ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 152
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Момичета, може ли да чуя мнението ви? Моите силни болки в яйчниците се успокоиха, наболяваше ме по веднъж или два пъти на ден за малко и толкова. Но сега когато наближава О се засилват. Това според вас има ли някаква връзка с ЕМ?
Имам нова ЕМ киста в дясно. Ефектът от лапарото се е изпарил, а док не иска да ми прави ново лапаро. Какво да правя? Да пробвам за бебе с кистата ли?

И аз съм като теб - нова киста след лапаро, не иска док второ лапаро и правим опити така. Казва че е малка и не оказвала влияние. Засега поддържам положението с противозачатъчни. Относно болките и при мен ги има като леки побоцвания и около ову и преди цикъл си се засилват. Цикъла ми е отново е изключително болезнен Sad. Гаранция че болките са от кистата и срастванията, поне моите де Sad.

# 601
  • София
Благодаря, че сподели опита си, Пух! Какви противозачатъчни пиеш? И докога мислиш да ги пиеш? Ако искаш ми отговори на лични, ако искаш тук. Както прецениш.

# 602
Здравейте. Искам да попитам момичета с ендометриоза - симптомът болка ниско в корема какъв е точно? Болката преди месечния цикъл е постоянна през целия ден или дори през целия период от няколко дена преди цикъл или се появява за някакво време (15 мин или 1 час примерно) и изчезва до следващия път?

# 603
  • София
При мен се появява за няколко секунди и изчезва. По-скоро е остра, отколкото тъпа болка.
Нека и другите споделят. И аз искам да знам.

# 604
При мен беше много остри кризи със страшни болки и повръщане няколко часа  на първи ден от цикъла примерно 2 до 4 пъти годишно, в останалите цикли поносими сравнително болки, по-тъпи или по-остри. След операцията ме боли по-скоро кръстът, отколкото коремът и кореът леко и постоянно - усещам си вътрешностите.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 18:19 от lady_Joy

# 605
  • Sofia
При мен също е оста за някакви секунди, като силни контракции. През първите два дни е почти постоянна, като имам чувството, че ако се изправя нещо в мен се разкъсва. В повечето случаи си лежа свита Sad.

# 606
  • София - Варна
При мен се появява за няколко секунди и изчезва. По-скоро е остра, отколкото тъпа болка.
Нека и другите споделят. И аз искам да знам.
При мен е така. Понякога е толкова силен бодеж, че подскачам. и винаги е вляво, отзад в таза.
Понякога е много гадна непрекъсната болка, пак там, все едно ми изсъхва тазът. но това е рядко
Имам и в здравия яйчник, пак ляв, бодежи. и назад нагоре до бъбрека тъпа болка и отпред до червото.
понякога имам и вдясно в ануса, все едно имам хемороиди.

понякога имам и вдясно (яйчник, таз), но по-рядко.
Абе навсякъде кажи-речи. Joy
тия болки са ежедневни.
ако е тъпата отзад в таза, ме буди нощем.

по време на цикъл не ме боли.

# 607
Хайде и аз да се включа. При мен болката от ЕМ е само по време на МЦ. Усещам я само в десния яйчник, който е засегнатия и е все едно някой ми е мушнал там нож, който стои постоянно. От време на време е с прекъсване, сякаш ми вадят ножа и пак го мушкат. В ляво, където нямам ЕМ не ме боли или ако ме заболи е нещо супер минимално.
Преди лапарото обаче болката си я усещах и през другото време, не само по време МЦ.  Може би сега понеже все още рецидивиралата киста е малка и затова болката е само по време на МЦ.
Между другото днес съм така и едвам издържам цял ден на работа. Много ме боли този цикъл.

# 608
И аз да се изкажа за болката - при мен (4-ти стадий ЕМ) беше само през първия ден на МЦ (почти всеки месец), но беше непоносима..  в повечето случаи ме сварваше вечер вкъщи - лягах, свивах се, пиех течен аналгин (или Нурофен Фемина по две таблетки наведнъж) и чаках да ме отпусне. След лапарото ми дойде веднъж и почти не ме боля- само в рамките на нормалното. Искрено се надявам след лечението да не се възвърнат болките.  Confused

# 609
Момичета, моля да коментирате и да дадете съвет!
http://prikachi.com/images.php?images/756/9033756N.png
Виждам г/д добри резултати, но въпреки това съм притеснена, тъй като преди  Ц и след Него има кафяво зацапване  (док каза шоколадова киста) толкова са големи (2 се виждат) че днес док не можа да види яйчника   #Crazy
Да чакам ли следващ Ц с надежда да се сукат  или да действаме с лапаро  newsm78 имам си и 2 възелчета за разкош,  на лошо място са , а ние правим опити за бебе и те също били пречка. ...пред чуденка съм  newsm78

# 610
  • София
Аз бих пристъпила към лапаро. Знам, че шоколадовите кисти не изчезват сами, а не е добре да се пукат, защото нанасят поражения. Нека и някой друг да каже.
Аз също имам питанка. Ако док ми пунктира шоколадовата киста, това ще подобри ли поне малко качеството на яйцеклетките ми?

# 611
 Момичета, на мен ми правиха лапаро заради киста оказа се ендо.  Ходих после за консулт при репродуктивен специалист и той като чу, че съм си махнала кистата.... каза, че съм се осакатила завинаги .                        Кистата не пречела при забременяване а с лапарото били ми унищожили яйчниковият резерв.  Сега чакам да ми доиде  МЦ за да пусна АМХ. Sad . Закъснява ми  вече с 5 дена ( това е необичайно за мен ) а ТБ е отрицателен.                                 
  Моят съвет е да пискате поне две мнения преди да постъпите към действия, които биха нанесли необратими щети по тялото Sad .

# 612
  • Варна
Преди да се подложа на лапарото отидох на 4 гинеколога  Joy Joy Толкова много търсих някой да ми каже, че няма нужда от лапароскопия, че се захласнах по обикаляне и търсене на гинеколози. Имах записан час и за 5-то мнение, но приятеля ми ме вразуми. Всички казваха- лапаро !
Бременност и киста ?! АМИ НЕ ! Дори личната ми лекарка, която все пак не е гинеколог, ми обясни момента със бебе в мен + осукване / пукане на кистата (голяма вероятност като стане тесничко вътре) и раждане по спешност и разни такива. Не знам как може този репдродуктивен да ти го каже  newsm78

# 613
И аз не знам Sad. В шок съм обаче от думите му, че са ми унищожили яйчниците а аз съм на 36 и все още нямаме деца . Правим опити вече близо 2 години... и сега с това закъснение, но нека не разводнявам темата.
 Написах предният си коментар с идеята да бъдете по-внимателни в това кой ви прави лапароскопиите . 

# 614
За съжаление аз съм реалното доказателство, че в думите на твоя лекар има и доза истина. Ендометриозна киста, лапароскопия, Заладекс ... и в момента десния ми яйчник, който беше с кистата не функционира и АМХ ми е 0.14, което си е изчерпан яйчников резерв. Преди лапарото направих две консултации, като и двамата доктори казаха, че съм за операция. Като грешка отчитам това, че не си направих операцията при репродуктивен специалист, въпреки че и моя доктор се води добър. Другата ми грешка е Золадекса. Трябваше да пристъпя направо към инвитро. Такова е мнението и на сегашния ми доктор.

Общи условия

Активация на акаунт