Моля за съвет:Запор от частен съдия

• 10 771
  • 30
  •   1
Отговори
Случая е следния:Днес отивам до банккомата и се ухапах -8021лв на дебитната карта.Звънах в банката и ми казаха ,че имали писмо от съдия изпълнител от 17 този месец и сметката е запорирана.Работя в чужбина на кораби по 3 -4 месеца в  година ,заплата си я получавам по банков път в Люксембург.От там си прехвърлям в наша банка парите.И сега останах без пари

# 1
  • София
Ако знаеш за какво е запора - свържи се с ЧСИ и се разбери за погасителен план.
Като приключиш със задължението ще вдигне запора.
Ако не знаеш за какво е - отиди в банката и ще ти дадат копие от съдебното решение.
После пак при ЧСИ.

# 2
Запора е за една кредитна карта с лимит хиляда лева от преди доста време.Друго няма какво да е,нямам никакви вземания с банките .Въпросната карта я бях взел и никога не съм я ползвал,един ден отивам до банката да я закрия и те ми казват ,че трябва да платя хиляда и отгоре лева за да я закрият.Викам..как нали не съм я ползвал.Не викат теглили сте.изтеглил съм ги от някакъв банкомат на другия край на града.Бла бла..полиция ,жалби,точно тази камера на банкомата не работила,  нямало запис ..съд и делото е със становище ,че сума под 2000лв... изобщо какво занимавате съда.Така и си остана до днес -.
Има ли някакъв начин да си възтановя парите и да вдигнат запора,че и един лев нямам а другата седмица трябва да летя
ПП:хиляда лв как станали осем ,ужас!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 21:43 от billibi

# 3
Ще вдигнат запора, когато си платите. Не разбрах делото за какво е било и какво постановява съдът.
Явно е имало дело, търсили са Ви. Не е ей така от нищо тая работа.

# 4
Делото беше за кражба от неизвестен иьвършител,понеже пуснах жалба в полицията .Докато траеше разследването около картата от банката ми се обадиха да кажат ,че записа от банкомата е при тях ,викам им как ще е при вас полицията разследва,отивам в полицията да им кажа ,че има запис и е в банката.От полицията звънят в банката що не е при тях записа,тогава от банката казали няма запис ,камерата развалвна.... изобщо пълен цирк с тази карта.Това беше преди седем гидини ..Колко да платя,имаше четери хиляди ,блокирани са.Осем хиляди да им платя за една карта с хиляда лв лимит.Лудост,Обирджийство незнам как да го нарека!Ама и аз се заинатих преди ,но си бях прав за себеси.Есичко е лудост покрай тази карта.
Дело и да е имало винаги е можело да ме намерят,има си начини.
Трябва да има начин да освободя парите ,че и за адвокат нямам пари сега.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 22:59 от billibi

# 5
  • София
Няма как без дело да се стигне до запор от ЧСИ.
И възможност за обжалване няма вече. Освен 1000 лв и натрупаните лихви за няколко години се начисляват и такси по делото.
Също и адвокатски хонорар, такса на ЧСИ.
Неприятно, но освен погасителен план няма какво да се направи.
Вземи от  банката копие на съдебното решение и говори с адвокат - може пък да предложи нещо за вдигане на запора.
Другия вариант е да нямаш нищо в България - нито сметки, нито имоти.
Така ЧСИ няма от какво да ти удържа.
Но пък тогава трябва да превеждаш заплатите на карта на близък тук или да си само с пари в брой.
Може да се плаща и с чужбинската карта. Там пък комисионните са по-високи.
Сложно е и  трябва среща с адвокат.

# 6
Добре ..аз къде съм в делото?Делото минало заминало,осъдила ма да плащам осем хиляди за хиляда лв(,за които също имаше дело,че не съм ги теглил)Как става така ,че то можеха да ма осъдят за милиони,аз и идея да си нямам.А и как съда постанови първия път ,че сума под две хиляди ..."какво ни занимавате ,а сега да плащам осемкратно .

