ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 157
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
В чуденка съм.
Кога според вас е добре да направя преглед при гинеколога - преди инжекцията золадекс или след поставянето й ?
П.С. 4-та инжекция предстои, но искам да видя какво се случва там вътре, а и физиотерапевта ми даде направление за гинеколог, за да може после пък гинеколога да ми издаде отново направление за физиотерапия Wink Схема да има  Joy

Аз ходих преди, тази седмица ще ходя за първи път, откакто започна приключението (и аз съм пред 4та инжекция). Точно, за да видя какво става там долу и има ли драма, няма ли драма...

А защо ходиш на физиотерапевт? И каква физиотерапия правиш?

На мен Горчев ми каза да съм направела курс кални бани в Поморие, чакам да се постопли.

Мнение/я?

Правят ми процедури -първата седмица електрофореза с калиев йодит за разнасяне на срастванията + УВЧ( ултрависокочестотен ток) , а втората седмица пак електрофореза + интерферентен ток . Като цяло аз съм убедена, че физиотерапията помага за срастванията , има противовъзпалитен ефект, подобрява кръвообръщянието , намаля болката и тн.
Аз и друг път съм ходила при тази физиотерапевтка по други причини и като цяло й имам доста доверие .
Коментирахме с нея калните бани , но тя не им е привърженик на този етап за ендометриозата. Важно е какви са целите ти за физиотерапията. Моите на този етап са чисто за срастванията, болката. Когато целя забременяване/ подобряване на качеството на яйцеклетките тогава ще си направя пак физиотерпия , но с друг вид ток (най-общо казано) .
 Като цяло няма и да се засиля до Поморие за тази цел при положение , че има и други методи, който са по-лесни и достъпни Wink
Това е лично моето компетентно мнение Simple Smile Simple Smile

# 586
В чуденка съм.
Кога според вас е добре да направя преглед при гинеколога - преди инжекцията золадекс или след поставянето й ?
П.С. 4-та инжекция предстои, но искам да видя какво се случва там вътре, а и физиотерапевта ми даде направление за гинеколог, за да може после пък гинеколога да ми издаде отново направление за физиотерапия Wink Схема да има  Joy

Аз ходих преди, тази седмица ще ходя за първи път, откакто започна приключението (и аз съм пред 4та инжекция). Точно, за да видя какво става там долу и има ли драма, няма ли драма...

А защо ходиш на физиотерапевт? И каква физиотерапия правиш?

На мен Горчев ми каза да съм направела курс кални бани в Поморие, чакам да се постопли.

Мнение/я?

Правят ми процедури -първата седмица електрофореза с калиев йодит за разнасяне на срастванията + УВЧ( ултрависокочестотен ток) , а втората седмица пак електрофореза + интерферентен ток . Като цяло аз съм убедена, че физиотерапията помага за срастванията , има противовъзпалитен ефект, подобрява кръвообръщянието , намаля болката и тн.
Аз и друг път съм ходила при тази физиотерапевтка по други причини и като цяло й имам доста доверие .
Коментирахме с нея калните бани , но тя не им е привърженик на този етап за ендометриозата. Важно е какви са целите ти за физиотерапията. Моите на този етап са чисто за срастванията, болката. Когато целя забременяване/ подобряване на качеството на яйцеклетките тогава ще си направя пак физиотерпия , но с друг вид ток (най-общо казано) .
 Като цяло няма и да се засиля до Поморие за тази цел при положение , че има и други методи, който са по-лесни и достъпни Wink
Това е лично моето компетентно мнение Simple Smile Simple Smile

Мерси много за инфото. А би ли споделила контакти на тази физиотерапевтка? Бих искала да я посетя и аз...

МЕрси много предварително Simple Smile

# 587
  • In transit
Miss_V, Направо напиши координатите и тук и аз се интересувам. В коя болница ходи?

# 588
Аз пък съм в друга чуденка.
Не знам при вас как е, но моята инжекция е "Реселиго инплант" и не се поставя в зависимост от цикъла, т.е. когато я взех веднага ми я поставиха. Нямаше време да подейства и ми дойде 10 дни след поставянето, но вече 9ти ден имам кафеникаво течение (след като цикъла свърши).
Трябва ли според вас да се консултирам с лекар.

# 589
Аз пък съм в друга чуденка.
Не знам при вас как е, но моята инжекция е "Реселиго инплант" и не се поставя в зависимост от цикъла, т.е. когато я взех веднага ми я поставиха. Нямаше време да подейства и ми дойде 10 дни след поставянето, но вече 9ти ден имам кафеникаво течение (след като цикъла свърши).
Трябва ли според вас да се консултирам с лекар.

На мен ми казаха, че е нормално след първата инжекция да ми дойде и то си ми дойде още на следващия ден.

