Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 573
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Продължават да ме гъделичкат ексклузивите на Герлен. Последния път тествах Cruel Gardenia, по препоръка на Veka bouquet, и Cuir Beluga. Гарденията - прекрасна. От парфюмите, които не крещят, не провокират и само ако решиш да я опознаеш, разбираш каква красота е. Мисля си обаче, че ако съм с нея, ще остана незабележима. А чак толкова скромна не съм. Възможно е да греша, разбира се, в преценката за парфюма.

seemly, радвам се че ти е харесал Cruel Gardenia. bouquet По мое скромно мнение този парфюм не е за студа сега.В студа става наистина незабележим, крие се, ако така мога да се изразя.То аз не се усмихвам като ми е студено, че от парфюма ли да го очаквам  ooooh!.На тези всичките цветове им трябва слънце, за да разцъфтят и да ухаят.Моят опит показва,че това е аромат за пролет и лято и тогава се надявам да си пишем/говорим за това кой колко е скромен  Flutter.

# 556
  • София
Аз бих се зарадвала да науча за всяка една "по-издържана" / не се сетих за по-подходящ израз/ версия на Мис Диор, без значение дали струва 10 или в пъти повече лева.
В първия случай не бих я носила, защото не знам какво има в шише за 10лв. и няма да смея да пръскам на кожа. Във втория случай не бих си я купила, защото най-вероятно няма да мога.

Обясних се като малко дете, ама понеже нещо не се разпознавам между "интелигентните" списващи, пък и май никой не ме е набедил за такава, та реших да си го позволя. Wink

veka,  bouquet

# 557
А пък от YSL Beaute в едно изказване твърдят, че били измислили категорията "бял шипър", като първият представител бил Mon Paris. Маркетинговите напъни вече са отчаяни. Аз абсолютно не различавам вече Mon Paris, Black Opium, Poison Girl, La Petite Robe Noir Intense, La Nuit и пр. За мен вече се сляха в едно. Тая еднаквост е силно потискаща, но и количеството парфюми излизащи за година, се увеличава, теднденцията е една и съща и може би е нормално да не ги различавам.

# 558
Deetron, и аз като Йоан Владимир благодаря, че те има в тази тема, пиши по-често. Чета те с огромно удоволствие.  Peace Благодаря ти за пространното описание на Gabbana Pour Femme, ще се наложи да го тествам. Благодаря и на Денси за мнението  Peace
Наскоро нищо ново не съм тествала, но в последните дни се наслаждавам на Нинфео - то.  Heart Eyes Но ви чета редовно и отмятам в списъка  Laughing

# 559
  • София
Zozina, разбирам те за гурметата, толкова се напълни с тях, че направо и на мен почнаха да ми се сливат... Да не говорим, че и по-евтината категория парфюми (не знам как да ги нарека тези, които се продават в ДМ, Лили и т.н.) също са натворили предоволно количество почти еднакви гурмета...

В допълнение към това, аз пък чакам с нетърпение да мине модата на розата, която от няколко години се налага и много брандове изкараха нови парфюми на основата на роза. Какви хубави неща биха сътворили, ако не бяха тия рози!  Mr. Green

# 560
Zozina, разбирам те за гурметата, толкова се напълни с тях, че направо и на мен почнаха да ми се сливат... Да не говорим, че и по-евтината категория парфюми (не знам как да ги нарека тези, които се продават в ДМ, Лили и т.н.) също са натворили предоволно количество почти еднакви гурмета...

То се оказа, че не било гурме, а бял шипър Laughing

# 561
Какви хубави неща биха сътворили, ако не бяха тия рози!  Mr. Green

И аз си мислех по този тачин до предишния ми пост  Joy, но напоследък взех да откривам рози, които ме харесват и идват при мен със свежи листенца, а не омазнени и бодливи  Mr. Green

# 562
  • София
Да се включа набързо докато темата не е станала 40 страници. с лична пикантерийка.  Mr. Green
Жалко, че класациите за и наградите на Натали  не се раздават вече, защото определено щях да съм сред номинираните за парфюмна изцепка или заплес или най добре льохман. Blush newsm57

