Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 561
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
И аз също, купувам само старите им неща.

# 646
  • Бургас
Аз съм убедена,че  Mon Paris ще ми хареса.Зозина,с теб имаме съвсем различен вкус,следя те.Като кажеш,че нещо ти е много "сладкарско" това значи,че аз ще го харесам. Laughing "Парисиен" никога не харесах и за мен не е никаква класика освен,че е нетраен на моята кожа ми е и безинтересен. CrazyУсещам го някак "пудрен" и "прашен",дадени са плодове,но аз не усещам такива.Роза и теменужки е предимно за моя нос като надделява присъствието на розата.

# 647
Убедена съм, че ще ти хареса Peace
Мисля, че Bonbon Couture може и да не ти хареса, да ти дойде една идея по-блед и приглушен (мисля, че ти ме пита за него преди време).

# 648
  • София
Парфюмът не се носеше от тях обаче, а от току що отворен пакет ..
Отдъхнах си.

Laughing сладка история'

Хайат (производителите на марката хартия) пазаруват аромати от големите френски парфюмни мастодонти. Пък и в Турция обичат всичко да мирише силно на парфюм.

# 649
Парфюмът не се носеше от тях обаче, а от току що отворен пакет ..
Отдъхнах си.

Laughing сладка история'

Хайат (производителите на марката хартия) пазаруват аромати от големите френски парфюмни мастодонти. Пък и в Турция обичат всичко да мирише силно на парфюм.
Не само там, за Бразилия важи същото, купуват от Givaudan, както и наемат парфюмери за абсолютно всеки продукт, включително и миришещи обувки Laughing Бразилия се оформя като един от най-големите пазари, даже четох, че плодовата вълна в парфюмите, донякъде идва от вкуса на бразилските потребители, които харесвали "вкусни" плодови аромати.

# 650
  • София
Не само там, за Бразилия важи същото, купуват от Givaudan, както и наемат парфюмери за абсолютно всеки продукт, включително и миришещи обувки Laughing Бразилия се оформя като един от най-големите пазари, даже четох, че плодовата вълна в парфюмите, донякъде идва от вкуса на бразилските потребители, които харесвали "вкусни" плодови аромати.

О, да! Галошките на Melissa миришат на дъвка и дълго време не се отмирисват, което за гумени обувки е голям плюс.

Да не съм офф - пробвах Опиума нощни цветя и ми се стори доста нетраен и вял.

# 651
следователно да губя ли време и усилия в издирване на Evoke,... май не си струва. Rolling Eyes

goddess без да си ме питала,мисля че грам не си струва,ако приемам Hermes за някаква отправна точка...

# 652
следователно да губя ли време и усилия в издирване на Evoke,... май не си струва. Rolling Eyes

goddess без да си ме питала,мисля че грам не си струва,ако приемам Hermes за някаква отправна точка...
stennnly, благодаря! Laughing bouquet
Забелязала съм, че през последните години, колкото повече се хвали един парфюм, в тази тема, толкова повече спада желанието ми за тест. Отделно че напоследък разговорите се въртят около уд и ванилия, а на мен не ми допадат тези две съставки. Пробвах преди години с удовете, не ми се получи. Ванилията рядко е добре блендирана и ми е инфантилна. Има и изключения, но те са толкова малко. Имам 4-5, но и тях нося рядко и в минимални количества.

# 653

stennnly, благодаря! Laughing bouquet
Забелязала съм, че през последните години, колкото повече се хвали един парфюм, в тази тема, толкова повече спада желанието ми за тест. Отделно че напоследък разговорите се въртят около уд и ванилия, а на мен не ми допадат тези две съставки. Пробвах преди години с удовете, не ми се получи. Ванилията рядко е добре блендирана и ми е инфантилна. Има и изключения, но те са толкова малко.

харесах rose oud,даже сега мириша блотера и ми е отпуснат и кабаретен аромат... остатъка му....като от танцьорките които са се вихрили през нощта,пък за ванилии - герленската двойна май ми хареса,пак от блотер,не че съм изследвал ванилии,просто пробвах всичко което имаше...

# 654
И аз следя мненията ви за унисекс и мъжки аромати. Zozina   Hug,  отдавна завих в твоята посока.
КдГ харесваш ли?

Момичета, зелената линия ТФ на каква цена се продава?

# 655

харесах rose oud,даже сега мириша блотера и ми е отпуснат и кабаретен аромат... остатъка му....като от танцьорките които са се вихрили през нощта,пък за ванилии - герленската двойна май ми хареса,пак от блотер,не че съм изследвал ванилии,просто пробвах всичко което имаше...

