Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

• 79 023
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз пия Достинекс по 1т.седмично...трябва да го държа в норма...до 200-та единици.
И на мен ми е изписана 1т седмично.
Има ли вариант Достинекс да е по каза?
Нямам идея...питай лекаря.

# 601
  • Варна
Аз пия Достинекс по 1т.седмично...трябва да го държа в норма...до 200-та единици.
И на мен ми е изписана 1т седмично.
Има ли вариант Достинекс да е по каза?
Има, но трябва да се лежи в болница и ЛКК да ти издаде протокол и там какво беше още като изследвания, мисля кардиоехограма, чернодробни. Намерих:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … Q3nzUJkkmS5MRPfoI
Аз съм на 1 таблета седмично говорих с ендокринолога и той каза, че прави депо и не е необходимо 2 пъти седмично. Пия го в петък, вече съм си легнала и почти не се проявяват страничните ефекти, при мен основно виене на свят и вариране на кръвното. Ако има нещо то ще е в събота и не съм на работа.

8 таблети са 32 лева, 16 лева на месец за мен не е проблем та да ходя по болници и лекари за един протокол за 6 месеца.

# 602
  • Пловдив
Да...и аз го пия преди лягане и нямам проблем.

# 603
  • Бургас
Благодаря ви много!
Няма да лежа в болница,избягвам доколкото мога,защото нашите са принудени да ми носят храна,персонализирани диети няма.
Преди лягане пия Амитриптилин,Хедонин и Ериус,няма как и Достинекс.А през деня пък други лекарства...
Ще питам пак личната дали да опитам,не знам какво ще каже.Едва ли ще каже да не го пия при такъв пролактин.
Вие имате ли световъртеж и едно странно чувство в главата,ендото каза,че е от пролактина.
Колко ви е кръвното?
Моето е 90/60
90/70
80/60
Пада от бета блокера, който се налага да пия заради пулса,вчера беше 127
Кардиото каза,че с такова кръвно е опасно да пия Достинекс.

# 604
Мъжа ми го реже с нож, за да станат четири парчета, пипкава работа, но се намери мераклия.
Аз бих ти казала да се консултираш за намаляване на дозата и да отследяваш дали се повлиява хормона. Аз започнах с четвъртинка само в четвъртък, като се предполагаше, че ще трябва да се увеличи, но се оказа напълно достатъчно.
Не смятам, че много от оплакванкята ти са заради предполагаем аденом. Аз нямах никакви оплаквания при доста по-високи нива, освен липса на овулация, която.. сещата се как открих.
Имам някакво съмнение, че от многото лекарства и диагнози нещата са доста объркани при теб не само на физическо ниво. Работиш ли? По спомен си доста млада?

# 605
  • Бургас
Понякога почасово...
Обаче по специалността вече не ме вземат,нарушавам работния процес с непрекъснати болнични...
Имам ТЕЛК 56%,признават ми само липсата на яйчници и липсата на щитовидна жлеза.
В понеделник бях отново,казаха,че не знаят какво да ме правят,не знам изобщо дали ще ми дадат същите проценти или ще ги намалят както при много други хора...
На 38 съм,синът е на 14 още...

# 606
  • гр. София
Момичета, да питам и тук- на Достинекс съм заради висок пролактин(над 1600), пия го вече 3та седмица по половин хапче. Закъснява ми, обаче вече 8 ми ден, за жалост тестът е отрицателен, та на някой от вас повлиявал ли е старта на Достинекс със такова закъснение на цикъла?! Иначе исках да пусна контрола на пролактин /за да видим как се повлиява/и тогава да записвам час при лекарката

# 607
Пускай контрола, не ми е закснявало, напротив нормализира ми цикъла.

# 608
  • Радомир
Имам питане
От няколко дена адски много ме болят гърдите рано ми е да ми дойде опитах са ги изцедят но тук дойде странното вместо млекоподобна течност ми тръгна сивкаво черна течност.
Някой имал ли е нещо подобно?
Трябва ли да се притеснявам? Какво е това?
Някой имал ли е подобно нещо?

# 609
  • Бургас
Аз съм имала зеленикаво-черна течност.
Възпаление било,уж черното било кръв...
Мастопатия имам,не знам дали е притеснително,сама спря да се появява тази течност,сега си тече чисто бяло мляко/коластра...Лошото е,че тече,ама...

# 610
Здравейте, момичета. Може ли някой да ме насочи към невролог в София, който да има желание да пише молба за  направления за ЯМР на хипофиза ? Имам висок пролактин и силни главоболия, но доколкото разбрах трудно дават направления невролозите за това изследване.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 14:15 от Little rain

# 611
Може и ендокринолог да ти го напише, успех.

# 612
  • Пловдив
Момичата...в шах съм Rolling Eyes
Днес пускам контролно Пролактин и се шашнах от с-тта...да сега толкова ниска не съм я виждала...85,32 при реф. 101,76-487,60.

# 613
  • Бургас
Момичата...в шах съм Rolling Eyes
Днес пускам контролно Пролактин и се шашнах от с-тта...да сега толкова ниска не съм я виждала...85,32 при реф. 101,76-487,60.
Предполагам,че не е опасно,аз си ходя с високия пролактин...
Лекарите какво казаха?

# 614
  • Пловдив
Писах му и чакам...то може да не е опасно, ама не е и ок...толкова ниско да е все нещо значи.

Общи условия

Активация на акаунт