Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

• 79 024
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Знам ги тези всичките неща.
Не съм правила секс не знам си от кога,стресът няма как да избегна,имам тежък,хеморагичен колит,който уж не е Крон или улцерозен колит.Но преди диагнозата ми беше точно улцерозен колит...
Махнати щитовидна жлеза,матка и яйчници...Никакви хормони не са ми наред,може и от това да страда и хипофизата.Даже професорите нищо не ми казват и ме препращат,вече и с тях не ми се занимава,да не говорим,че нямам средства за професори и консултации на по-високо ниво в момента...
По принцип каквото и да се види или да не се види,при такъв пролактин се изписва бромокриптин или Достинекс.Ама не ми понасят,а друго няма.Лекарите се дразнят от пациенти,които не отговарят добре на лечението.
За колита е същата работа,към Салофалк съм алергична,т.е. към съставка в него-салициловаа киселина.А това се изписва на всички с по-сериозен колит.
Имам вече и преддиабет,но нямало да ми понесе Глюкофаж заради колита...
И си ходя без лечение за повечето неща...
За липсата на жлеза дават Л Тироксин или Еутирокс,имам проблем и с тях.Алерголог на кожна проба ме изкара алергична...
Хомеопати и холистични лекари ми отказват,от Турция искат невъзможна за мен сума,а и други лекарства и там няма...А и не искам да ме натъпчат с Имуран,един лекар ми беше казал,че Имуран ще ме убие по-бързо от всички заболявания...

# 586
Преддиабета може да си лекуваш с хранителен режим. Не може, а ти е задължително.

Струва ми се, че не си попаднала на точния лекар, и това лутане измежду всичките 20/30 лекари не ти помага.

# 587
  • Бургас
Колкото и да е задължително,мога да ям само ориз и картофи,малко варено пиле.
Вероятно имам глутенова и лактозна непоносимост.
Салати и т.н. няма как да ям,с тези черва е абсурд.
За сега карам на картофи и ориз.Ако се окаже,че всичко е от глутена,поне 6 месеца ще минат докато се пооправят червата.Какво и дали ще мога да ям други неща,не е много ясно.
От време на време мога да ям банан и печена ябълка,които не са ок за преддиабет...

Няма такова понятие като точния лекар,никой не иска да се занимава.
Наскоро(е,не съвсем,за лятото става въпрос)една гастроентероложка даде талон за приемане в отделение,но отказа да ме приеме в това,в което работи...Пазя си го,защото след обикаляне по други болници никой никъде не ме прие.
Нямам думи просто,не знам вече кого да търся и какво да правя.

# 588
Ами ... ориз и картофи не са ти ок за преддиабет. Друго не мога да ти кажа. Действай както си знаеш.

# 589
  • Бургас
Ами ... ориз и картофи не са ти ок за преддиабет. Друго не мога да ти кажа. Действай както си знаеш.
Кой казва,че са?
От друго обаче червата кървят.
Диабет изобщо не ок в случая,защото кървенето трудно  спира...
Не действам както си знам,защото наистина не знам какво да правя.
Достинекс и бромокриптин също не са ок за хронични кървене...

# 590
  • Пловдив
Мария...ти и преди беше писала за множеството ти здравословни проблеми.
Май тук няма как да помогнем.

# 591
  • Бургас
Мария...ти и преди беше писала за множеството ти здравословни проблеми.
Май тук няма как да помогнем.
Е,и моралната подкрепа е нещо.
Имам някаква надежда да се оправя без глутен и лактоза,стискайте палци.
Може и на алергична основа да е колитът,ако не помогне това,са ми казали ,че може да е чревна форма на ендометриоза...И за там има начин,но и лекарите не могат да кажат кое от кое следва,говоря за ниво ИСУЛ,Иван Рилски,Света Марина...
Уж не е улцерозен колит,на хистология не излиза...
Дали има тежки странични ефекти контрастът,който се слага за ЯМР на хипофиза ?И на какво изследване се вижда най-добре хипофизата без контраст?

# 592
  • Пловдив
Обикновено само с контраст...толкова е малко, че няма как без.
Знам, че е безвреден и се отлага в урината...ама питай пак лекар.

# 593
  • Бургас
Ами...освен да се осмеля с контраст.
Все ми се струва,че е от хормоналните проблеми.
Пия антидепресанти,може и от тях да е.
Има ли други,за които да знаете дали не е от антидепресанти?

# 594
Мария, ако на ЯМР се види аденом какво следва? Казваш, че нито бромокриптин, нито достинекс ти понася, какво очакваш да ти донесе резултатът от изследването, след като не можеш да приложиш лечение? Какви са нивата на пролактин към момента по изследвания, щом имаш такова напрежение в гърдите и силна лактация? Ако аденомът е голям може да се премахне оперативно, за това питам за резултатите.
А иследването аз го правя почти винаги от крак, редя се на опашка и като ми дойде реда хайде- няма лежане при мен, почивката преди да ти вземат кръв не дава чак такова отражение, когато е в норма е в норма, няма да се завиши със 100-200 еденици.
Сухотата може и да е от пролактина, ти имаш и ред други заболявания, но със сигурност не помага.

