Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 11

• 54 835
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
По този повод да попитам нещо: вярно ли е, че активно кърмените деца страдат повече от колики в сравнение с децата на АМ, защото сучат постоянно т.е. нямат режим и поглъщат повече въздух?
По мое наблюдение момчетата са по-проблемни и в двата варианта. Ние имахме и доста колики и връщане дълго - по едно време се бях примирила, че вечно ще си миришем двамцата на повръщано. И от децата на АМ са ми се оплаквали за колики приятелки, но не знам конкретно статистика, може да погледна. Въпреки че "режимните" смучат биби, пръсти, чаршафи, ръкави - естествено е до определена възраст, при нас просто поглъщат понякога повече храна, отколкото им е необходимо, и  връщането може да е повече, а не коликите.

# 646
Oх, аз съм с момиче, но какво от това, характерът й май е като моя - труден Simple Smile Заради ината й, дърпането, коликите и няколко стачки края на втори/началото на трети беше кошмарно. После се взех в ръце, махнах всички залъгалки, които в отчаянието си давах къде, за да засуче, къде за друго, сложих си гердани, шарени дрехи и с танцова походка се върнахме на страхотно наддаване. Продължава с номерата и с лакомията си, но аз съм много по-упорита от нея. В момента чакаме зъбки и след първоначална съпротива, за която по-рано бях писала, сега сучем на всеки половин-един час. Мята се в поза, хвърля ми погледи, сигнализира по всякакъв начин да отворя веднага сергията  Mr. Green Та прекрасно разбирам isa_pisa, само дето сме мънички и това все още ме забавлява...и така до следващия период.

# 647
Алистра, как махнахте залъгалката и на колко месеца е твоето бебче? Не виждам лентички през телефона.
Аз я използвах активно през продължилата 3 месеца стачка, ако въобще е преминала, и днес ми влезе мухата, че бебка е започнала да я предпочита пред гърдата Confused

# 648
Официалните препоръки на ЛЛЛ са никакви залъгалки, доколкото съм чела, особено по време на стачки...
Просто я махнах Simple Smile Съжалявам, че й я дадох, после се борих и с грешна захапка (засукване). На ок. 4 месеца и половина е (термин 23.08, родих 29.08.).

# 649
Да, знам за препоръките, но я изполвах за приспиване с полюшване, за да мога да нахраня детето после Cry
Засукването май си е ОК, но ме притеснява предпочитанието, което днес забелязах Confused
Ще я боря, дано ми издържат нервите. То през какво ли не преминахме Rolling Eyes

# 650
Като успеете ще заспива със сукане Simple Smile Успех   Hug И този период ще мине.

# 651
Аз сега я махам залъгалката, вече няколко дни сме без нея. От родилното й я дадох. На кърменето не ми пречеше, даже съм я ползвала и по време на кърмене. Беба имаше периоди, в който засукваше и след 2-3 глътки започваше да пищи и да се дърпа, след което пак налиташе, пак 2 глъдки, пак рев и гръбчето на дъга... Тогава й давах за кратко залъгалката, успокояваше се и засукваше, после пак и така.
Обаче взе да пречи много на съня - нейния и нашия, защото заспива с нея и като се разбуди и не я намери в устата си, защото е паднала, се разстройва и трябва по 20 пъти на нощ да й я давам, след което заспива на секундата.
И просто реших да не й я давам. Първата нощ се събуди веднъж, но ни трябваше цял час да я приспим. Втората нощ не се събуди от 11 до 7. Третата нощ се разбуди 2 пъти, проплака в просъница за по по минута и заспа. Да видим днес как ще е, стискайте палци да успеем да я махнем и да не я заменя с пръстчета, че скоро зъби се задават.
Дъщеря ми никога не е заспивала със сукане, та да видим дали това ще се промени.

# 652
  • София
Това с герданите е добра идея. Peace
Аз в момента се боря с неправилно засукване (според мен), защото зърната ме болят и получих болни в ръцете (изтръпват ми), тъй като се подпирам на лакът при кърменето, което в последно време е с часове и после не си усещам ръката от рамо до пръсти. Rolling Eyes

# 653
Аз не знам дали въобще щях да успея да я храня по време на стачката без залъгалка Confused

# 654
За правилно засукване помагат различни пози и много тренинг, не я оставяй да смуче само зърното, и рагади ще си докараш.
Докато сучат каквото и да е, не спят дълбоко. Моята поне я изплюваше като заспиваше, иначе и аз точно като вас я ползвах уж по предназначение - за да засуче, за да заспи и т.н. Но сякаш още повече се влоши всичко. Не искаше да види гърда като й се спеше, почна все пoвече да се задоволява с биберона, с една дума захитря. А и аз не разбирах кога е гладна. Сега уж само за да заспи суче, но си изпива допълнително количество мляко, което хич не е малко. Като я махнах беше нервна, но сега е пристрастена към гърдата, като няма нищо друго  Mr. Green Иначе и сама си заспива, не е като да ме търси нонстоп. Днес заспа в легнала поза, имитираше сучене с една възглавница, уста отваряше...само гърда нямаше Simple Smile Е, имало е и други фактори винаги, не мога за всичко да обвиня залъгалката, но не беше най-добрата идея. Мишолинка, ще направиш мускули от носене и люшкане, тъкмо гимнастика Wink Аз сменям пози, говоря, събличала съм мойто чудо, люшкала съм дълго, докато пищи неистово и с рев захапва гърдата...всичко съм й причинявала - изглежда помни само млечните моменти.

# 655
Алистра,  а как се бориш с неправилно засукване освен със смяна на пазара?

# 656
Много ми е трудно да го обясня, но ще опитам. Дразня я със зърното, за да отвори широко уста. Приплъзвам я с долната устна първо, хващам я в горната част на гръбчето, не главата, тя извива глава и така отваря още повече устата. Отскоро я поставям и с просто приплъзване на долната устна ако сме в люлка. Лесно се оправя с футболната поза. Но много зависи от ареола, форма на зърната, самата гърда...затова един консултант по кърмене чудеса може да стори и силно препоръчвам да търсите помощ. Аз просто съм в чужбина и нямам тази възможност.

# 657
А опитвала ли си да сплеснеш с два пръста гърдата близо до зърното, когато я подаваш?

# 658
Разбира се, но аз съм с малки гърди, зърна и ареоли, не усещам голяма разлика. Сега засуква много добре според мен, но и аз се вманиачих с това, т.к. в самото начало бях с протектори за една седмица и имаше борба.

# 659
Разбира се, но аз съм с малки гърди, зърна и ареоли, не усещам голяма разлика. Сега засуква много добре според мен, но и аз се вманиачих с това, т.к. в самото начало бях с протектори за една седмица и имаше борба.
Не че е много успокоително, но
Скрит текст:
като поомекнат и попровиснат след няколко месеца употреба става по-лесно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт