Моля за съвет:Запор от частен съдия

• 10 773
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Мечтайте си, че не може за толкова години да плати осемкратно, може и още как. Моят мъж имаше някакво задължение към мобилен оператор, от преди години, общо на под стотина лева. За няколко години с лихви, такси и хонорар на ЧСИ сумата беше между 700 и 800 лв. И я платихме като попове. Така, че по-бързо консулт с адвокат.

Да, така е, ама има малки тънкости и те са, че таксите на ЧСИ, на адвокатите, съда и прочее са фиксирана сума, а не процент. Да кажем, че са 700 лева. Затова ако дългът е бил 100 сте платили 800, съвсем нормално. Нали затова пискат малките длъжници на Топлофикация, когато ги съдят за дребни суми.

Тук обаче дългът е 1000 и с таксите ще стане 1700 (пак същите), с лихвите да стане 2000 или 2500. Но няма да са осем пъти повече. Обаче авторът на темата трябва наистина спешно да се затича и да оправи нещата, спор няма. Ако пак го дава айляк като преди сумата само ще расте.

# 16
  • Сф
Понеже е написал че няма пари за адвокат да отиде директно при ЧСИто и да си види делото.Ако направи споразумение мисля че са 30% от сумата ще му падне запора до няколко дни.Това какво изписва картата може ама хич да не е вярно!Иначе може да питаш и в lex.bg , но първо бегом при ЧСИ.А отпадна ли забраната за суми над 5000 лв да се напуска страната? Моят съвет е да не се правиш на тарикат а да си платиш дължимото още повече имаш възможност!Аз дълга не разбрах към кой е, май към банка? Няма да те оставят вярвай ми.. Peace

# 17

Тук обаче дългът е 1000 и с таксите ще стане 1700 (пак същите), с лихвите да стане 2000 или 2500. Но няма да са осем пъти повече. Обаче авторът на темата трябва наистина спешно да се затича и да оправи нещата, спор няма. Ако пак го дава айляк като преди сумата само ще расте.

Ако автора има заължения към държавата ( осигуровки, данъци, .... ) се прибавят и те.
Трябва да иде при съдията да погледне делото. Много му е оскъдно инфото за да му се дадат точни отговори.

# 18
..съд и делото е със становище ,че сума под 2000лв... изобщо какво занимавате съда.Така и си остана до днес -.
Има ли някакъв начин да си възтановя парите и да вдигнат запора,че и един лев нямам а другата седмица трябва да летя
ПП:хиляда лв как станали осем ,ужас!
Ще карам по ред
Първо - няма такъв филм съда да излиза със становище "Какво занимавате съда". Това са глупости. Ако е имало дело трябва да има и решение. Предполагам не в твоя полза щом се е стигнало до ЧСИ.
На втория ти въпрос - Както са те посъветвали, за да се вдигне запора трябва да отидеш в кантората на ЧСИ и да си прегледаш нещата по изпълнителното дело. Така дистанционно от форума тук никой не може да ти каже как да постъпиш.
И трето - много лесно 1 000 лева стават 8 000. Лихви, такси, разноски.

# 19
..съд и делото е със становище ,че сума под 2000лв... изобщо какво занимавате съда.Така и си остана до днес -.
Има ли някакъв начин да си възтановя парите и да вдигнат запора,че и един лев нямам а другата седмица трябва да летя
ПП:хиляда лв как станали осем ,ужас!
Ще карам по ред
Първо - няма такъв филм съда да излиза със становище "Какво занимавате съда". Това са глупости. Ако е имало дело трябва да има и решение. Предполагам не в твоя полза щом се е стигнало до ЧСИ.
На втория ти въпрос - Както са те посъветвали, за да се вдигне запора трябва да отидеш в кантората на ЧСИ и да си прегледаш нещата по изпълнителното дело. Така дистанционно от форума тук никой не може да ти каже как да постъпиш.
И трето - много лесно 1 000 лева стават 8 000. Лихви, такси, разноски.
Здравейте.
Първо , ще цитирам становището на съда ,документа е пред мен/Това е за източената кредитна карта,делото е от 2007г/"Като се запознах с материалите по делото установих,че с оглед размера на сумата за пострадалия не е значителна.За да е съставомерно деанието по чл 249 ал1 от НК от обективната страна е необходимонастъпване на значителни имуществени вреди.Наложилата се практикаприема за критерий значителност за вреди суми в размер на 2520 и повече....Край на цитата.
Аз просто се заинатих тогава ,защото- първо полицията не си свърши работа,картата беше източена от вътрешен банков човек,нямаше друг начин беше в  мен през цялото време .

