ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 082
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • В.Търново
Благодаря!

# 676
  • Варна
От Явор Корновски имам цяла коремна операция (бях на 20г.) по повод уж ЕМ киста, която се оказа в последствие на жълтото тяло...Не познавам Александров, но бих се насочила към Плевен или София, ако сега ми предстоеше..

# 677
И аз съм чувала,че Корновски има случаи на много груби грешки.
Александров е много против коремните операции при млади нераждали жени и не съм чула прави такива,като изключим секцио разбира се.
Ако пак ми се наложи да правя операция пак бих се доверила на на д-р Александров.

# 678
Момичета, имам въпросче относно инжекциите. Крайно важно ли е да се спазва точната дата- 28-мият ден за поставяне на инжекциите? Понеже ми се налага да пътувам извън страната и трябва да се случи възможно най-рано.. дали ще мога да изместя с няколко дни последните 1-2 инжекции. На някой случвало ли му се е? Или дали може някое не медицинско лице да ми я постави..

# 679
  • Варна
Звездичка, аз 2 пъти изместих поставянето им с 24 часа по-късно. Не ми я доставяха на време...
Логика е такава, че се поставя на 28 дена заради цикъла, който при повечето жени е на 28 дена.
За мен като го премислих не ми беше проблем , че ще ми се поставя 1 или дори 2 дена по-късно , защото цикъла ми винаги е бил на 30-31 дена.
Относно поставянето, аз лично съм медицинско лице, но никога не бих си я поставила сама.
Имам колежка медицинска сестра (не практикува от години) , която като видя колко е дебела иглата също каза че е по-добре да се поставя от опитен човек Wink

# 680
Момичета, вече ми поставиха и последната инжекцийка. Та да попитам какво правите с протокола- трябва ли да се връща в РЗОК ?

# 681
Момичета и аз с две ръце се придъединявам към вас. Официално епикриза с диагноза ендометриоза, след втора лапаро на 14.02.17(съмнения от 2010г, първа лапаро през 2012,с премахната киста, но без инфо за ендометриоза). Неизяснен стелиритет от 2010, мисед през 2015 и много чуденки след тазгодишната лапаро дали съм на прав път чрез лечение със Золадекс. Но вече поех пътя с първата инжекция на 17.02.  Надявам се на добър резултат и най- после така желаното бебешко присъствие. Стискам палци и на всички вас за успех в борбата с ендометриозата. Peace

# 682
Момичета, имам въпросче относно инжекциите. Крайно важно ли е да се спазва точната дата- 28-мият ден за поставяне на инжекциите? Понеже ми се налага да пътувам извън страната и трябва да се случи възможно най-рано.. дали ще мога да изместя с няколко дни последните 1-2 инжекции. На някой случвало ли му се е? Или дали може някое не медицинско лице да ми я постави..

Не мисля, че е проблем да се измести с 1-2 дни. Акушерката, която ми ги слагаше, ми каза на 28-30 дни. Като помислиш, че след като ги спреш минава доста време преди да се възстанови цикъла, няма как 1-2 дни да са от такова значение. На мен ми дойде 75 дни след последната.

# 683
  • Варна

Beardi, 75 днииииииииии ??????????
Ооооо много тъпо  Cry
На мен ми предстои 5-та инжекция, но се чудя все още дали да сложа 6-тата. То така или иначе няма да ми дойде още 2 месеца след това ....
И после като знам , че трябва да мине още 2-3 месеца докато се поизчистя и започнем опити за бебе.... направо си мина годината Sad Sad

# 684
Ние не сме чакали, почнахме опитите след първия цикъл. На четвъртия се получи Simple Smile Знам, че сега изглежда много черно всичко и това чакане е много мъчително, преживявяла съм го Sad Пожелавам ти успех скоро, както и на всички момичета тук Simple Smile

# 685
  • Варна
Благодаря,
Beardi !

Нека и другите споделят колко време след последната инжекция им дойде цикъла, кога започнаха опити за бебе и кога са забременели ?

# 686
При мен първия МЦ дойде на 57-ми ден след последната инжекция /аз бях само с 3 броя/. Опити започнахме още след първия МЦ, изрично попитах моя доктор и той каза, че лекарството се изчиства от организма за този 1 месец след прекратяване действието на Золадекса /т.е. това е 2-ри месец след поставяне на последната инжекция/.

Резултат - бременност не се получава по естествен път и ме насочиха към инвитро. Но аз все пак вече съм на 37, така че при по-младите шанса да се получи бременност е голям. Започнахме опитите, когато бях на 34 години, но нищо не става засега.  Tired

# 687
  • Варна
На мет ми дойде след 60 дни (6 инжекции сложих). Иначе забременях 2 год. след това.

# 688
Само за инфо да кажа, че моят доктор каза, че максимален ефект се постига след 3 до 4 инжекции, каза ми да сложа поне 3 и не мисля да слагам повече. Някак си и на мен не ми харесва идеята да забавям толкова време функцията на яйчниците, а и тези вълни вече почват да ме побъркват  #Crazy

# 689
Здравейте,
на мен ми предстои 3та инжекция с Реселиго имплант. До сега като странични ефекти имам топли вълни, но аз пия валериан и съм доста по-добре и от време на време ме боли глава, но това се е случвало 2-3 пъти. Още при поставянето на първата докторката ми каза, че след последната инжекция един цикъл изчиства хормона и може да се действа за бебе. На поставянето на втората инжекция доктора ми каза, че доста добре ми повлиява лечението и иска да ме прегледа след 3тата да прецени ще продължаваме ли. Той каза, че изписват 6, но 3 са задължителни.

Общи условия

Активация на акаунт