Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 644
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Къде в София има парфюми на Montale?  newsm78  Praynig
В магазин Farenah официално. В салона на Мая Илиева MG имаше /сега не знам не съм проверявала/, както и в страшно много квартални магазинчета, складове, апартаменти, офиси и т.н.
Денси, ако се сещаш за конкретни такива, може ли да споделиш. Ако искаш може и на лични...мразя обслужването във Фарена и нямам желание да го посещавам...а sweet vanilla ми е доста интересен , пък не съм хазартна личност и не обичам "на сляпо" да поръчвам(особено по-скъпи аромати)

# 151
Точно така го описват и тези, които го имат - хладен, свеж и дървесен, точно както са го описали и Макарон и VeTray. Но доколкото разбирам е прекалено мъжки.
goddess и аз съм така с Лартизаните и затова този ми беше любопитен, но май ще пропусна..Аз така не мога да нося L'Eau d'Ambre Extreme (който сега виждам, че са прекръстили на Ambre Extreme, като го пуснаха в черните бутилки). То бива ориенталско, но това е прекалено вече...

# 152
  • София
Днес си поръчах отливка на Fou d`Absinthe и сега с още по-голям интерес я очаквам, предвид противоречивите коментари.  Mr. Green

Бройката при мен е много скромна и направо ме е срам да кажа, че са само 26 бутилки (не броя отливки). Пред познати пък също ме е страм да кажа колко са, защото пък в техните очи изглеждат много и винаги ме питат "Ама какво ще ги правиш, ти никога не можеш да ги изпръскаш!". Затова изобщо не коментирам парфюми пред хората и за съжаление в обкръжението ми няма никой, който да споделя това ми удоволствие. Може би и заради това се чувствам малко гузна като купувам нов аромат.  Blush

# 153
По темата: споделяла съм, че няма колекционерски страсти в мен. Минах през период, в който пробвах почти всичко, което излизаше, дори разменях проби активно на форум (друг). С годините, вече се е обособило ядро от аромати, които ми носят удоволствие истински и "бройката" е в момента е изключително малка. Някои бутилки подарих на роднини. Тези, които близки не харесаха, заминаха по продажби или дарения. Все по-трудно откривам нещо ново, което да поискам, но пък ако нещо ми хареса, нямам угризения да го купя.

Пробвах Diptyque Essences Insensées - Rose de Mai. Мисля, че ароматът е рекламиран като "свеж."  Наистина започва свежо и много обещаващо--като току-що откъсната роза от храст, с почти кадифена текстура. За съжаление, не остава така поне върху моята кожа. Не дълго след тази свежа фаза, усещам един абстрактен, плодов нюанс. Ароматът тръгва и в по-тъмна посока, макар че запазва акцента върху розата през цялото време. Бих препоръчала да се пробва от любители на рози, но аз лично не искам да ухая така цял ден.

# 154
Радостна, ще ми е интересно да споделиш и твоя опит с Лартизана, като пристигне.

# 155
Изобщо не се чувствам гузна, близките ми не са лишени от нищо. Ако са гладни и жадни, голи и боси, да. Редно е да се засрамя и са се спра. Пък и аз гледам да не се оливам, въпреки страстите и щенията си. Двайсет и пет бройки, като не броя мостри, отливки, проби - едно чекмедже имам от тях. Тези, които много, ама много искам се броят на пръстите на едната ми ръка и се надявам, живот и здраве, да ги придобия някога. Не бързам.
Момичета, сватбата беше прекрасна.  Heart Eyes Гостите си тръгнаха много доволни, безброй благодарности получихме.
Обаче! Получих поздрави и комплименти за тоалет, прическа, грим и маникюр, но никой, НИКОЙ не каза и ПОЛОВИН добра дума за парфюма ми!  Close Бясна съм.  Crossing Arms
Избрах L'Eau de Chloe, както оповестих тук. Ааа, ма ха!Това не е незабележим парфюм, а и времето беше чудесно за него.  
Както и да е, чувствах се чудесно с тоя аромат и още веднъж ви благодаря за подкрепата и съветите.  Heart Eyes

# 156
Пред познати пък също ме е страм да кажа колко са, защото пък в техните очи изглеждат много и винаги ме питат "Ама какво ще ги правиш, ти никога не можеш да ги изпръскаш!". Затова изобщо не коментирам парфюми пред хората
Ставало е въпрос на работа, че обичам парфюми и имам доста, но без конкретика. Един ден коментирахме нещо и колежката ме пита "Ти всъщност колко толкова много парфюми имаш?" и докато се подхилквам, добавя "Повече ли са от 7..". Не зная точно 7 как го измисли, много ме развесели, но и си дадох сметка, че за повечето хора сигурно бих изглеждала леко хахо, ако споделя детайли Mr. Green Flutter

# 157
  • София
Обаче! Получих поздрави и комплименти за тоалет, прическа, грим и маникюр, но никой, НИКОЙ не каза и ПОЛОВИН добра дума за парфюма ми!  Close Бясна съм.  Crossing Arms
В моята среда рядко се случва някой да изкоментира парфюма ми, а аз определено съм щедра на пръскане и ползвам доста силни аромати. Ако се случи винаги е от мъжката част от колегите, последния месец ми се случи 3 пъти от трима различни колеги и то за един парфюм, които не е особено харесван в  темата и повечето коментари, които съм чела тук е, че е нетраен , а при мен е 10+ часа, а именно Ноа на Кашарел.
Виж ако съм била на маникюр задължитено ми се хваща ръката от няколко колежки да се огледа щателно ( доста ми е неприятно, всеки път я дърпам рязко, но на никой не прави впечатление и действието се повтаря отново и отново), ако съм била на фризьор също така ( естествения ми цвят е много тъмно кестеняво, а се боядисвам почти бяло русо, така че се случва през 3 седмици горе долу) получавам много коментари комплименти. За себе си съм стигнала до извода, че парфюмите просто не вълнуват повечето хора и ги ползвам предимно за лично удоволствие.

# 158
Ама как може така?  Shocked За мен това е отличителен белег. Направо недоумявам. Възмутена съм, понеже до сега никога парфюмът ми не е оставал незабелязан, независимо дали се харесва някому или не. А сега - хич...  Sad 

# 159
Цитат на: Радостна

"Затова изобщо не коментирам парфюми пред хората и за съжаление в обкръжението ми няма никой, който да споделя това ми удоволствие."
[/quote

Напълно те разбирам, Радостна, на мен също много ми липсва това, че сред обкръжението ми няма дори елементарно "парфюмно-грамотни" хора, които да имат някакво отношение към ароматите (не повече от Рефан или Ейвън), без да искам да засегна почитателите им, (аз също съм била в определен период), а така бих искала да си обсъждаме, коментираме, споделяме различни неща във връзка с аромати, парфюми, брандове..., но стане ли въпрос за парфюм, все едно се повдига дискусия на тема "Квантова механика". И не виждам защо да ти е гузно - както каза Пипи - не си оставила близките си гладни и жадни, голи и боси (поне така се подразбира) Wink. Не се лишавай от това малко удоволствие, което те прави щастлива и ти носи радост.  Whistling

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 06:32 от cabochard

# 160
  • някъде под слънцето...

Както и да е, чувствах се чудесно с тоя аромат и още веднъж ви благодаря за подкрепата и съветите.  Heart Eyes
Това е най важното.
Винаги нося парфюмите си за собствено удоволствие. Определено не  са масови любимци и по тази причина винаги ме изненадва интереса на заобикалящите ме към тях..Получавала съм невероятни комплименти за моите сбръчкани бабички от доста широк диапазон от хора (от колежки през консултантките в парфюмерии до възрастни дами от високите етажи. Сред противоположния пол парфюмите ми е са били отразявани  от полицайчета през пилоти, до  солидни господа със скъпи часовници.).Най веселата ситуация беше пред един банкомат от който теглех пари.Преминаваща покрай мен кифла възкликна " Какъв невероятен аромат се усеща тук" възпитано благодарим. Тя спря и се обърна да ми каже, че не е говорила за моя парфюма, а за аромата който се стели  около банкомата.
Парфюмите си страсти коментирам само със съмишленици.Напоследък дъщеря ми започва да проявява все по голям интерес на тази тема.Вече ми отмъква няколко парфюма и подозирам, че обмисля как да го направи с още толкова.
Това лятов България , подарила  парфюмите си с принцеси  на  Дисни на съседче на майка ми с мотива, че това не са парфюми за дванадесет годишна госпожица Laughing

# 161
sl, хората са го казали - крушата не пада по-далеч от дървото  Laughing Сладурана  Heart Eyes

# 162
Къде в София има парфюми на Montale?  newsm78  Praynig
В магазин Farenah официално. В салона на Мая Илиева MG имаше /сега не знам не съм проверявала/, както и в страшно много квартални магазинчета, складове, апартаменти, офиси и т.н.
Денси, ако се сещаш за конкретни такива, може ли да споделиш. Ако искаш може и на лични...мразя обслужването във Фарена и нямам желание да го посещавам...а sweet vanilla ми е доста интересен , пък не съм хазартна личност и не обичам "на сляпо" да поръчвам(особено по-скъпи аромати)

Точно sweet vanilla мисля тези дни,една идея по-лек и носим ми е от абсолютната ванилия на Монтал и ще го взимам,месец вече не ми излиза от главата. Blush
Монтал продават в един магазин/склад ли е по-скоро  newsm78/ до хотел Маринела.Дано не се приеме като реклама https://www.facebook.com/mgparfumerie/?fref=ts ,намира се в сградата на Бул Инс,мисля че беше на третия етаж. Hug

# 163
Момичета,вчера имах рожден ден и да почерпя в темата/макар и виртуално/ Blush

Да се похваля,че съм много щастлива,защото явно съм една от малкото ,на която Orchid Soleil седи добре,страшно много комплименти получих. Blush

# 164
  • София
Честит рожден ден, Candy_girl! bouquet Много парфюмни радости ти желая!

Orchid Soleil при мен не е носима... Началото е стряскащо, а после се появява варената царевица (която много обичам да похапвам), но не бих искала да мириша така...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт