ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 388
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Nulina, в коя клиника ходиш и кой те е оперирал?
Съжалявам да чуя, че имаш ендометриоза Sad. Какво да ти кажа при наличие на такава в повечето случаи се налага инвитро (в зависимост от последствията от ендото), но въпреки това има и момичета успели по нормален начин да забременеят. Относно инжекциите - за 3 или 6 месеца ще се определи след като се установи степента на ендометриозата, но аз затова те попитах в коя клиника ходиш, защото ако искате бебе сега, може би няма смисъл да си губиш времето с Золадекс, а да преминеш направо към процедури, но това трябва лекар да го прецени и то репродуктивен такъв, а не обикновен гинеколог. Изчакай си степента и резултата от пробата и потърси второ или трето мнение. При минимална пропускливост на тръбите няма как да се направи инсеменация, но пък за естествено забременяване възможност винаги има, макар и малка.  Не се отчайвай от сега, тук в темата повечето сме в процедури и се борим за същото  Peace Praynig Hug.

# 61
Nulina, инсеминации при ендометриоза не си препоръчва, дори и тръбите да са ти наред! Тук повечето сме с инвитро и естествена бременност. И всички сме с намален резерв. Не се отчайвай

# 62
  • София
Nulina, не се отчайвай! Аз съм с нагънати тръби и един неработещ яйчник и имам две деца, заченати естествено.
За броя инжекции, лекарят ще прецени.
Ако пък ще правиш инвитро, не знам дали има смисъл от тях. Консултирай се и с друг.

# 63
Dundy Sladurska;   poooh;   ALMIRRA;   Veseto*   

Момичета благодаря ви много за силите, които ми давате. В плевен в КИРМ Света Елисавета бях на преглед при д-р. Панева-Бързашка, а ме оперираха в Авис Медика в парк Кайлъка д-р. Бързашки. И двамата са категорични само ин витро, като обаче всичко при мене е до късмет, т.е. лигавицата ми е изключително изтънена и по какъвто и начин да стане естествено, инсеминация или ин витро то никой не ми дава гаранция никаква, че аз ще успея да задържа плода. Лигавицата ми е 6 мм. Да минимална пропускливост на тръбите, ендометриоза и тънка лигавица като всичко е една голяма каша, която ще е чист късмет на оцеляване или едно мъчително лежане месеци наред (дори и ако това има полза).
В сряда като ида да ми махат конците, ако хистологията ми е готова и да си взема епикризата, ще ви я напиша да видите колко отчайващ случай съм. Имам и записан час при д-р. Пнева-Бързашка, за да се обсъди всичко.
Двамата доктори може би ще решат да избягат, понеже въпросите са ми много, а несигурността ми е на 99% шанс за мен, е оставям си 1% за всеки случай да не съм песимист.
 Wink
Мами и бъдещи такива, влизам и аз във вашия отбор на мечтаеща и надяваща се за някакво чудо.

# 64
  • Sofia
Ама моля те направо си се отказала....какви са тези 1% оптимизъм, я се стегни момиче  Naughty. Щом ще правиш инвитро има много препарати с които да се опитат да повлияят и на лигавицата и на ендометриозата...нито си първата с ендометриоза нито вероятно ще си последната. Ясно ми е колко страшно е в началото като чуеш ендометриоза и инвитро, но се свиква и започваш да действаш Naughty. Дишай дълбоко и започвай да се интересуваш за процедури и доктори и всичко. Пак ти казвам потурси и други мнения на репродуктивни лекари и обсъди ситуацията и стъпките по-напред.
Акакви са ти нивата на хормоните и по какво откриха, че имаш НЯР ?

# 65
  • София - Варна
Nulina, дебелината на лигавицата не е константа. Медикаментозно може да се удебелява, ако това не се случва по естествен път.
не се лежи месеци наред при бременност заради тънка лигавица.
Всички тия неща, които са ти казали във връзка с лигавицата, ги чувам за първи път.
Възможно ли е да съм незапозната?
Поне за това не се безпокой.

# 66
Nulina борбата сега започва - така че стягай се в кръста и както са те посъветвали момичетата, стъпка по стъпка ще стигнеш до заветната цел. Всички тук сме така - спокойно! Hug

# 67
има много препарати с които да се опитат да повлияят и на лигавицата и на ендометриозата...
Акакви са ти нивата на хормоните и по какво откриха, че имаш НЯР ?

Сериозно ли има препарати за подобряване на лигавицата? От Тутракан Бойчев ми каза, че лигавица не се възстановвява, а от Плевен не са ми казали това, но ми казаха, че трудно ще износя, трудно ще задържа плода. Извини ме какво е НЯР, все още не съм свикнала с вашите термини тук, но ще се наложи да ги науча.
Това е страхотна новина, зарадва ме.

