ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 847
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
!Diva!, благодаря!
Мина и моето лапаро, спасени са ми яйчниците (благодаря на д-р Б. Бойчев и всички в Тутракан), доктора каза поне 3 месеца да мина на лечение със Золадекс или Лукрин. Разбрах, че трябва първата инжекция аз да си я купя, защото иначе трябва да чакам 1 месец, за да мина по ЗК. При вас така ли стана?
Другото, което в момента се чудя е кога мога да се къпя без лепенките вече? Махнаха ми конците вчера и съм доста по-добре, но ме е страх без лепенките  Embarassed

touristka, при мен цикълът ми дойде 10 дни след операцията и нямаше как да ми я бият толкова рано, понеже все още не беше излязъл и хистологичния резултат и поради тази причина ми биха първата инжекция Лукрин на първия ден от втория ми цикъл след операцията. Не съм купувала нищо.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 14:33 от LaurynB

# 421
Хайде момичета да се "похваля" с новата киста и разбира се, че е със съмнение за ендометриозна. Няма край, иде ми да се гръмна. А уж първия ден от цикъла нямаше нищо, после уж два фоликула на 10ти ден, и днес - о, изненада, имам си киста. #2gunfire

# 422
  • София - Варна
Съни, чакай де, теб не те ли оперираха скоро?

На мен ми дойде вечерта на деня след операцията. Но аз имах и хистероскопия.

# 423
  • Варна
!Diva!, благодаря!
Мина и моето лапаро, спасени са ми яйчниците (благодаря на д-р Б. Бойчев и всички в Тутракан), доктора каза поне 3 месеца да мина на лечение със Золадекс или Лукрин. Разбрах, че трябва първата инжекция аз да си я купя, защото иначе трябва да чакам 1 месец, за да мина по ЗК. При вас така ли стана?
Другото, което в момента се чудя е кога мога да се къпя без лепенките вече? Махнаха ми конците вчера и съм доста по-добре, но ме е страх без лепенките  Embarassed

И на мен ми казаха да си я купя, но веднага ми оправиха протокола и я взех без да плащам. А и като цяло аз изчаках да ми дойде цикъла, за да ми я поставят между 1-3 ден и той докато дойде си имах време .
Мен лично в Плевен в университетска болница ми свалиха лепенките при изписването и ми казаха да си се къпя спокойно без нищо отгоре. Казаха, че колкото повече ги облива вода  , толкова по-бързо ще зарастнат. И така де къпах се с конците без лепенки, всичко си беше наред  и определено не виждам смисъл да се препоръчва по другите болници лепенки и тн. 

# 424
africancho, оперираха ме януари тази година. И май въпреки золадекса, ендометриозата си е работила. Другата седмица пак ще ходя да видим какво е положението. Най-много да се окаже киста на жълтото тяло, ама надявам се. Каквото и да е - не е добре положението - един неработещ яйчник, друг с киста. А като се сетя, че следващия месец планирах инвитро на естествен цикъл, щото съм и с ИЯР / то не е една беля при мен/. Трябваше сама да се досетя миналата седмица като бях при репродуктивния лекар - имала съм два фоликула на работещия яйчник - чак пък два с тия хормонални резултати, които имам... Добре, че ходя и за второ мнение. Утре съм при доки, който ме оперира, да видим той какво ще каже. Стискайте палци.

# 425
  • София - Варна
Оф, толкова ли не познават?!? Как ще помислиш ендо киста за фоликул... Да не би да е фоликул?

# 426
africancho, 4,6 см на 3,5 см  е доста за фоликул. Единствената ми надежда сега е кистата да не ендометриозна и да изчезне със следващия цикъл, ако изобщо е възможно с тия размери. И на мен ми е странно - от 1.9 см за 4 дни да порасне толкова

# 427
И при мен така стана,след по малко от година и нова ендо киста.
Но лекарят ми я позна още още от ехографа и ми я показа.Фоликулите изглеждаха като черни балончета в яйчника заради течността в тях,а ендо кистата изглеждаше като сив участък без фолилули.Моята киста е вътре в яйчника и е продълговата. Confused
Със същия сив цвят както изглежда и ендометриумът на ехограф.

# 428
  • София - Варна
Да, много странно. Или е била грешно измерена... Не знам.
Ендометриумът вярно е сив. Аз сега съм със съмнение за полип и когато лекрят ми показваше ендометриума на ехографа, цветът беше точно сив, а фоликулът - черен.

# 429
Steffie, наистина добрия специалист може да познае едно кистата на ултразвук. Днес бях при лекарката, която ми я диагностицира предния път, но тогава беше категорична, че е такава. Сега каза само, че и прилича на ендо, защото кистата имала някакви по-тъмни участъци, каквото и да означава това, не разбрах. Ще видим утре какво ше каже другия док.
Гледаха ме в първия или втория ден от последния цикъл и тогата уж бях чиста. Ама после на 10-ти ден като видяха тия два фоликула и след като болката, която по принцип имам по време на овулация не отмина, почнах нещо да се съмнявам.И така до днес.
Според вас може ли за 2-3 седмици да се развие ендо киста с такива размери 4,6/3,5. Или съм я имала от по-рано, ама никой не е обърнал внимание, нищо че ме гледат два пъти в месеца. Чувала съм, че в начален етап кистата не винаги изглежда акто ендо. Не знам, объркана съм.

# 430
  • София - Варна
Съни, аз в момента имам хеморагична киста, образувала се след овулация, фоликулът се напълнил с кръв от спукан кръвоносен съд (така ми обясни лекарят, дано е вярно). Болката при овулация тоя месец не отмина и примен, седя 3 дни. Чудех се какво става. Обикновено е по половин-един час. И преди съм имала такава киста и помня, че лекарите не я познаваха, само опериращият ме я познаваше. И сега ми каза, че е такава, дано е прав. Мисълта ми е, че може и при теб да е нещо подобно.
Размерите са 4.5 на 4.5, като гледам по снимката. Изобщо не е тъмна, както е фоликулът. Имам снимка и на фоликул и правя сравнение.
Стефи, за първи път чувам киста да е вътре в яйчника.

Да вметна, че моите кисти са на двата яйчника: хеморагичната - на единия, фоликулът - на другия.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 18:32 от afrikancho

# 431
afrikancho, моята си е доста тъмна, за сметка на снимката на ендо кистата, заради която ме оперираха - на снимката от УЗД едно кистата изглежда по-светла.
Ще видя утре моя опериращ какво ще каже.

# 432
Ами да Африканчо, Simple Smile вътре в яйчника ми е кистата.Затова толкова лекари не ми я видяха,а чак репродуктивния я видя.
Ендометриозата може да е навсякъде.

Съни,щом е тъмна не е ендо киста. Peace

# 433
  • София - Варна
Е@@@и!

# 434
  • Варна
Докато четях се зачудих могат ли  ендокистите да се пукат сами ?  И какво става ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт