ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 406
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София - Варна
Нулина, не знаех, че това е причината за изтънената лигавица. Дано да може да й се повлияе в тоя случай.
Дея Джели, честито за успеха!

# 76
Нулина, не знаех, че това е причината за изтънената лигавица. Дано да може да й се повлияе в тоя случай.
Дея Джели, честито за успеха!

Ще видим утре какво ще стане на прегледа и консултациите с докторите. Чакаме хистологията и докторката ми каза, че утре ще обсъдим вариантите, но нито един от двамата не ми дава надежди за задържане на плода, ей това не знам как ще го преживея вярвам, че ще стане, но ................... дано грешат докторите, това искам. Чувствам се пак спокойна, както за самата операция и силно се надявам всичко да стане както трябва.
Утре ще ви напиша всичко, което ми кажат и вариантите, които предлагат.

# 77
Здравейте, отдавна не съм писала, защото си бях дала почивка от лекари, изследвания и лечения, защото стресът е голям враг. Минаха 3 месеца след спирането на Золадекс-а, нещата вече почват да добиват нормален вид Simple Smile но резултат няма, след като доки проследи  фоликули, че се образуват и пукат, сега ми написа клостилбегит малко да разбудим яйчниците. Ако не успеем за два месеца да постигнем заветната цел, ще правим лапаро. Някой има ли, който е правил такава стимулация след Золадекс?

# 78
  • Sofia
Аз се стимулирах с Клостил, но не веднага след Золадекса, а преди 2 месеца. След Золадекса разчитах на яйчниците ми, но при мен се оказа че фоликулите не се пукат сами. От Клостила направих 2 хубави яйцеклетки. Успех ти желая и дано се получат нещата  Peace.

# 79
А приемаше ли и Дуфастон с него, защото на мен не ми предписаха?

# 80
  • Sofia
Не когато бях на Клостил, го започнах на 2 ден от цикъла и дозата ми беше 2х1 на ден, мисля че беше за 5 дни. Целта беше лека стимулация. След това прегнил, цитротид и пункция. Друго не съм приемала с Клостила.

# 81
При мен е от 5 до 9 х1 на ден също целим лека стимулация, но Прегнил и Цитротид нямам предписани. Те от следваща процедура ли са ти или в същия период с клостида?

# 82
  • Sofia
не не те са при ин-витро, а аз доколкото разбирам вие ще се стимуларате и ще опитвате естествено, нали така?

# 83
Да, за сега това е планът Simple Smile

# 84
  • Варна
А защо пак ще правиш лапаро?

# 85
  • Sofia
А защо пак ще правиш лапаро?
и аз щях да питам същото Simple Smile

# 86
Първата операция не беше лапаро, ами коремна, затова сега няма да прекаляваме със стимулацията и ако не стане нищо ще направим лапаро да видим тръбите.

# 87
Здравейте момичета. Ходих днес за махане на конците и за разговор с доктора. Хистологията ми е излязла и се оказа, че нямам ендометриоза (две късчета яйчников паренхим (кортекс) с corpora albicantia, единични промордиални фоликули и малка фоликуларна киста). Доктора каза, че мога да опитам инсеминация ако искам. Тръбите ми са със стеноза (ако правилно съм чула) нагънати, минимум пропускливи с високо налягане. Поради Ашермана, който получих преди години трудно някой може да ми каже дали ще задържа плода. Препоръчват ми веднага да подавам документите към фонд ин-витро, за да ми отпуснат държавни средства, но това и да го направя веднага, то одобрението ще излезе след около два месеца, а заповедта чак след година, или Ноември 2017 мога да опитам първи опит. Имала съм право на три опита, отпускали около 5000 лева, а другите трябвало аз да си ги доплащам. Но изключително много бях заблудена да мисля, че парите ги взема самата клиника всичките за ин витрото, а то се оказа около 1/3 от парите влизат само в клиниката за пункцията и за ембриотрансфера. Другите пари за лекарства и изследвания и лечения (ако се наложи).
Е какво да ви кажа, каша голяма ми е в главата. Докторката каза да си помисля и ако имам възможността да си платя едно ин витро около януари (ако имам желание и искам по рано), но преди това да съм си подала документите във фонда, за да може да тече времето до заповедта ми.
Моля ако вече не съм за тази тема, кажете къде да ида да споделя положението си, че май и аз съм вече за другия отбор.  Cry

# 88
Момичета, ето какво ми изпратиха, вижте го и вие, а може и да помогне на някой, аз лично съм скептично настроена, но това е лично мнение.

http://mall359.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D … -8618-obiavi.html

# 89
  • Sofia
Nulina, и аз съм като теб в подобна ситуация, само че с ендометриоза. Ние подадохме по фонда юни месец, одобриха ни и сега очаквам около април да взема заповед, междувременно, започнах самофинансирано инвитро по къс протокол, пък да видим какво ще стане. Събери си мислите и подавай, по фонда колко се може по рано, а през това време си прави опити, инсеменации и за каквото друго ти стигнат силите и средствата Simple Smile. Успех ти пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт