ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 762
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Варна
Воайорче, може би е добре да питаш Денис. Може да знае.

Хич не го вярвам това с настиването и болките от настиване. И майка ми постоянно мисли, че съм настинала и затова ме боли. Интересно как, като нито са ми простивали краката, нито кръстът, нито нищо. Как пък нито 1 път не ме заболя и не настинах толкова много години, при положение че по не се пазех отколкото сега.

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 12:25 от afrikancho

# 511
Boby_pl, пишеш, че твоя доктор е видял пак ендо киста - прави ли нова операция или само я наблюдавате? Колко е голяма? И аз съм в момента на тема кисти и за това и питам.
Съни, не съм правила втора операция. Кистата док ми я видя юли месец и беше малка, към 12 мм. Каза, че няма да я пипаме, защото повече ще ми навреди отколкото ще помогне. Аз съм в инвитро процедури, две неуспешни досега. От юли обаче нямам информация дали е пораснала и колко, моя доктор не обича да се вкарвам в драми и ми спестява тази информация доколкото може.
Boby_pl, не разбирам как така си правила два опита ин витро с активна ендометриоза. Ами ако имаш и други сраствания и огнища освен кистата. Ако не е тайна къде го прави инвитрото? А и от юли до сега да не разбереш колко е станала кистата. Явно си много смела - аз със сигурност щях да се побъркам

# 512
  • Sofia
Boby_pl, пишеш, че твоя доктор е видял пак ендо киста - прави ли нова операция или само я наблюдавате? Колко е голяма? И аз съм в момента на тема кисти и за това и питам.
Съни, не съм правила втора операция. Кистата док ми я видя юли месец и беше малка, към 12 мм. Каза, че няма да я пипаме, защото повече ще ми навреди отколкото ще помогне. Аз съм в инвитро процедури, две неуспешни досега. От юли обаче нямам информация дали е пораснала и колко, моя доктор не обича да се вкарвам в драми и ми спестява тази информация доколкото може.
Boby_pl, не разбирам как така си правила два опита ин витро с активна ендометриоза. Ами ако имаш и други сраствания и огнища освен кистата. Ако не е тайна къде го прави инвитрото? А и от юли до сега да не разбереш колко е станала кистата. Явно си много смела - аз със сигурност щях да се побъркам

И аз съм с действаща едно киста (малка е около 15мм) и аз направих опит с нея, понеже док неиска да правим второ лапаро. Кистата не расте, поне за сега. Всеки месец я следим и си седи на тези размери, док смята, че поне до 3см не трябва да се пипа и да има още една намеса по яйчника. Относно сраствания аз имам доста и това е още една причина поради която неиска лапаро, понеже мисли че няма да успее само с лапароскоп и ако се наложи да премине в отворена ще загубя яйчника Sad. Ние правим опити със тази киста. Няколко пъти попитах за лапаро, но категорично засега ми отказа доктора.  При Боби е подобна ситуацията, а двете сме в различни клиники.

# 513
Да. Пух вече го е разказала. В едно и също положение сме с нея. Не сме първите, нито ще сме последните правили инвитро с ЕМ кисти. Дори знам, че някои доктори практикуват стимулация, изваждане на яйцеклетки, замразяване, лапароскопия за махане на кистите и огнищата и чак тогава трансфер. Това е защото лапароскопията за съжаление нанася непоправими травми на яйчниците и намалява или уврежда яйчниковия резерв. Аз съм с ИЯР след лапарото и може би ако можех да върна времето щях по друг начин да постъпя.

Освен това моите опити не ги броя много за истински инвитро опити, защото бяха на ЕЦ /или полу-естествен да ги нарека/ с минимални дози стимулация 75IU, колкото да не се блокира развитието на фоликулите заради поставянето на Цетротид, защото имам проблем с високо ЛХ. Сега януари евентуално ми предстои първи стимулиран опит, макар че се чудя дали да не го отложа заради студеното време и вирусите. И мен ме тресна преди няколко дни с висока температура и кашлица и още не съм се оправила съвсем.

# 514
Здравейте и честита нова година! Бъде здрави!

Прочетох мненията за ниския прогестерон- никой ли не е опитал с така популярните прогестеронови кремозве, за да сподели мнение?

И друг въпрос имам- избягвайки глутена и млечните целите по-слаби симптоми на заболяването или да избегнете образуване на кисти?

# 515
Pooоh, boby_pl, благодаря, че споделихте. Определено ми беше полезна информацията, защото и аз съм се запътика към инвитро процедурите. Успех момичета

# 516
Здравейте и Честита Нова Година! Много здраве, щастие, успехи и много сбъднати мечти!

Аз чета от скоро, но чак сега пиша защото на 12.12.2016г. ме оперираха за ендометриозни кисти. Преди два дни си взех епикризата и резултатите го потвърдиха.
Искам да помоля ако на някоя са й изписвали "РЕСЕЛИГО инплант" да сподели същите ли са страничните ефекти като Золадекс и т.н.

Благодаря

# 517
Здравейте и Честита Нова Година! Много здраве, щастие, успехи и много сбъднати мечти!

Аз чета от скоро, но чак сега пиша защото на 12.12.2016г. ме оперираха за ендометриозни кисти. Преди два дни си взех епикризата и резултатите го потвърдиха.
Искам да помоля ако на някоя са й изписвали "РЕСЕЛИГО инплант" да сподели същите ли са страничните ефекти като Золадекс и т.н.

Благодаря

На мен вече ми сложиха два пъти Резелиго и аз имах същите въпроси. Нямам опит с другите препарати, но доколкото прочетох, страничните ефекти са едни и същи. Проявата им е индивидуална, разбира се. Успех!

# 518
  • Варна
И аз доколкото знам страничните ефекти са еднакви при всички лекарства от този тип.
На мен другата седмица ми е третия Золадекс и не че нямам странични ефекти, ама хич не им обръщам много внимание. А когато имам топли вълни , гледам дори да им се кефя. За  нощните събуждания , който започнаха от първата седмица след първата инжекция хич вече и не ми пука  Joy
Пия си витаминчетата, ходя на танци , на фитнес и страничните ефекти си преминават помежду другото.

# 519
Страничните ефекти при мен се появиха след спирането на золадекса. Иначе по време на инжекциите освен топли вълни, друго не съм имала. Според мен е строго индивидуално всичко.

# 520
Аз съм на 4-та инжекция и имам топли вълни, болки в костите и зъбите и ужасна раздразнителност Mr. Green

# 521
Здравейте!
На 19.12.2016г. имах лапароскопия. Изписаха ми "Золадекс" , но той вече нямал внос и за това - "Резелиго". На 27.12.2016г. ми беше 1-та инжекция. Имам болка в яйчниците, която /според листовката/ е нормално да го имам като странична реакция.
ОБАЧЕ ми се случи нещо много странно - днеска трябва да ми дойде попринцип, имам леко зацапване като когато ми идва и не мога да си го обясня - странична реакция от импланта ли е /минали са почти 2 седмици, което според мен е много време , че да се проявява сега/ или си е цикъл?! Но нали логиката е, че се спира дейността на яйчника => спира се цикъла...

Pipiiv Тези продукти са едни и същи. Само имената и производителите са различни Wink

# 522
Нормално е да има кървене след първата инжекция.

# 523
Здравейте и честита нова година! Бъде здрави!

Прочетох мненията за ниския прогестерон- никой ли не е опитал с така популярните прогестеронови кремозве, за да сподели мнение?

И друг въпрос имам- избягвайки глутена и млечните целите по-слаби симптоми на заболяването или да избегнете образуване на кисти?

Здравей,
Вземала съм прогестеронов крем, но не съм била достатъчно редовна с него, за да твърдя колко е ефективен. На мен витекс ми помогна да възстановя хормоналния баланс. Относно млечните продукти - чувствам се много по-добре без тях и съм ЗА изключването им. пробвайте за 3 месеца без млечни и после полека включвайте минимум през 3-4 дни продукти, но нека са качествени; чела съм различни мнения на диетолози и лекари дали твърдите или меките сирена са по-приемливи в малки количества, за себе си съм приела меките, но по-рядко и по малко ги употребявам като се старая да сменям и вида краве-овче-биволско и съм изключила прясното мляко, консумирам го по изключение в състава на сладкиши.

# 524
  • София
Здравейте, момичета. Имам лапароскопия, която установи ЕМ, правена април 2015та. Последва естествена бременност март 2016, но неуспешна. Моят доктор е на мнение, че естествените опити са най-добри за мен. Аз обаче усещам, че ЕМ си се развива, имам болки, там където ми откриха огнища и много ме е страх да чакам още. Вече не вярвам, че ще се получи... Ако ЕМ не пречеше, вече щях да съм забременяла пак. Искам да опитам инвитро на ЕЦ. Според вас при наличие на ЕМ, има ли шанс за успех? (бяха ми открили огнище на ДЯ и друго на лявата тръба, изгориха ги, но мина доста време и вече усещам болки на тези места Sad ).
Чудя се кой би бил най-ефективният подход: ново лапаро и инвитро; направо инвитро или да речем няколко месеца медикаментозно лечение и после инвитро?
Ще се видя с моя доктор и искам да съм подготвена с вариант за действие.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 16:39 от Воайорчето

Общи условия

Активация на акаунт