# 590
  • Варна
Момичета, лекарката физиотерапевт се казва др. Веселка Русева. Говоря за ВАРНА Wink
За пореден път й се доверявам, защото преди да взема направлние минах да говоря с нея дали мисли, че е подходящо да направя процедури на този етап и тя беше наясно със шоколадови кисти. ендометриоза, спиране на цикъла със инжекции и тн....
Работи с направления, но не е в болница , а физиотерапията й е в района на лятно Тракия - ул. Странджа 14, ет. 1. ( обособен апартамент е с кабинки за електропроцедури и отделно стая за гимнастика).
Вземам си направление и отивам при нея , тя вече преценява какви процедури ще ми назначи и се разбираме за часовете. Преглежда след 13:00 часа , ако някой се засили да ходи Grinning Grinning Grinning

Надявам се да не прозвучи като реклама всичко това, но в крайна сметка работи с направления, а не на частно  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 591
Момичета, лекарката физиотерапевт се казва др. Веселка Русева. Говоря за ВАРНА Wink
За пореден път й се доверявам, защото преди да взема направлние минах да говоря с нея дали мисли, че е подходящо да направя процедури на този етап и тя беше наясно със шоколадови кисти. ендометриоза, спиране на цикъла със инжекции и тн....
Работи с направления, но не е в болница , а физиотерапията й е в района на лятно Тракия - ул. Странджа 14, ет. 1. ( обособен апартамент е с кабинки за електропроцедури и отделно стая за гимнастика).
Вземам си направление и отивам при нея , тя вече преценява какви процедури ще ми назначи и се разбираме за часовете. Преглежда след 13:00 часа , ако някой се засили да ходи Grinning Grinning Grinning

Надявам се да не прозвучи като реклама всичко това, но в крайна сметка работи с направления, а не на частно  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Мерси много за инфото!!!
Аз, съвсем случайно, съм родом от Варна, та не ми е проблем да отскоча дотам по което и да е време Wink Wink
Ако дадеш и неин телефон ще си просто НЕ ЗА МЕ НИ МА! Simple Smile  Embarassed

# 592
  • Варна

Мерси много за инфото!!!
Аз, съвсем случайно, съм родом от Варна, та не ми е проблем да отскоча дотам по което и да е време Wink Wink
Ако дадеш и неин телефон ще си просто НЕ ЗА МЕ НИ МА! Simple Smile  Embarassed

В интернет ги има от там ги изкарвам, иначе не съм ги пробвала дали са активни Wink
Скрит текст:
Телефон: 052 613892; 0887 594934

# 593
  • Sofia
Момичета от няколко дни ми се върти една идея в главата  newsm78 четох доста за трансвагиналната лапароскопия и вече има доста хора, които са я правили тук, но като че ли останах с впечатление, че проверяват предимно тръбите и диагностицират ендото, но мисля си дали може да се приложи за отстраняване на кисти, сраствания и огнища. Четох май че е приложима, но досега не намерих някой да е споделил за това. Някой от вас запознат ли е и правил ли е ТВЛ? Мисля си сега като се видя с док да го питам дали да не направя една такава, че пак имам киста и тази ТВЛ има ли същите поражения върху яйчника както нормалното лапаро например  Thinking Ще се радвам ако някой сподели мнение Simple Smile

# 594
  • София - Варна
Пух, Воайорчето беше правила такава. Ако искаш ѝ прочети постовете назад.

# 595
Пухче, аз не съм правила и не мога да ти дам съвет, но нали и аз съм с рецидив... моя доктор практикува ТВЛ и ако беше подходяща щеше да ми я предложи. Напротив, той ми каза че ако махнем кистата по-скоро ще ми навреди, отколкото да ми помогне. Разбира се, трябва да се има предвид че аз съм с АМХ на дъното, така че може и това да е причината. Но пък иначе при ТВЛ-то се вижда всичко и може да изникне и някой друг проблем. И хубавото е, че се възстановяваш супер бързо, сякаш нищо не ти е правено.   Flutter

# 596
  • Sofia
Африканчо, ще потърся постовете, мерси  Hug.
Боби зная че твоя лекар ги прави и точно за него си мисля при евентуална прицедура, но все пак ще попирам и моя док за мнение.
Благодаря ви  bouquet

# 597
  • София
Пух, и ТВЛто нанася поражения в/у яйчниците. Моят док, същия като на Боби, отказва да ми направи второ ТВЛ именно защото и то намалява ЯР. Иначе и аз съм с нова киста. Док не ми казва за нея, но аз си я видях. По-светъл полукръг. Каза, само че ЕМ ми се е увеличила малко, хахаха. Целият ефект от моето ТВЛ е отишъл на кино....Док каза, че ако правим инвитро, при пункцията ще пунктира и кистата. Това според вас ще нанесе ли щети на яйчника? Не го питах, че пак много бързаше...

# 598
  • София - Варна
Според мен няма да нанесе, но аз не разбирам особено.
И моят лекар не ми казваше за появилата се киста след първото раждане. То аз и без това трябваше да правя лапароскопия и хистерокоспия заради сраствания извън и в матката...
Сега пак имам сраствания в матката и пак хистеро май. Чакам цикъл, за да се види по-добре на тънка лигавица.

# 599
  • София
Момичета, може ли да чуя мнението ви? Моите силни болки в яйчниците се успокоиха, наболяваше ме по веднъж или два пъти на ден за малко и толкова. Но сега когато наближава О се засилват. Това според вас има ли някаква връзка с ЕМ?
Имам нова ЕМ киста в дясно. Ефектът от лапарото се е изпарил, а док не иска да ми прави ново лапаро. Какво да правя? Да пробвам за бебе с кистата ли?

Общи условия

Активация на акаунт