Тази тема не ме притеснява толкова, тъй като спрях да обръщам внимание. Макар че ако седна и там да задълбавам сигурно трябва да си плюя на петите... Винаги съм се грижила за външния си вид, но не да се вманиачавам - като млад човек - молив, спирала, гланц/червило, лакирани нокти (не съм фена на купищата грим и ноктопластиките). Когато се запознахме бях така. В началото беше вълнуващо - като всяко начало, страст, навсякъде заедно, постоянно на телефона и така. Когато забременях естествено спрях с грима и лаковете известно време тъй като карах тежка бременност и просто не ми се занимаваше. Седях почти само вкъщи, той с мен неотлъчно. След раждането на малкия отново не ми беше до това, все недоспала, все изморена, все пак и на другото дете внимание обръщах и някак така си минаха 2 години. Не че не ми е помагал, когато е бил вкъщи никога не ме е оставял сама да правя нещо. И после в един момент след като ме пуснаха хормони, умори и т.н. след родилни истории и отново се чувствах Жена, реших че няма лошо пак да започна да се "цапотя" (цитат на съпруга ми). Лакирам се - физиономии, идва приятелка да излезем да се разходим - физиономии, говоря с комшиите пред блока(мъже) - физиономии. С кой беше, къде беше, какво си говорихте, кой знае какви ги вършиш. Сега пък от както се върнах на работа, положението е нямам думи - разпити, недоверие, съмнения. Без повод - просто така. Спрях да обръщам внимание, мрънка мрънка и като види че не се впечатлявам нацупи се и млъкне. Вътрешно ми е гадно, защото вместо спокойствието и радостта от децата на които се надявах, сега получавам стрес, скандали, обиди и от време на време "любовни ласки" (естествено в неподходящото време). Не искам да мисля за раздяла, но не виждам решение и почвам да изпадам в отчаяние... Толкова ли е трудно да живеем нормално?