Това са ми точните изследвания на всички хормони от 4-ти ден на МЦ.
AMH                   0.81        ng/ml    N>0.7, Bord.0.3-0.7    
FSH                         11.36        mIU/ml    фоликуларна фаза-3.85-8.78, овулация-4.54-22.51, лутеална фаза-1.79-5.12, постменопауза-16.74-113.59, мъже-1.27-19.26    
LH                           3                mlU/ml    фоликуларна фаза-2.12-10.89, овулация-19.18-103.3, лутеална фаза-1.20-12.86, постменопауза-10.87-58.64, мъже-1.24-8.62    
Estradiol (Е2)         64                pg/ml    фоликуларна фаза-24-114, овулация-62-534, лутеална фаза-80-273, постменопауза-20-88, мъже-20-75    
Prolactin                 12.93        ng/ml    3.34 - 26.72

afrikancho да така ми казаха, че поради тънка лигивица, може и да не успея да задържа плода при каквото и да е зачеване (в Тутракан ми казаха само, че първите 4 месеца са фатални, прескоча ли ги - всичко ще е наред).

Dundy Sladurska слушам и изпълнявам, след прочетенеите последни думи от вас трите, някак по светло гледам пред себе си. Хей вие сте големи психолози да знаете, но винаги съм знаела, че тук мамите са компетентни повече от докторите, ама ето на, аз изпаднах в шаш и паника.
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 68
Nulinaq изследванията не са ти лоши. Не мога да разбера защо се шашкаш. Историята познава забременил мами с наистина намален резерв, 0.8 си е супер. Хормоните ще се наместят няма страшно.
Важното обаче е да намериш адекватен лекар, който да не ти загуби времето. Peace

# 69
Nulinaq изследванията не са ти лоши. Не мога да разбера защо се шашкаш. Историята познава забременил мами с наистина намален резерв, 0.8 си е супер. Хормоните ще се наместят няма страшно.
Важното обаче е да намериш адекватен лекар, който да не ти загуби времето. Peace

Да за изследванията знам, че не са чак толкова страшни, но всичко изчетено ме подлуди днес и бях пред срив. Друго е когато някой ти каже така и така стоят нещата, така и така ще стане и всичко ще е наред, кураж главата горе. Е вие тук няколко изстрадали по една или друга причина дами и мами, ми вдъхнахте сила и надежда. Благодаря ви.
В сряда след доктора ще ви пиша всичко, което разбера. Дано новините не са толкова зле и хистологията е готова.
 Grinning

# 70
  • София - Варна
Лигавицата е различна дебелина в различните фази на менструалния цикъл. Дебелината и структурата й се менят под влиянието на естроген и прогестерон, като понякога ако няма овулация, и лигавицата остава по-тънка.
За да се установи проблем с дебелината на лигавицата трябва да си проследявана преди и най-вече по време на и след предполагаема овулация и то няколко цикъла, за да се види има ли, няма ли овулация. Съответно ако има проблем с овулацията и лигавицата седи тънка.
Месеца преди да забременея с второто си дете нямах овулация и моята лигавица беше тънка, не помня колко точно, но беше под 10-12мм., колкото трябва да е по принцип в следовулаторната фаза на цикъла, за да се забременее. Но ми беше такава тънка, защото не бях имала овулация него месец.
Е, инак са ми я мерили 3-4 пъти, в месеци, в които съм имала овулация, и е била към 12мм.
Затова ми се струват силно крайни тия изказвания за лигавица с постоянна дебелина от 6мм., особено ако е измерена само 1 път.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 20:20 от afrikancho

# 71
Лигавицата е мерена два пъти за период от 10-на дни като единия път е 6 мм, а втория 7 мм. Да може би по схема трябва да се измери, но ще знам всичко в сряда и ще ви напиша всичко. Давате ми сили момичета и като удавник за сламка съм се хванала за вас. Вие сте много по на ясно и се радвам, че ви писах и получих отговори, които ми дават надеждица.  Wink

# 72
След повече от шест години опити, постоянни болки и две оперции - коремна и лапароскопска, аз забременях! Не можех да повярвам, защото бях с нагънати тръби и един функциониращ яйчник. Мислех си, че едва няколко месеца след лапароскопията, кистата е довела до друг проблем и за това нямам цикъл... Забременяването ми беше естествено, бременността и раждането не бяха лесни, но това вече няма значение.
Важно е да попаднеш да добър доктор и да му се довериш. Кураж, момичета!   Hug Hug

# 73
Deya Jelly браво и честито! Heart Eyes

# 74
Deya Jelly честито и от мен и нека малкото същество да ви радва много и да слуша много  smile3504 ylinfant smile3504

Общи условия

Активация на акаунт