Второ-продадох си телефона и днес отидох направо  при адвокат,защото работата ще се проточи ,а аз трябва да пътувам .Направих му пълномощно .Като за начало пуснал жалба   за прекратяване .Ще изчакаме до понеделник да видим какво ще стане.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 20:29 от billibi

# 20
Делото ти е от 2007 и чак сега отива при съдия изпълнител. Почти 10 години по късно. Няма ли давностни срокове? Странно.

# 21
  • Сф
Ти май хич не вдяваш..Това че сумата е малка и делото не се гледа по НК не значи , че няма престъпление и че парите не трябва да се връщат от ТЕБ. ooooh! Има редица неприятни, меко казано адм.мерки и т н. които могат да се предприемат..
п.п . " продадох си тел, за да се видя с адвокат"...
То' а пост ма кара да напусна темата с 200 Praynig

# 22
Върнах си парите,под носа ми е бил ,но нали някой трябва да ти светни лампичката.Повече пари в БГ Банки никога!Интересно ,не мога да закрия сметката ,щото била запорирана.Що за глупост,да не съм женен за тях.

# 23
Може ли подробности? Как успя?

# 24
Reversal.Не знам как му викат тук.Още не са по сметката ми ,но се чухме днес с банката .

# 25
Направили са ти връщане. Чудесно. Въпроса на Мохини е какво направи за да го постигнеш. И моят също. Та дай подробности ако не те затруднява.

# 26
Какво направих,чух се с хотел мениджъра за да  си уточня работата и по между другото му казах ,за проблемите тук.Явно е звънал в офиса на компанията ,щото после ми звънаха от банката и ми казаха да направя reversal ,попълних бланката йакто ми казаха и  това е ,.

# 27
# 28
 ooooh! ooooh! ooooh!
имаш ли представа изобщо какво означава съдия изпълнител, изпълнително дело, задължения?
Или си много неумен или си разнообразяваш скучното ежедневие с абсурди.

# 29
Как от 1000 лв стават 8000 ли. Питайте Неделчо Митев и Милен Бъзински....адв.възнаграждение 600 лв, такса за справка в НОИ 100 лв , такса за справка в имотен регистър-200 лв(всеки месец)..., такса еди какво си 300 лв, хонорар, лихви. Хонорар на лихвите и лихви на хонорара и то се събира  Laughing

ПС. Без да укорявам никой, но това да те съдят и осъдят и да не ти пука може да го направят 3 типа хора:
- схемаджии, които всичко са прехвърлили на фиктивни и свързани лица и фирми. Имат си средства, но чисто формално не са на тяхно име.
- хора тип "заминавам на гурбет", изтеглят си парите, продават си имуществото в БГ и така. "Заминавам в чужбина, елате ме намерете, пийте една студена вода от мен".
- хора, на които просто няма какво да им се вземе, защото са бедни, безимотни и безпарични, без трудови договори.

Ако човек не попада в някоя от тези графи би било редно да си даде сметка какво би се случило ако го осъдят и му образуват изпълнително дело.

ПС2 Обсъждат се промени в европейски план с които от 2017 г ако имаш изпълнително дело в България(например) ще могат да ти запорират сметки и в другите страни, ако нямаш в България. Ще се издава европейска заповед за запор на банкови сметки с която кредиторите ще запорират длъжници в чужбина!!!
Иначе казано, осъждат те за необслужен кредит, ти през това време си живееш в Холандия(в БГ нямаш нищо, всичко е продадено и изтеглено) и в един прекрасен ден хоп! Запор на холандските ти банкови сметки от БГ  Laughing

Иде иде, догодина ще падне плач от "забравили и разсеяни" длъжници Laughing

ПС3 Има тънкости като брой членове на семейството...несеквестируем доход. ЧСИ са длъжни да оставят определена част от средствата на твое разположение, но каква трябва да е тя дали 420 лв или повече и какво е необходимо да се направи, трябва да се провери.

Има Турция,която не е в Еврото.Много мои познати си държат парите там ,първо щото не грабят като тук,и второ лихвите са им  добри.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 00:21 от to6ko666

Общи условия

Активация на акаунт