# 7
Ами не е нормално за хиляда да платиш 8 . Разпитай приятелите си, ако имат близък адвокат, който да те консултира.

# 8
Трябва да освободя парите,трябва да има начин,нужни са ми за път.Това беше всичко на този етап,което имах.Нямам родители и роднини,от кого да взема за адвокат.Моля,някой запознат да драсне.
ПП:По тел от банката ми казаха,че Делото е било от 2013 г.Сега сме 2016

# 9
Задай си въпросите и в темата" Въпроси всякакви". Предполагам, че ще ги видят и такива, които могат да ти помогнат.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=761541.50460%20?%3E

# 10
Делото минало заминало,осъдила ма да плащам осем хиляди за хиляда лв(,за които също имаше дело,че не съм ги теглил)Как става така ,че то можеха да ма осъдят за милиони,аз и идея да си нямам.А и как съда постанови първия път ,че сума под две хиляди ..."какво ни занимавате ,а сега да плащам осемкратно .

Мисля, че има недоразумение. Никой няма да иска да платиш 8000 за 1000, а само са ти запорирали сметката с всичко вътре като форма на гаранция (и принуда де) за плащане. Отиди, говори с хората и ще ти кажат, че сумата за плащане заедно с лихвите и таксите е примерно 2300 лева. Ще платиш тях и другото си е твое. После можеш да съдиш банката за тези 1000 лева. Това е най-бързият начин сега да се оправиш.

# 11
  • Варна
Мечтайте си, че не може за толкова години да плати осемкратно, може и още как. Моят мъж имаше някакво задължение към мобилен оператор, от преди години, общо на под стотина лева. За няколко години с лихви, такси и хонорар на ЧСИ сумата беше между 700 и 800 лв. И я платихме като попове. Така, че по-бързо консулт с адвокат.

# 12
  • София
По принцип е възможно да е нараснала толкова сумата. Не е невъзможно.
Те все още не са му преведени парите. Само са блокирани от твоята банка. Отиваш при ЧСИ, правите някакво споразумение, да речем някаква сума сега и после нещо на месец. Казваш на банката да му преведе първоначалната сума, ЧСИ ти вдига запора и после започваш да си внасяш каквото му дължиш и каквото сте се разбрали.

# 13
  • София
По сметката е имало 4000, дръпнали са ги. После е изписало салдо -8000, така ли? Т.е. 12000 трябва да се платят, приспаднали са си вече част от тях?
Свържи се с ЧСИ-то и преговаряй за разсрочено плащане. Така направиха едни познати, но пък при тях нямаше запорирани суми.
Кашата е голяма, не се оставят така неизяснени неща. Но спокойно, с нерви няма да се решат нещата.Успех!

# 14
Как от 1000 лв стават 8000 ли. Питайте Неделчо Митев и Милен Бъзински....адв.възнаграждение 600 лв, такса за справка в НОИ 100 лв , такса за справка в имотен регистър-200 лв(всеки месец)..., такса еди какво си 300 лв, хонорар, лихви. Хонорар на лихвите и лихви на хонорара и то се събира  Laughing

ПС. Без да укорявам никой, но това да те съдят и осъдят и да не ти пука може да го направят 3 типа хора:
- схемаджии, които всичко са прехвърлили на фиктивни и свързани лица и фирми. Имат си средства, но чисто формално не са на тяхно име.
- хора тип "заминавам на гурбет", изтеглят си парите, продават си имуществото в БГ и така. "Заминавам в чужбина, елате ме намерете, пийте една студена вода от мен".
- хора, на които просто няма какво да им се вземе, защото са бедни, безимотни и безпарични, без трудови договори.

Ако човек не попада в някоя от тези графи би било редно да си даде сметка какво би се случило ако го осъдят и му образуват изпълнително дело.

ПС2 Обсъждат се промени в европейски план с които от 2017 г ако имаш изпълнително дело в България(например) ще могат да ти запорират сметки и в другите страни, ако нямаш в България. Ще се издава европейска заповед за запор на банкови сметки с която кредиторите ще запорират длъжници в чужбина!!!
Иначе казано, осъждат те за необслужен кредит, ти през това време си живееш в Холандия(в БГ нямаш нищо, всичко е продадено и изтеглено) и в един прекрасен ден хоп! Запор на холандските ти банкови сметки от БГ  Laughing

Иде иде, догодина ще падне плач от "забравили и разсеяни" длъжници Laughing

ПС3 Има тънкости като брой членове на семейството...несеквестируем доход. ЧСИ са длъжни да оставят определена част от средствата на твое разположение, но каква трябва да е тя дали 420 лв или повече и какво е необходимо да се направи, трябва да се провери.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 13:49 от potrebitel7777

Общи условия

Активация на акаунт