# 595
  • Бургас
Ами точно за операция мисля.Личната каза,че ги правели през носа,не режели черепа.
Искам да видя има ли изобщо такова нещо.Имам за всичките тези години не знам колко на брой рентгенови снимки,един скенер и един ЯМР,правени в различни болници,различни лекари са ги разчитали и не се виждат промени уж.
То е ясно,че е най-добре с контраст и някъде,където наистина се занимават с диагностика на тумори на хипофизата,но...
903 беше преди около две седмици.Горната граница е 490 по спомен,не ми се рови пак в документите,бях на ТЕЛК в понеделник и ги разбърках пак тези документи,няколко стабилни купчини са.
Поседях пред вратата на лабораторията около 15 мин.,нямаше я лаборантката,нямаше опашка...
Иначе и да лежа са ме слагали,не знам колко голяма е разликата ако не си лежал.Чак със 100-200 не ми се вярва да се вдигне,ако човек не е лежал,наистина ако е в норма,едва ли ще скочи толкова от отиването до лабораторията.
Може цял живот да е бил висок,ужасно ме боляха гърдите и като ученичка и студентка.То общо взето всички оплаквания са ми от малка,но с времето се засилиха,а и след раждането Базедовата болест доста форсира нещата...
Над 1000 не се е вдигал,едното,а и гинеколожката казаха,че при тумори е към 2000,но не могат да кажат при мен от какво е.
Лозанов младия също беше видял изследванията от преди,тогава пак беше към 900 и нещо пролактинът и Лозанов беше доста озадачен,не знам.Каза,че чак толкова не може да се вдигне от антидепресанти,при това вземам ниски дози.По-скоро е от това,че постоянно имам проблем с щитовидните хормони.Обаче и с жлеза имах висок пролактин,и без жлеза пак...И отклонения при паратхормона имах...
Явно болната щитовидна жлеза нанесе поражения на много органи и съвсем разстрои цялата ендокринна система.
Ами не ми понасят лекарствата,скоро с Бромокриптин не съм опитвала,по принцип още повече ме замотава,много ми е ниско кръвното и съвсем пада...
Има и хомеопатично за спиране на лактация,не знам.Рицинус комунис е,на Боарон.
Градински чай (Салвия) уж помага,но червата ми и него не харесват.
Все ще има и други начини,все нещо ще помогне.

# 596
900 не е чак толкова висок пролактин, даже се очудвам, че имаш лактация. Без контраст няма как да се види, колкото и ямрта да направиш, не говорим за нещо голямо, особено при тези нива на хормона. Какви дози Достинекс си приемала, за да имаш такива странични ефекти? Аз поддържам нормата само с четвъртинка на седмица, а нивата бяха около 1200-1400 по спомен. Да не би да си приемала големи дози?
Причини и решения за проблемите няма как да ти дадем, сама виждаш, че и компетентните лица се затрудняват, но мога да ти кажа че не си за операция с тези нива на хормона. Щетовидна, хипофиза, всичко е навързано, да и при високи нива на tsh се повишава и пролактина без да има аденом.

# 597
  • Бургас
По 1/2 понеделник и четвъртък.
Може би е висока доза.
Сега пак така ми е изписано.
Или по 1т Бромокриптин вечер.
Хапчето не може да се чупи на четвъртинка,то и без това е много мъничко,вероятно е голяма мъка да го режеш на 4,направо...
И Лозанов каза,че едва ли има аденом.На ЯМР заключението е,че няма,но не е изключен микроаденом.
От 3 години съм с изцяло махната жлеза.На хората им улучват дозата Л Тироксин и с години са си ок.
При мен стават някакви аномалии.
При доза 100 по Нова година ТСХ ми беше 30 (горна граница 4 и нещо).Обаче всяка друга доза ми идваше в повече,това лято пак останах на доза 100 и ТСХ е 0.51 (долна граница 0.27).На практика не е възможно да има такива аномалии,при една и съща доза такава огромна разлика.Обаче...Обясняват  го с неправилната функция на червата.Не винаги усвояват каквото и да е.Обаче нищо не може да се направи,ендокринолозите казват да настоявам на гастроентеролозите да ми лекуват колита,гастроентеролозите казват,че трябва прецизно да се дозира Л Тироксин,как очаквам при такива стойности на тсх да съм добре...
Христозов Варна искаше първо да ми сложат правилна диагноза за колита и да има лечение.Ами не могат да го определят,на хистология излиза неспецифичен колит,има неспецифично възпаление.А и съм алергична към това,което в моя случай може да помогне.
И аз не знам какво да правя и кой път да хващам.
Христозов каза,че трябва да ходя да следя гърдите при хирург,имам мастопатия,тя също можела да причини лактация,хирург онколог го потвърди...Направо ми показа при опипване кистите,те пък защо и как са се образували,не знам,никой нищо не казва.

# 598
  • Пловдив
Аз пия Достинекс по 1т.седмично...трябва да го държа в норма...до 200-та единици.

# 599
  • Бургас
Аз пия Достинекс по 1т.седмично...трябва да го държа в норма...до 200-та единици.
И на мен ми е изписана 1т седмично.
Има ли вариант Достинекс да е по каза?

Общи условия

Активация на акаунт