Италия 151

• 92 751
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
allexa.7, много ти балгодаря!  bouquet
Ще потърся къде се намират вилата и хълма, и ако е сравнително лесно за придвижване от центъра, ще отидем.
Моята кака стои мирно, чете и сама книжки, спокойна е.  Само се притеснявам бебето да не се стресне от оръдието, но може да го оставим на бабата.
Хубав ден!

# 106
Привет на всички.  Ние също вчера се прибрахме от София,  само час закъснение на полета,  три пъти ни сменяха гейта на т1, силна турболенция,  но в крайна сметка всичко е наред,  даже и багажа пристигна  Peace.
Тук е кучи студ,  къщата- неотоплена 2 седмици,  парно,  климатик и камина работят и още е студено,  навън водата в една кофа е на лед... А на 31ви етажа на сградата срещу нас е целия изгорял при пожар,  който и нашата тераса засегна,  за щастие с малки щети.

# 107
  • IT
Деси, добре дошли и вие..А хора имало ли е на този етаж? То сутринта момчето, което ни кара каза че за т1 е имало и на колелото задръстване.  Намерили го моя, не е излетял въобще от София След 15 часа' ще го донесат. И в нас беше мн студено, то парното не е спирано, но нали го пускат от 13 до 22 часа и е студено. Имаме локално за едната стая и коридора, ама не е пускано никога и мен ме е страх, с една духалка и климатик, но е студеншчко и тук де

# 108
  • MI
Добре дошли и на вас, Алекса и Деси. Радвам се че са ти намерили багажа, Алекса. И аз имам такива неприятни спомени с България еър точно по празници - веднъж загубен багаж, веднъж отменен полет като никой не си вдига телефона. Да не говорим че и стачка два пъти по празници съм улучвала.  Crazy Затова съм по-доволна от нискотарифните, засега не ми се е случвало нищо подобно с тях (никога не е късно де).

Десита, от какво е възникнал пожара? Радвам се че не ви е засегнал по-сериозно... Ние ходихме до Неапол, много туристи, много нещо.  Shocked Направо не можеше да се размине човек, а дори не беше точно на празниците...

# 109
От фойерверки,  хора не е имало,  използван е бил за склад,  или нещо подобно.  Но е изгорял целия покрив,  стените са опасно напукани и има риск да паднат,  улицата е затворена и всички живеещи там са със забрана да влизат там. Нашият блок е е основен вход от другата страна,  но от там ние излизаме със скутерите.  Сега ги преместихме в гаража при колата,  който е на 700м от нас. Та сутрин мъжо си прави принудителен джогинг до там,  за да вземе скутера и закара децата на училище.

# 110
  • MI
Ужас!  Shocked Добре, че не ви е засегнало повече...

Тази година има някакви нови бомби (това за мен не са фойерверки), тук бяха взривили метален контейнер за боклук някакви хулиганчета така, смятай за каква сила става дума. Ама като казвам взривен, значи на парчета. Не знам до колко са легални, но от декември си мисля какво би станало, ако в някое мазе се взривят мунициите за нова година на някого. Сега като те чета, явно наистина може да се случи...

# 111
  • Италия
Здравейте, мацки и за много години! Ние не сме мърдали никъде за празниците. На Коледа бяхме в Неапол в дома на зълва ми. Мм замръзна там, вдигна температура и се наложи да се приберем скорострелно. Легна в леглото и не стана цяла седмица. Мина и това.
Вече сме в ритъма на ежедневието, а аз с нетърпение чакам средата на февруари, когато ще ни гостуват сина ми с приятелката му. Ще си имам пълна къща за седмица поне  Heart Eyes

# 112
  • IT
Днес евакуираха училищата заради заметресението, но аз 2 часа не мога да стигна да взема моето. Беше някаква лудница, защото бяха затворили и метрото. Те ги бяха изкарали навън и там беше и достатъчно безопасно, защото е широко пространство сградите далеч. Даже тези, които са си взели децата веднага са и без раници. Голяма паника, която в такива случаи, според мен вреди, защото хората почват да не мислят и стават като овце. Иначе  беше мн ветровито.
Резервирах ни март хотел във Флоренция искам да покажа на детето любимите си музеи там.
Вече планирам ваканцията, мисля края на юни на някое море европейско, после малко в България и август Пулия, като планирам и септември едно Евродисни, а мъжа ми иска май Прага. Вие намислили сте си вече?

# 113
  • MI
Ужасно е, горките хора близо до епицентъра. Два метра сняг, част без ток и вода, не знам кое по ред земетресение.  Sad Дано няма повече земетресения, предостатъчно бяха...

Супер за ваканцията, Алекса! Много си организирана, аз толкова от рано не мога да планирам. А и се очертава точно лятото да се местим и ремонтираме, така че ако успеем септември да отидем някъде, това ще е. Ще видим колко дни ще останат. Искахме до Калабрия да идем, но се съмнявам да стане, юли и август ще сме си в Милано май.

# 114
  • IT
Да, там ситуацията е много гадна...
Купихте ли апартамент Нели?

# 115
  • MI
Почти, подписахме предварително споразумение, банката неофициално каза да, но има едни куп формалности още и чак май ще се ходи при нотариус, а и продавачите доксто се изнесат (и те купуват друг апартамент и то за цялостен ремонт)...  Ще имаме занимавка до края на август така като гледам. Simple Smile

# 116
Здравейте!
Аз съм социолог в Пловдивски университет "П. Хилендарски". Заедно с още няколко колеги от Пловдивския и от Софийския университет работим по един международен проект на Европейската комисия - "Растеж, равни възможности, миграция и пазари" ( www .gemm2020.eu).  Неговата цел е да установи какви са причините, които подтикват българите да емигрират, как избират дестинацията, как се чувстват и какво работят там. За целите на изследването търсим 7 човека, които да бъдат интервюирани. Те трябва да работят в Италия в някоя от следните области: информационни и комуникационни технологии , медицина, финанси, транспорт, социална работа. Идеята на интервюто е да се проведе като среща-разговор (ние го наричаме дълбочинно интервю) и да бъде записано с диктофон. То ще бъде използвано само за целите на проекта, резултатите от който  ще се представят на Европейската комисия. Планираме в края на февруари да бъдем в Рим и Милано. Искам да Ви попитам дали някой от Вас би желал да ни дадете интервю?

# 117
  • MI
Куку-руку, тук май всички по любов сме се оказали в Италия. Едно момиче имаше, Суха Мащерка, дето беше идеална за проекта ви, но бързо ни изостави и замина за Лондон.  Joy

# 118
 Grinning Дай боже всекиму толкова любов.

# 119
  • след Околовръстното
Нахлувам неканена с бърз въпрос, защото знам че само вие може да ми помогнете. Ако си купя билети от сайта viagogo.it дали могат да ми ги доставят в България, след като от падащото меню не излиза тази страна? И въобще този сайт дали е читав? Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт