ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 856
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Варна
Да не е някакво срастване по-скоро?

# 241
Ами на мен ми сложиха платно за да държи вътрешностите. И сега като се напипвам се чудя платното ли напипвам, конци ли напипвам, ново образувание ли е.

Вие херния ли сте имали, че са ви сложили платно? Странно ако е по друга причина, чак не мога да го разбера, извинете ме  Shocked

# 242
Здравейте, момичета. Аз другата седмица ще слагам втората инжекция. Вече яко ме тресат горещите вълни, вратата на терасата е отворена до късно вечерта, котка и мъж са завити през глава и се чува тракане на зъби, а аз съм по къс ръкав и доволна  Mr. Green  От време на време и нервите ме хващат, "боли" ме кожата, ужас!!!

# 243
Ами на мен ми сложиха платно за да държи вътрешностите. И сега като се напипвам се чудя платното ли напипвам, конци ли напипвам, ново образувание ли е.

Вие херния ли сте имали, че са ви сложили платно? Странно ако е по друга причина, чак не мога да го разбера, извинете ме  Shocked
Мне не беше херния, ендометриоза беше само че в корема. И ми казаха, че трябва платно да се сложи. Явно защото е в корема и да не се получи някакво изсипване ли не знам и аз. Гадното е, че сега усрщам топче пак и имам някакво дразнене.

# 244
На мен ми правиха отворена коремна операция,заради много голяма киста и не са ми слагали платно.А май е трябвало,защото сега органите ми не са си на мястото. Rolling Eyes
Незнаех,че слагат платно в такива случаи.

# 245
  • София - Варна
Аз вече не следя ову, но когато го правих все засичах на 10-11-12 ден. С годините цикъла ми много се скъси, идва ми на 21-22 дни, ако ми дойде на 24-25 ден съм повече от доволна. Започна да става и много оскъден. Сигурно менопаузата наближава. Mr. Green (черен хумор)
Майтап, майтап, ама верно явно наближава. Бр, ти не беше ли много млада?

# 246
Момиченца, да ви се пооплача малко и аз (ако мога така да се изкажа). След операцията ми на 05.10. със съмнения за ендометриоза, (но се оказа стеноза) ми дойде МЦ на 18.10.. До тук добре. Проблема е, че овулацията ми беше около 9-ти ден, а такава сега нямаше. Вече сме 12-ти ден и се притеснявам дали всичко е наред.
Усещах си последните години овулацията с големи болки в десен яйчник, а сега нищоооооо.
Моля мнение, нормално ли е това, или трябва да се притеснявам.

Лапароскопия ми правиха, проходимост на тръбите и хистероскопия (разни сраствания са ги поорязали, пунктирали са ендометрите и така).  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 247
  • София - Варна
Нормално е в някои месеци да няма овулация дори при напълно здрави жени. Още повече след лапаро и хистеро.
Изчакай още 1-2 цикъла и ако пак няма ову, се обърни към лекар.

# 248
Нормално е в някои месеци да няма овулация дори при напълно здрави жени. Още повече след лапаро и хистеро.
Изчакай още 1-2 цикъла и ако пак няма ову, се обърни към лекар.

Да ясно благодаря, но как да чакам един два цикъла, като уж януари ще правя първи опит ин витро платен  Sad

# 249
  • София - Варна
О, ами тогава сподели с лекаря си за ановулаторния цикъл.

# 250
Лиди,нали като почнеш стимулацията ще ти "събудят" яйчниците.Не се притеснявай 1-2 цикъла без овулация не са проблем. Wink
А и нали затова преди стартиране на опит правят прегледи,пускат изследвания,за да се знае как са нещата.

# 251
Да така е, но не знам нещо ме притеснява. Онзи ден пуснах НК клетки и антитела, не пожелаха да ми пуснат туморни маркери сега, че не се налагало. А аз реално искам да си помогна за януари с изследванията, че вече до момента само моите изследвания са около 900 лева.

Ох момичета, моля ви кажете къде мога да си напиша резултатите от НК клетките, че тук да не спамя и да ми изтрият коментара (май има нещо притеснително в резултатите).  Confused

# 252
Напиши ги тук.Все пак има връзка с темата,не би трябвало да ги трият. Peace

# 253
  • Варна
Аз вече не следя ову, но когато го правих все засичах на 10-11-12 ден. С годините цикъла ми много се скъси, идва ми на 21-22 дни, ако ми дойде на 24-25 ден съм повече от доволна. Започна да става и много оскъден. Сигурно менопаузата наближава. Mr. Green (черен хумор)
Майтап, майтап, ама верно явно наближава. Бр, ти не беше ли много млада?
На 29 съм. Скоро съм на лекар. Да видим.

# 254
Напиши ги тук.Все пак има връзка с темата,не би трябвало да ги трият. Peace

Ето Стефи какъв проблем излезе сега. Има и такава тема тук в бг-мама "Има ли мама родила с диагноза Лимфопения с гранулоцитоза" и аз току що писах там.
Резултатите са:

Заключение : От направения флоуцитометричен анализ се установява:
1. Обща популация на Т-лимфоцити - в референтни граници;
2. Популация на NK-клетки (CD3-CD16+56+) - в референтни граници;
3. Лимфопения с гранулоцитоза.

Ly              13.82     
Mo              3.62     
Gr              77.14     
Общи Т-лимфоцити    СD3+          67.71       67-76
Популация NK-клетки    CD3-CD16+56+          10.56       9-15
Субпопулация NK-клетки    CD3-CD16-56+                 0-2

Антителата, все още не са ми излезли Sad