ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 849
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Touristka, в сигурни ръце си! Каквито и притеснения да имаш, питай лекаря си, изключително внимателни и любезни са. Имайки предвид възрастта ти интервенцията ще я направят със сигурност максимално щадяща, с цел да имаш всички шансово за по-нататъшно забременявае, успех утре  Hug 

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 22:37 от !Diva!

# 406
Здравейте момичета. Искам да попитам дали при вас е проработил яйчника, на който е била кистата след като сте се възстанивили от операция. Аз имам следния проблем - след възстановяването на цикъла след зокадекса имам проследени 5 овулации - всичките на десния яйчник, кистата ми беше на левия. Почвам да се притеснявам, че този, от който махнаха кистата няма да проработи повече, още повече че за капак се оказах и с ЯИР. Почвам да си мисля, че лошите ми хормонални резултати може би се дължат именно на този проблем. Може би някакви добавки да пия, за да почне да работи.

# 407
  • София
В началото не. Аз имах кисти и на двата яйчника, но този с голямата киста не работеше доскоро. Преди да родя и второто си дете, овулации имах само вдясно.
След второто раждане обаче, започнах понякога да усещам овулация и от левия.
Това е 6 години след лапаро и след две бременности

# 408
Sunny,
При мен няма проблеми. Няколко месеца му трябваха, за да се възстанови напълно, сега всичко е наред! Успех  Hug

# 409
Благодаря ви момичета за отговорите.   Hug
Аз съм много отчаяна. Нещо не ми се получават нещата. С високи стойности на ФСХ и доки казва, че е или от ендометриозата или операцията, но аз си мисля, че е заради неработещия яйчник. Дори казват, че стимулации не са подходящи за мен.
Diva!, пишеш, че няколко месеца е трябвало, за да се възстанови твоя яйчник - в смисъл да започне да правиш овулации на него ли или по принцип говориш за възстановяване от самата операция понеже при мен самото възстановяване беше около два месеца

# 410
Съни, ще ти пиша на лични.

# 411
  • Sofia
На мен също Попов ми изписа Reseligo, но днес влязох в една аптека. Аптекарката беше много мила и се обади в 3 склада от в които го няма. В понеделник ще попита самия доставчик. Ти имаш ли проблем с доставката?

И аз подозирам, че е била от преди забременяването, но не мисля, че е била голяма. Ходила съм редовно на прегледи и все си мисля, че щяха да я видят. По-скоро е била малка и по време на бременността... кой ти гледа за кисти.
Идея си нямам и как не се е спукала по време на раждането. След като ми я откриха се страхувах да си вдигам детето, дори.

За Реселиго сестрата в кабинета на д-р Попов каза, че е като Лукрин, но вече нямало внос на Лукрин. Странно е, че никой няма опит с него Sad

Някой може ли да ми даде съвет дали и какви хормони да изследвам сега, след като вече съм започнала лечението?

# 412
Аз имах операция и по двата яйчника-единият отстранен изцяло,а от другия една трета.
Интересното беше,че веднага още в същия цикъл след операцията имах овулация и така всеки месец.
Но нямаше и година и ми се появи нова ендо киста.Въпреки кистата пак си имах овулация.И стимулация направих с нея,не си увеличи размерите кистата.

# 413
Аз на  третия или втория си цикъл след Золадекса, се оказах с киста на жълтото тяло на оперирания яйчник, което показва, че е проработил, друг е въпроса колко е качествено.

# 414
Да момичета ясно е, че при всеки е строго индивидуално. При мен явно оперирания яйчник е излязъл в пенсия. Преди ендометриозата не знаех какво е това болки по време на овулация, ПМС и т.н. Сега направо откачам, тресе ме яко. Имам чувството, че ендометриозата не ме забравила и си я нося още.

# 415
  • София - Варна
И аз след Лукрина започнах да си усещам овулацията.
Моят яйчник с ендо кистата много рядко работеше, един-два пъти годишно, и то не се знае с колко качествена яйцеклетка. Забременявах от другия яйчник.
Сега не се е включвал половин година вече, но в момента имам нещо като задържан фоликул на него. Следователно има някаква активност там все още.

# 416
На мен също Попов ми изписа Reseligo, но днес влязох в една аптека. Аптекарката беше много мила и се обади в 3 склада от в които го няма. В понеделник ще попита самия доставчик. Ти имаш ли проблем с доставката?

Да, трудно го намерих и двата пъти. Опитай в аптеките на големия варненски бизнесмен. Сестрата на на д-р Попов ми каза, че всички от там са си намирали, аз включително.

# 417
!Diva!, благодаря!
Мина и моето лапаро, спасени са ми яйчниците (благодаря на д-р Б. Бойчев и всички в Тутракан), доктора каза поне 3 месеца да мина на лечение със Золадекс или Лукрин. Разбрах, че трябва първата инжекция аз да си я купя, защото иначе трябва да чакам 1 месец, за да мина по ЗК. При вас така ли стана?
Другото, което в момента се чудя е кога мога да се къпя без лепенките вече? Махнаха ми конците вчера и съм доста по-добре, но ме е страх без лепенките  Embarassed

# 418
  • русе
!Diva!, благодаря!
Мина и моето лапаро, спасени са ми яйчниците (благодаря на д-р Б. Бойчев и всички в Тутракан), доктора каза поне 3 месеца да мина на лечение със Золадекс или Лукрин. Разбрах, че трябва първата инжекция аз да си я купя, защото иначе трябва да чакам 1 месец, за да мина по ЗК. При вас така ли стана?
Другото, което в момента се чудя е кога мога да се къпя без лепенките вече? Махнаха ми конците вчера и съм доста по-добре, но ме е страх без лепенките  Embarassed

Браво радвам се Simple Smile Ами мен като ми махнаха конците можех да се къпя така каза доктора Simple Smile

# 419
Къпи се спокойно. Ако са ти издали протокол за золадекса, купи си рецептурна  книжка отиди в НЗОК да ти я заверят / забравила съм дали не ходих първо при личния лекар да ми я подпише/, после пак при личния за рецепта. Забелязах, че различните лекари различно процедират кога да се сложи първата инжекция, едни след операцията, други като ти дойде (1- 3 ден). Аз специално ги сложих на третия цикъл след операцията, защото опитвах да забременея. Преди това говорих с опериращия ме лекар, той дори ми каза, че може и повече месеци, щом се цели забременяване. Все пак едната инжекция е около 140 лв/Золадекс/

Общи условия

Активация на акаунт