Spiritueuse Double Vanille Guerlain е хубава. Имам малка отливка и ми е достатъчна. Цяла бутилка ще ми е множко, а и имам Gloria Cacharel, с която я сравняват, макар за мен да не са чак толкова близки и Глория не ми е ванилова.
Единствената Ванилия, която искам е Vanille Galante Hermes, от която имам само за още едно-две разносвания. Rolling Eyes

# 656
Колкото и другите 369 лв.

И на мен са ми много интересни мненията за унисекс и мъжки аромати, но не и Бентли.

В Дъглас Парадайз има намаление, дадоха ми листовка на мъжкият L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain.  От 154 лв. мисля е намален май на около 130 лв. Има и други намаления- дамската Валентина в розовото шише е намалена.

Сравнявате Ажмал с Ермес?! Mr. Green Whistling
Много са грозни бутилките на Ажмал. Просто ме  Twisted Evil
Помирисах едно удово масло, леле....все едно кон те рита в муцуната. Crazy

# 657
Spiritueuse Double Vanille Guerlain завчера си припомних от любима съфорумка. Много хубав аромат, но за мен има много общо с Амбр наргиле без да са еднакви. Ванилията точно една отливка би била идеална наистина. Heart Eyes
Сравнението на Ажмал с Ермес и на мен ми е интересно Grinning Grinning макар че разбрах защо се сравняват в случая. Нерде Ямбол, нерде Стамбул hahaha

# 658
Сега вдъхновена от вас ще се напръскам яко с Spiritueuse Double Vanille Guerlain да го видя в това време как ще се развие и ще пиша довечера.

Ще ходя сега пак в Парадайз, някой ако иска нещо да проверя за Ажмал или други аромати от Дъглас, Сефора да пише тук и ще го направя. Hug bouquet

# 659
  • София
Да си призная мислех да спра да пиша в тази тема, защото се изморявам от всичко, което се случва в нея, но в момента имам какво да споделя и ще го направя с уменията на парфюмен лаик.
Понеже ми омръзна от сладкарски произведения, когато densi сподели, че са пристигнали новите аромати на Том Форд, погледнах пирамидите им и реших да му отида на гости  Joy - така и така го харесвам като мъж  Sunglasses, харесва ми че продължава да има свой поглед върху парфюмното изкуство, без да е нужно да експолатира всичко популярно и най-продавано в момента.
Първият аромат, който ми предложиха на блотер, беше Ombre Leather 16.Хубав аромат, за този, който харесва Тосканската кожа, би трябвало да хареса и него.Аз бях с моя приятелка фенка на Ботега, която аз харесвам на нея, но не и на себе си, та тя го хареса.Не го пробвах на кожа.
Вторият аромат, който консултантката ми показа, беше Vert des Bois и тук реакцията ми беше уааау, не ми се беше случвало скоро при парфюм.Бих казала сетивата ми се отвориха, обонянието ми се изостри, както когато адреналина се вдига при шофиране със скорост над 200 км/ч  Crazy.Попаднах в една девствена тилилейска гора, където човешки крак не е стъпвал никога.Никога не е просветлявана, така че слънце рядко огрява под короните на дърветата, а под тях едни мъхове,едни треви и никакво слънчице - стана ми студено, краката ми се намокриха, щото като малките деца, тичайки боса, влязох вътре да видя какво е това магическо и интересно място.И защото напоследък света е студен и лицемерен, реших много да не "бродя" из гората.Май повече ми се щеше Том Форд да е някъде наблизо  Joy, да си поговорим за плетки и други такива женски работи  Wink. Помолих консултантката да ми покаже следващия аромат.Този ще пробвам отново,но ми се иска да е по-топло.Естествено, споделих емоцията с нея и както и тя се изрази "не е нужно сега да ходим и да лежим по тая росна ливада".Препоръчвам на всеки, който обича такива красиви гори, да тества този аромат.
След Vert des Bois, Vert Boheme ми се стори хубав, ама без този характер и изразителност, който има първия.Оставих блотера, ако друг път имам муза ще го тествам отделно.
Не зная защо, но на кожа избрах да пробвам Vert d'Encens.Приятен аромат, присъствен, без нищо уааау по мое скромно мнение,но пък някак по-топъл след онази гора.С отчетлив тамян в началото, който аз уж не харесвам, но тук е доста добре премерен и съчетан с другите съставки.Парфюмът ми носеше някакво уютно усещане, все едно съм си у дома, пък аз бях навън.
За всичките аромати мога да споделя,че влизат спокойно в графата Gender-free.Цената не погледнах,предполагам че е като на останалите ексклузиви.
Ще се редактирам в частт за Vert d'Encens.Погледнах какво пише във Фрагрантика, че бил интерпретация на крайбрежието на Корсика и веднага разбрах защо толкова уютно се чувствах с него.Била съм си на Йонийското крайбрежие, което за мен си е почти едно към едно с Корсика като усещане  Heart Eyes.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 12:40 от veka

Общи условия

Активация на акаунт