, скандали, обиди и от време на време "любовни ласки" (естествено в неподходящото време). Не искам да мисля за раздяла, но не виждам решение и почвам да изпадам в отчаяние... Толкова ли е трудно да живеем нормално?

# 31
  • София
Майка ти е била напълно права да не го харесва.

# 32
Майкооо, не ти е лесно.

# 33
  • София
Мисля си, че не си съвсем права.
Майка ѝ не понася мъжа ѝ и никога не го е крила.
Авторката загатна, че до раждането на второто дете, отношението на мъжа към първото е било добро.
Напълно нормално е вниманието да се насочи към малкото- и е бебе, и е негово, и няма защо да се лъжем, че може в този момент, да ги обича еднакво.
Лошото, според мен, е че майка ѝ е скочила да брани за всичко голямото, което е нагнетило и обстановката, и отношенията.
Двете страни водят битка за надмощие на гърба на авторката, което е отвратително.

# 34
Естествено, че не може да ги обича еднакво.  Laughing
Години наред водех пререкания с мъжа ми да си осигури такава работа, че да не се налага баби и шуренайки да се използват за помощ. Точно по такива причини, като твоите. Отсъстваше и се налагаше да търся помощ, за някакви неща, от нашите, от майка му, направиха ме на салата за няколко години.
Оттогава, аз и той си действаме сами и дотам, никакви пари, никакви гледаници, никакви чудеса. С такива - далече - за да има мир.

# 35
И кога бабата "брани" голямото"? Когато е решила да ги облекчи в момент, когато са били затруднени финансово? Или когато го е гледала, докато дъщеря ѝ е била с малкото в болница? Естествено, че мъжът няма да обича и двете еднакво, но от елементарно възпитание и уважение към жена му, ще положи усилие никой да не разбере, че ги дели. А той е започнал да ги дели толкова явно, че и голямото дете е усетило. И като счита тъща си за натрапник, защо иска от нея помощ и дебне кога и колко е дала? Като не я харесва, той ще поеме разходите и по голямото дете, а няма да чака бабата да купува и на неговото.

# 36
  • Бургас
Ако дъщеря ми се хване /и то за втори път/ с такъв льольо, и аз щях да яхна метлата. Съжалявам майка ти. Представям си колко й е болно детето й да живее с такъв наглец. И аз на нейно място щеше да ми иде да му извия врата. Не мисли, че само ти си между чука и наковалнята. Тя не е ли?!

П.П. Как все става така след брак/дете мъжете да се превръщат от принцове в изроди  Rolling Eyes

# 37
...в началото всичко беше като приказка, той се държеше страхотно с малкия, галантен, грижовен към мен. Детето го прие от самото начало. ... Родих още едно прекрасно момченце! И всичко се промени. Отношението, начина на мислене, всичко. Знаех че няма как да не прави изобщо разлика между децата, но се надявах, че поне децата няма да го усещат.
Ако това е вярно, отношенията между майка ти и мъжа ти са последният ти проблем. Значи той се отдръпва от детето ти, а ти се грижиш за отношенията им с майка ти? Браво!

# 38
Мъжът ти дели адски много децата.
 Това е проблемът.
Желанието му да се купи телефон на тригодишното барабар с такъв на баткото предизвика вой на сирена в главата ми.

# 39
  • София

Желанието му да се купи телефон на тригодишното барабар с такъв на баткото предизвика вой на сирена в главата ми.
Ами, това показва, че по някаква причина, си е втълпил, че големият получава повече от баба си.
Има такива случаи и в семейства само с общи деца.
При едните нещата се кротнаха като направиха касички на децата и щом купеха нещо на едното, слагаха същата сума в касичката на другото.

# 40
 Съгласна съм със Светлина.Той дели дори собствените си деца - бившата  не му вдигала телефона и  от там той  нямал конткат с детето си - да, бе, да - точно един родител ще се спре да  си вижда детето, щото другия лошав някакъв му пречи... какво остава за другото, което дори не е негово. Това трябвало е да ти е първата лампа в избора на баща на децата си. И да  я нямаше  "властната" ти майка, проблемие ви пак щяха да бъдат налице. Нормално е бабата да  жали голямото внуче, което практически е по-ощетеното, ненормалното е  партньорът ти да изисква обгрижване  по равно от други хора, след като той самият не се напъва да осигури такова.

# 41
Майкооо, не ти е лесно.
То си е направо за рев.....
От една страна, тъща, която подклажда огъня непрекъснато, от друга страна съпруг, който само иска и иска....от трета страна, и двамата мрънкотят.
Има един мъъъъничък шанс да се спаси семейството, ама трябва и двамата да го искат и да бъдат твърди в решението си.Спират всякакви помощи от баби/лели/шуренайки/учинайки и почват да се справят сами.Ако има пари, купуват на децата, няма ли-не се купува.Никакви такива "Ама тя бабата ще купи.....!".Родата се кани по поводи и на официално гости.Ако отношенията след време се "затоплят", може и по-често.Ако ли не, сори.
Да, искат се жертви и от страна на авторката, и от мъжа й.Ако държат на семейството си, ще ги направят.Ако ли не, поредната самотна майка.Нито е първата, нито ще е последната, отгледала децата си сама.Тъжно е обаче още две деца да растат без баща....

# 42
Дори и да бяха с едни и същи родители децата, появата на бебе, особено щом е боледувало, насочва вниманието към него и голямото дете често е ощетено. Нормално е бабата да му обръща внимание. В нейните очи, ти си заета с бебето, мъжът ти не му е баща и не е достатъчно загрижен, нека тя компенсира вниманието за детето. Странна е тази ревност на мъжа ти, вместо да се радва, че има на кого да разчитате за баткото и че може по-малко да го мислите.

# 43
Щото е идиот. Обикновено съм твърдо да се запази семейството, но с такъв не виждам как ще стане.
Първата му жена сигурно има какво да каже за него,  показателен е факта, че я изкарва каква  ли не - една червена лампа. След раждането на свое дете почва да му пречи голямото - втора. Не може да си оправи бакиите и ползва помощ на майки и тъща, че и претендира дребнаво какво се купува на детето - ти осъзнаваш ли това какъв гадняр само може да го направи, какво се купува на дете, и му се зловиди грижата за него, то стана светофар.

А пък ревността му е капака. Сигурно и бившата е тормозел и мародерил по тоя начин. Къде гледате бе момичета...

Авторката, дръж се за майка ти, имаш много нужда от тая жена. Тоя не става, то се вижда.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 19:41 от Iris04

# 44
  • София
Ааа, не! Това не е живот.

И моят мъж е малко неразбран и ревнив от време на време, обаче никога не ми е правил ревности за работа. А съм давала частни уроци на мъже.

Този човек те ревнува от детето ти и от майка ти! И от всичко останало. Ще ти прави живота все по-черен, помни ми думата.

Общи условия

Активация на акаунт