Сбогуваме се сутринта със съпружеското тяло, шетам наляво надясно подготвям се за излизане и на всяко минаване през коридора ми мирише на женски парфюм. В един момент стоплям ,че аз такъв Нямам. Абсолютно непознат  за мен женски парфюм. Веждите ми повдигат до нечувани висини , като вече докосват косата.Имайте предвид, че имам сравнително високо чело, почти като на Ботев! Душа като куче , целия апартамент , като отказвам да мисля и разсъждавам по темата предизвикваща Бръчки по челото ми. Все пак една мисъл бързо ме споходи - Моля те, само да не си ми купил парфюм! Моля те, ако си да не е този, защото не ми харесва особено! (п.п. Имаме годишнина след няколко дена) В крайна сметка, намерих, източника на аромата. Носеше се на талази от килера. Място където държим почти всичко, в това число и топлите връхни дрехи. Парфюмът не се носеше от тях обаче, а от току що отворен пакет ..
Отдъхнах си.
 След толкова години не е прекрачил границата или направо кльон-а -  да ми купува парфюм!  kiss

Пак ще се наложи да си търся серуми против бръчки.  Горката аз. tooth

# 563
Трети ден съм с Very Irresistible L'Intense, носи ми огромно удоволствие и уют, и намирам препратки към Allure Chanel.

# 564
Здравейте момичета,
времето захладня и ми се иска нещо топло, креместо. Дали Roberto Cavalli Nero Assoluto би ми донесъл подобно усещане според вас? Бихте ли могли да го опишете?

# 565
unterdenlinden, аз също се интересувам от Reminiscence, продават ли се в София? Аз имам предвид този, издирвам го от известно време:
http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Oud-17211.html
Доколкото знам тяхното пачули е един от най-продаваните аромати във Франция (на някакви статистики съм попадала).

Купих го от ebay, в Бг не го намерих. Следващият ще е Tonka, но и пачулито ще го проверя.
Zozina, пробвала съм го. За мен е твърде моно-аромат, с "твърдо" усещане. Бих го определила дори като "груб", но аз не съм почитател на марката.

# 566
  • София
Zozina, четох наскоро едно интервю на Фредерик Мол /да не ме изядете,не знам как точно се произнася и пише/ и в него той надълго и нашироко обясняваше как се правят парфюми за масово потребление и защо всичките си приличат.Една съставка, която се е харесала, се експолатира до безкрайност с една единствена цел - много, много продажби.

Бижу, ти май си късметлийка с последния за годината?

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 12:31 от veka

# 567
Аз днес реших да си припомня Angel Muse и се напръсках смело от виала, пратен ми от любезна парфюмна фея. Не ми хареса миналия път, не ми харесва и днес. Нищо в този аромат не ми допада. Нито цвят на сока, нито шишето, нито рекламното лице,
 нито пък самия сок. Не съм по Ангелите аз и явно няма и да ги харесам, освен Какаовия, който обаче също доста рядко пръскам.

Зелената линия на Том Форд вече е в България и е заредена в бутика на Витошка, както и новия, черен Ароматикс Еликсир. Мисля, че видях и ново зареждане от летния ексклузив.

WaltherP99, вече мисля няма смисъл да спориш кога биха дошли дадени аромати в България, защото както се разбира вносителите не спят. Peace
Скрит текст:
Цитат
Цитат на: WaltherP99 в вт, 06 сеп 2016, 23:00
Les Extraits Vert няма да дойде скоро в Бг.

densi:
А ти, защо така си мислиш, че скоро нямало да дойдат?  То и за Монталите летни, така се говореше и за още не знам какво, пък ги видяхме бързо-бързо.

# 568
Бижу, ти май си късметлийка с последния за годината?
Май да. При това много да! Crazy Напълно съм удовлетворена и така трябваше да бъде, за да изпълня намеренията си. Grinning

# 569
  • Стара Загора
Кой черен Ароматикс е зареден, този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-in-Black-31761.html, или
черната череша: http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-Black-Cherry-39570.html?
Интересен ми е черешовият. Аз имам черния (всъщност го купих по време на юбилейната тема и значи ми е  юбилейният) и много го харесвам, дори най-много от първите два. Коренно различен е от първия Ароматикс и от белия, направо за мен не е от тази линия. И той е яхнал тази сладко-гурме вълна, но не е с накъртваща сладост, за мен има допирни точки (не са еднакви) с  Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, но Черния Ароматикс е по-цветен, долавям нещо киселичко (като кисела слива), балсамово-смолисто, в базата се усеща и ванилия. Не мога да го опиша добре и да го разчленя на съставки, но като цяло е много мек, топъл, като обвивка е, стои близо до кожата.

Общи условия

Активация на акаунт