Юнски мами 2017 - добре дошли

• 46 640
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Попитах, защото гледам тук във форума конкретно ''за задържане'' се предписват лекарства рано-рано в началото на бременността. Попитах моята гинеколожка тук и тя се изсмя на глас и каза, че това са пълни глупости и целят да пълнят джоба на лекаря и фармацевтичната компания.

До 12 седмица каквото има да става, ще стане, независимо с какви химии се наблъска майката и че единственото, което е необходимо да се пие е фолиева киселина и витамини, ако храненето не е разнообразно и липсват например желязо или вит.Д. Тук дават лекарства ''за задържане'' вече към края, когато искат да избегнат детето да се роди недоносено например при проблем с къса шийка или други неща, които се подлагат на лечение и могат да спечелят някоя и друга седмица в утробата вместо в кувиоз в интензивното.

Кафеникавите зацапвания в началото се дължат на закрепването на ембриона за маточната стена, когато ембрионът засяга кръвоносен съд и потича малко кръв. Други видове зацапвания се дължат на слаби кръвоносни съдове на маточната шийка, които пускат кръв например при секс в първите седмици на бременността. Да се изписват 5 лекарства при съвсем естествени процеси по време на бременността, ми звучи налудничаво. Или пък при слабите контракции в средата на бременността, когато матката ''тренира'' за големите контракции в края. Да се пият лекарства за спиране на ''тренирането'' не ми звучи логично.

Явно съм свикнала с тукашния начин за следене на бременността, където фолиева, витамини и разнообразно здравословно хранене и здравословен начин на живот са единствените съвети. Разбира се, тези, които имат медицински заболявания и имат нужда от лекарства, са в друга група, но просто ми се стори невероятно колко много бременни пият какво ли не в началото.  newsm78 Надявам се, че не съм засегнала никого, просто изразих учудване.

# 691
  • Айтос
Инозиток пих преди да забременея и двата пъти, но го спрях при положителния тест. Знам,че може да се пие и при бременност, но аз не искам. Дори мисля да си намаля утрогестана на 2х1,

# 692
Зравейте, момичета Simple Smile

Нашият юни ще е късен. Тъй като още едва влизам във втория месец, още на никого не сме казали, а на мен душа ми не трае, та се престраших да се впиша тук, за да има къде да си споделям питанките и страховете. Първа бременност ми е, още съм "прощъпулче" и честно казано не съм наясно с много от терминологията, с която всички вие така свободно разполагате Simple Smile Втората чертичка се появи преди десетина дни, бременността беше официално потвърдена от АГ едва преди два дни, а светът ми е вече друг - хем прекрасен, хем черен, когато ми се догади... Ей какъв е този ужас, брокол не мога да погледна, от сирене ми се плаче, препаратите за чистене ми носят асоциация за труп и морга (ще ми се да можех да обясня, но съм безсилна пред себе си Grinning ) Спя на пресекулки и с лимони на нощното шкафче. Луда работа, мъжът ми се спуква от смях с мен. А казват, че гаденето ми е започнало рано, тепърва ще се засилва и ще премине в повръщане. Може пък всички вкупом да грешат, в това ми е надеждата. Като се замисля къде е чак юни, ми причернява още повече. Но пък това не ми пречи да ръфам грейпфрути в несвяст, да летя метър над земята като ходя по улиците, да раздавам щастие навред и да съм ухилена перманентно  Heart Eyes

Желая ви лека бременност и по-малко неразположение и гадене, пък ако може никакво!  Hug

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 04:06 от Catlin_

# 693
Добре дошли на всички новозаписали се! По темата с лекарствата е точно така ако има нещо да става то ще стане ,лекарствата единственно биха забавили процеса .
Аз също с първата бременност пиех само фолиева киселина и нищо друго, но сега съм и на утрогестан за всеки случай .На ясно съм ,че ако има нещо той няма да ми помогне ,но пък едно такова прокървяване може да се дължи на прогестеронпв дефицит а повечето лекари тук в бг не правят това изследване, а направо назначават като разчитан на това ,че не би навредил а само ще помогне .
Не искам да го мисля толкова какво пием важно е да стигнем до финал и от родилното да излезем двама или трима (за тези с близнаците) .

# 694
  • Сопот, Пловдив
Катлин, добре дошла!  Hug Да ти кажа, на мен с първата бременност ми се повръщаше нон стоп първите пет месеца, но за всичките девет месеца съм повърнала само два-три пъти. Та, не е задължително гаденето да се превърне в повръщане.  Peace

# 695
MaxiTan4e има още много причини за запването.В крайна сметка всеки сам избира дали ще се довери на доктора си и ще пие лекарствата или няма да пие нищо.Има много доктори идиоти,касапи но има една малка шепа добри специалисти,които се опитват от нищо ,нещо да направят.Да сравняваме Бг доктор и тези в еввропа мисля, че не е правилно при положение,че начина ни на живот е коренно различен.

# 696
Добре дошли на новите момичета !
И аз след еднократно зацапване съм на познатите лекарства, но избрах да се доверя на лекаря.

Вчера цял ден съм спала и вечерта пак, направо не знам какво ми стана.

Искам да ви питам имате ли си списък със забранени и позволени храни?

Четох , че някои храни трябва да се избягват от бременни ...

