Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

• 79 034
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Опитай с хомеопатия...обаче Класическа. В София има мн.добри.
Шуслерови соли вземам.
По принцип съм за хомеопатията,но от някои комбинации правя разни оздравителни кризи,които не винаги са леки.
Осцилококцинум ми е любим при вирусни истории,и без това към Нурофен/Аналгин/Парацетамол и т.н. съм алергична.Но ми разбутва колитът.Не съм сигурна от хомеопатията ли е или от вируса.Вирусите удрят в слабото място,дори и да не взема хомеопатично лекарство или антибиотик,пак се разбутва колитът.
Малко и хомеопатите се отдръпват като им обясня всички истории и видят епикризи/изследвания.
Опитвала съм с разни холистични лекари,отказват.

# 571
  • Радомир
Здравейте
Преди няколко месеца писах да се похваля че пролактина ми беше в норма.
Сега пиша защото той отново се повиши на 1014.
Моля за съвет какво да правя?
Към какъв специалист да се обърна вече?
Незнам отчаяна съм вече.
Тъкмо започнах работа щастлива съм мислех,Че вече всичко е наред и пак по мъките

# 572
  • Пловдив
Към ендокринолог се обърни...трябва да има причина...или пусни нова проба. Спазени ли са изискванията?

# 573
  • Бургас
Моят пак е над 900.
Ходя като ритната в главата,замаяна съм...
Ендокриноложката каза,че може пак да опитаме за ЯМР,но има само Достинекс и Бромокриптин.
Последния път ми беше зле от Достинекс,направо...не знам.
Иначе беше 500 след известен период с Достинекс.
Как така като го спра,пак се покачва,не мога и не искам нон стоп Достинекс.И е скъпо,и има странични ефекти.
Напоследък съм и с много ниско кръвно,сърцето не е ок...Не знам какво да правя.

# 574
  • Пловдив
Какви стр.ефекти...? Пия го от 3г сигурно и още ще го пия. Налага се...ако след това време не расте се приема, че е стопиран аденома и се спира и терапията.
Това не го разбрах...Ендокриноложката каза,че може пак да опитаме за ЯМР,но има само Достинекс и Бромокриптин.

# 575
  • Бургас
Ами при мен дава странични ефекти.Не всеки ги получава,аз обаче получавам.
Правен ми е веднъж ЯМР без контраст и не излезе аденом.На снимки и скенер също не се вижда.
Ендокриноложката каза,че ще опита пак да ми пусне ЯМР ако искам.
Но дори и да се види аденом,аз не знам дали ще мога изобщо да пия едното от двете Бромокриптин или Достинекс.
Освен това имам и проблем със сърцето и не е препоръчително.
Имам много заболявания за съжаление.

# 576
  • Радомир
Към ендокринолог се обърни...трябва да има причина...или пусни нова проба. Спазени ли са изискванията?

Да всичко по предписание.
Не съм правила с....с  бях спокойна не съм яла и пила нищо а лекарства вече не пия от 2-3 месеца.
Но цикъла никакъв го няма от миналия месец. Болки в главата нямам само от време на време но ми е замаяно и очите не са ми добре болят ме сълзят и погледа по някой път ми е замъглен.
Ходих на очен каза че няма никакъв проблем. В лявото око ми е било по сухо и ми изписа изкуствена сълза за успокоение на налягането защото предполага че мие от работата.

# 577
  • Пловдив
А полежа ли 20-30 мин.преди да те боцкат?

Мария, ЯМР се прави само с контраст....инак нищо няма да видят както и да те гледат.

# 578
  • Радомир
Моят пак е над 900.
Ходя като ритната в главата,замаяна съм...
Ендокриноложката каза,че може пак да опитаме за ЯМР,но има само Достинекс и Бромокриптин.
Последния път ми беше зле от Достинекс,направо...не знам.
Иначе беше 500 след известен период с Достинекс.
Как така като го спра,пак се покачва,не мога и не искам нон стоп Достинекс.И е скъпо,и има странични ефекти.
Напоследък съм и с много ниско кръвно,сърцето не е ок...Не знам какво да правя.

При мен е същото от достинекса ми е зле много.
Не го пия от 3 месеца и пак се покачи на ЯМР нищо бяха видяли на скенера нещо во не се доказа с ЯМР.
От време на време ми е толкова зле замаяна но се държа че почнах от скоро работа не искам да я загубя.

# 579
  • Пловдив
М не...трябва да се лежи.
Повторете изследването...другите ще чакат.

# 580
  • Радомир
Добре ако зареди  това че не съм полежала в лабораторията е проблем.
Мога ли утре пак да си направя същото изследване.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:48 от вили-мена

# 581
  • Бургас

Мария, ЯМР се прави само с контраст....инак нищо няма да видят както и да те гледат.
Тогава няма да правя...на последната колоноскопия съм получила ларинго и бронхоспазъм,дишането и сърцето са спрели...Никой няма да ми сложи на мен контраст,а и аз вече от всичко се страхувам.Не ми е за първи път да правя тежка алергия в болница.
Казаха,че и без контраст се вижда,съгласи се рентгенолога.

вили-мена, 3 дни не можах да стана от леглото.Навремето от лекарства загубих зрение за няколко дни,имах чувството,че и от Достинекс ще стане така.
Остава Беомокриптин да пробвам,пила съм,алергии и към двете уж не правя,но и стомаха ми дразнят,и червата,и кръвното свалят,а замайването е нетърпимо.
Пише за някакъв излив на сърцето,аз имам стенокардия/исхимия,кардиолог каза да не ги пия...
Не знам,ще си карам с висок пролактин.
Много ми се пълнят гърдите,болят,цедя понякога,че не се търпи.

# 582
  • Радомир

Тогава няма да правя...на последната колоноскопия съм получила ларинго и бронхоспазъм,дишането и сърцето са спрели...Никой няма да ми сложи на мен контраст,а и аз вече от всичко се страхувам.Не ми е за първи път да правя тежка алергия в болница.
Казаха,че и без контраст се вижда,съгласи се рентгенолога.

вили-мена, 3 дни не можах да стана от леглото.Навремето от лекарства загубих зрение за няколко дни,имах чувството,че и от Достинекс ще стане така.
Остава Беомокриптин да пробвам,пила съм,алергии и към двете уж не правя,но и стомаха ми дразнят,и червата,и кръвното свалят,а замайването е нетърпимо.
Пише за някакъв излив на сърцето,аз имам стенокардия/исхимия,кардиолог каза да не ги пия...
Не знам,ще си карам с висок пролактин.
Много ми се пълнят гърдите,болят,цедя понякога,че не се търпи.

И аз бях така с достинекса гадене изтръпване на крайниците не можех да помръдна от кревата,  сърцето ми се разтупкваше ,кръвното ми беше високо, замръзвах.
А болките в гърдите те са ужасни не мога да ги пипна камо ли да ги цедя. Все са болезнени и подути.
А секс не съм правила незнам от кога вече не помня.

# 583
  • Бургас
Да,гадене имах ужасно,сърцебиене си имам от друго ендокринно заболяване...
Аз цедя,защото иначе се възпаляват гърдите.
Не е човешко просто,не знам какво повишава пролактинът толкова.
Защо не бива да се прави секс?Не че и аз много правя,с тотална хистеректомия и атрофия на лигавицата на вагината съм,това ме спира.Кофти е усещането,като претриване.
Само заради пролактина не би трябвало да има проблем.Или той влошава тази ужасна сухота?
Аз от толкова заболявания не знам кое от къде идва,съвсем се обърках.

# 584
  • Пловдив
Начи...има много писано...четете Simple Smile
Не бива да се прави секс 1-2 дни, напр. и да се пипат гърдите, понеже се стимулира хипофизата, където се продуцира хормонът. Пролактинът е стесов хормон...
Кръвният пролактин се измерва обикновено около 3 часа след събуждане (между 8:00 и 10:00 сутринта).

Емоционалният стрес и физическата активност повишават нивата на пролактин, така че може да ви помолят да си починете за около 30 минути, преди да ви вземат кръв за изследване.

Стимулацията на зърната може да повиши нивата на пролактина, така че не се прави 24 часа преди теста.

Завишени нива на пролактин се установяват и при прием на алкохол и наркотици. Поне час преди изследването не трябва да се пуши.

Общи условия

Активация на акаунт