ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 180
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Инсулинова резистентност. Ядат се плодове, но не много, ако има ИР.
Благодаря, afrikanchо Simple Smile
Захапах какво е , ама късно Grinning

# 556
afrikancho, благодаря за разясненията за глутена, направо се шокирах.
Звездичка, и аз съм на 23 и преди месец ми беше лапарото, но аз имах и на двата яйчника кисти  Confused На същото положение като теб съм, не се чувствам съвсем готова за деца, но от друга страна, докато бях в болницата другите жени ми казаха да действам, защото по-трудно щяло да става по-нататък... И сигурно е така. Сега съм на инжекции за 3 месеца, а като ми се възстанови цикъла мисля да си пусна пълен набор от хормонални изследвания и да видя какво е положението.

Моля тези, които са минали лечението да кажат имали ли сте кървене след първата инжекция? Първата инжекция ми я поставиха на 28.12 и на 7.01 ми дойде - казаха ми, че е нормално, ако ми дойде първия месец. Да, ама вчера всичко се беше изчистело и днес започнах отново да кървя  Sad, при това ярко червено, не е като да е някакво заминаващо си течение, но иначе за сега е слабо. Някой знае ли какво означава това  Confused Confused Confused

# 557
Аз имах кървене 11 дни след първата инжекция. И други момичета са споделяли, че са имали. Не се притеснявай, нормално е. Даже в листовката /на Золадекс, ти не знам с какво си/ пише, че може да има кървене.

# 558
  • София
И аз бях на 23, когато ме оперираха. Бях с ужасно много сраствания и кисти и на двата яйчника. Минах си лечението 6 месеца.
На 26 родих първото си дете, на 28 второто.
Имах си кървене след първата инжекция.

# 559
За тръбите ми казаха, че са с оскъдна проходимост...

# 560
Звездичка, много ми е интересно щом са ти казали, че са с оскъдна проходимост, разрешават ли ти да правиш опити за естествено забременяване? Ако разрешават не е ли опасно, спрямо това, че може да се получи извънматочна бременност или няма такава опасност?  newsm78 bouquet

# 561
zvezdichkaaa, виж какво пише в епикризата, когато ти я дадат и наистина е много важно да питаш доктора, дали може да забременееш по естествен път някой ден. Аз се подложих на цветна снимка, въпреки че в епикризата ми пише конкретно: "Да, и двете тръби пропуснаха контраст". Просто смених лекаря и болницата и очевидно няма голяма приемственост м/у 2-те болници. След цветната снимка, лекаря ми каза, че едната тръба е пропуснала по-бавно, но все пак е пропуснала.

# 562
Много благодаря за отговорите!
При мен за тръбите нищо не пише в епикризата.

# 563
  • София
Привет момичета . Задължително след лапаро с установена ендометриоза трябва да има лечение . Защото на мен такова не ми е предписано а ми каза да започваме бебе правенето.

# 564
Не е задължително, щом ще  правите опити за бебе. Най-доброто лечение на ендометриоза е бременността. Успех и дано стане, възможно най-бързо.

# 565
  • русе
И при мене е така....И аз се чудех защо док не ми назначи лечение,но ние се борим за бебе.

# 566
  • София
Добре тогава. Имам друго питане. След лапароскопията 11месец първия цикъл си ми беше като по часовник . Но сега закъснява ,а имам всички симптоми че ще ми дойде . Правих тест отрицателен. Нормални ли са тези аномалии след тази интервенция? Малко съм притеснена какво може да се случва с тези яйчници защото цикълът ми е бил винаги редовен.

# 567
@Просто не спирай.... - намекна ми,че когато реша да забременявам най-вероятно ще се наложи инвитро, но нищо по-подробно не сме говорили, тъй като за сега нямам такива планове.

Днес ходих да ми махнат шевовете и ми биха първата инжекция, имаха я в наличност - Лукрин депо, но ми казаха, че занапред ще ми изпишат Резилиго, който се покрива на 100% от касата. Нещо обаче не го срещам това име из форума и интернет пространството, може би не го изписвам правилно  Thinking ще сподели ли някой ако е бил на същото.
А, и сестрата ме наплаши, че инжекциите в корема били ужасни и дори тя не обичала да ги слага.  Cry

Поправка: Reseligo implant е правилното изписване. Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 17:28 от zvezdichkaaaaa

# 568
Това с инжекциите и на мен ми държа много влага, но не им вярвай!

Минаха ми три инжекции, сериозно ти казвам: НЯМА СТРАШНО!

Минава за 10 секунди цялата работа.

Този препарат го срещам за първи път.  Според мен го прилагат отскоро и затова не го виждаш из форумите.

Аз съм на Золадекс, както и много мои познати. Други знам, че са били на Лукрин Депо. Все пак, ВСИЧКИ фармацевтични фирми трябва да богатеят на наш гръб!!!! Sad

# 569
  • Варна
Оххх голямо наплашване имаме всички от това поставяне на инжекцията  в корема. Аз почти месец докато си чакам цикъла, за да поставим първата инжекция всяка нощ сънувах как ми я бият и как ме боли, будех се нощем и някви пълни щуротии ....
И аз вече имам три инжекции поставени, единствено последния път усетих болка, която е точно за няколко секунди. Мисля , че обаче наистина има значение кой ти я поставя, защото имам колежка-  бивша медицинска сестра и тя винаги бие на колеги инжекции при нужда, но когато видя лумена на Золадекса и каза , че наистина си е по-дебел и по-добре човек с опит с такива инжекции да я поставя Wink

Общи условия

Активация на акаунт