# 697
Зравейте, момичета Simple Smile

Нашият юни ще е късен. Тъй като още едва влизам във втория месец, още на никого не сме казали, а на мен душа ми не трае, та се престраших да се впиша тук, за да има къде да си споделям питанките и страховете. Първа бременност ми е, още съм "прощъпулче" и честно казано не съм наясно с много от терминологията, с която всички вие така свободно разполагате Simple Smile Втората чертичка се появи преди десетина дни, бременността беше официално потвърдена от АГ едва преди два дни, а светът ми е вече друг - хем прекрасен, хем черен, когато ми се догади... Ей какъв е този ужас, брокол не мога да погледна, от сирене ми се плаче, препаратите за чистене ми носят асоциация за труп и морга (ще ми се да можех да обясня, но съм безсилна пред себе си Grinning ) Спя на пресекулки и с лимони на нощното шкафче. Луда работа, мъжът ми се спуква от смях с мен. А казват, че гаденето ми е започнало рано, тепърва ще се засилва и ще премине в повръщане. Може пък всички вкупом да грешат, в това ми е надеждата. Като се замисля къде е чак юни, ми причернява още повече. Но пък това не ми пречи да ръфам грейпфрути в несвяст, да летя метър над земята като ходя по улиците, да раздавам щастие навред и да съм ухилена перманентно  Heart Eyes

Желая ви лека бременност и по-малко неразположение и гадене, пък ако може никакво!  Hug
Добре дошла!  Hug
Напълно те разбирам и аз съм с първа бременност, ужасно гадене и кискащ се мъж за сметка на моите неволи. С тази разлика, че мъжът ми е зодия Близнаци, а и мъника живот и здраве ще е, а той се ужасява от това.Какво щяло да стане, щяло да ни разкаже играта и т.н. Идва на моята, че не ми е лесно с него, после не съм го разбирала...я, че аз вече съм си имала дете  Joy Май са ми карма тези Близнаци, виж жените са друга бира.Но да са ни живи и здрави, ще си ги обичаме.
А за гаденето, не е казано, че ще повръщаш, аз имах три тежки дни на легло, но от вчера съм по-пъргава и весела.Моментни състояния са, ще отшумяват.Най-хубавото е, че си щастлива, лека бременност!  Heart Eyes

# 698
Добре дошли на новите момичета  Hug
Catlin,не е задължително да ти се гади до края,стискам палци бързо да отмине.На мен един ден ми се гади и повръщам,на следващия нищо ми няма Simple Smile По-често ми се гади,нооо Simple Smile
Suny771,аз нямам списък за храните Simple Smile Чета в интернет какво мога да хапвам и какво не.Вчера  много ми се прияде чипс(знам,че дори и като не си бременна е вредно),но просто не се здържах и си хапнах малко Simple Smile Избягвам само различните видове сирена,рохките яйца,недоизпечено месо и колбасите.Ако нещо по-специално ми се прияде,веднага отварям гугъл да се осведомя  Grinning

# 699
Добре дошли на новите момичета !
И аз след еднократно зацапване съм на познатите лекарства, но избрах да се доверя на лекаря.

Вчера цял ден съм спала и вечерта пак, направо не знам какво ми стана.

Искам да ви питам имате ли си списък със забранени и позволени храни?

Четох , че някои храни трябва да се избягват от бременни ...
Забранени храни,трудно ми е,но да имам такива.Мухлясалите сирена,позволявала съм си само едно много малко резенче от типа бри,внимавам с ананаса,избягвам шоколада,газирани напитки,кафето ми е по 1 на ден.

# 700
Мъжете никога няма да разберат как се чувства една бременно. Моят не може да проумее как така не искам да ям храна, която съм преди обичала. Как така да ми е лошо, а корем още не се вижда. Постоянно ми казва, стига се си гивизила -яж. Ами, мъже....

# 701
Karjala, моят е душичка и е съпричастен, снощи например спал на дивана, защото пил вино - да не ми дъха на алкохол, да не ми е гадно  Mr. Green Миличкият. Но пък не му пречи да се смее с глас, когато издувам бузи в отвращение от авокадо, леща, прясно мляко - все бивши любими мои храни...

Цитат
я, че аз вече съм си имала дете   Joy
хахаха именно, Ели, този тренинг не ни е излишен  Laughing baby_neutral

Окуражавате ме, че може и да се размина с повръщането, ей дано! Simple Smile Надявам се и гаденето да мине като по чудо, щото има дни, в които изобщо не ми се яде, на горкото зародишче просто ще му писне от тия гейпфрути  Sick

# 702
Еее, и моят прави някои неща. Като цяло той готви в нашето семейство. А ония ден е пуснал прахосмукачка, а после е ИЗМИЛ подове!  Shocked Обаче прахоляците по рафтове не са били избърсани.  Laughing
Но това за мен ми стига. Че сега не мога да чистя, изморявам се след 10 мин като 80 годишна баба и се задъхвам.
Само много мен дразни, където не вярва, че не мога да ям някои храни....

# 703
Здравейте момичета, най-накрая да се запиша и аз при чакащите в края на 29 юни.
Първа бременност на 37 г. Още не съм минала на доктор , защото искам да отида с таткото и това ще стане в края на 6.г.с. и началото на 7г.с. Искам да питам да не е много късно, ако нещо не е наред?  За сега понякога ми се гади, спи ми се повече, и понякога имам напрегнати гърди. 

# 704
  • София
Добре дошла и на тебе jan Simple Smile Моят Рожден Ден е на 29.06 и виждам, че термина ти е тогава. Задава ти се раче Simple Smile Не е късно да отидете на преглед в 6-та, 7-ма седмица. Аз отидох в 8-ма. Понеже ми е втора бременнодт, знаех че няма нужда да бързам този път и по- добре да изчакам и да чуем сърчице. Ти само се наблюдавай. Ако имаш много силни болки, кървене и такива необичайни неща /изключвам гадене, виене на свят, сънливост, напрегнати гърди и т.н..../, тогава според мен е нужно да се обадиш веднага и да писетиш лекар.

Общи условия

Активация на акаунт