Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 577
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Аз харесвам този отворен от небето буркан със сладка разни, обожавам го дори! И колкото повече става студено, толкова повече ми се яде и носи сладко. Имам достатъчно, но ще си взема и нови. Heart Eyes Иска ми се!

Сега, аз реших да си купя най-накрая една бутилка La Vie Est Belle, щото някои от фланкърите ме кефят, а и ми се носи сладко, както казах и започнах от седмици задълбочени проби, коя точно версия да си купя, защото не харесвам ЕДП.
Най-много ми допадат новият La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Florale от това лято и L'Eau de Parfum Intense, но тестера на последия на няколко места, като го пробвам е развален, ама сериозно развален вк. и днес в Дебенамс. Това ме изплаши и сега не смея да си купя парфюма, защото откъде да знам дали и той не е остарялв кутията и да е променил. Уж много се продават тези парфюми, уж много вървят, пък защо така тестерите да са развалени? Вярно греят ги лампи денонощно, ама развалени при положение, че се пръскат здраво и има небивал интерес т.е. тестерите се свършват и подменят предполагам по-често? Ккаво ще кажете и какво ще ме посъветвате?
Парфюма искам да купя от Сефора или Дъглас/БЗ задължително.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 16:37 от densi

# 541
  • Франция
WaltherP99, добре че минаваш от време на време да ни отвориш очите.

# 542
Densi с теб в момента явно сме на една вълна - СЛАДКА.
Аз лятото ползвах този http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-L-Ea … Legere-18639.html и много ми хареса, но при него трайността е по-слаба, все пак си е лятна версия.  Peace

# 543
  • Бургас
Дени😍,на която и  от двете версии да се спреш ще си доволна,нека само сладко да има.😁

# 544
  • София
Хм, densi, много съм озадачена... Това действително е най-продаваният парфюм и съм много неприятно впечатлена от тези "развалени" тестери... Имам малко останало от моето ЛВЕБ, което си взех за миналата зима, довечера ще го тествам да не се е "развалило" случайно и то...  Thinking Ще пиша като го проверя.

# 545

Ами нищо особено, за мен е доста посредствен парфюм. Идва ми тежък и задушлив. Това е лично мое  мнение разбира се. Пробвай го и прецени сама, как се чувстваш с него.

Благодаря ти.  bouquet Питам, защото в момента няма къде да го тествам.

# 546
Ами нищо особено, за мен е доста посредствен парфюм. Идва ми тежък и задушлив. Това е лично мое  мнение разбира се. Пробвай го и прецени сама, как се чувстваш с него.
Благодаря ти.  bouquet Питам, защото в момента няма къде да го тествам.
Не го вземай насляпо. Труден е този парфюм. Не е лош, но е специфичен и на различните кожи различно стои, и се развива. За мен е точно труден и си иска проби и да пасне на кожата.

За развалените тестери и аз се изненадах, защото и вчера в БЛИК беше променил Интенза, и днес в Дебенамс. Два за два дни ми се стори неприятно.
Развален и то силно е тестера на Нероли Портофино Том Форд в БЗ Мол София. Не мога да разбера защо не го сменят и си виси такъв променен и гаден.

# 547
Между другото, аз очаквах Bonbon Couture да е сладък, но "роклята-мармалад" удари тавана по сладост. densi, пробвай ако искаш и новият бонбон, преди да купиш роклята.

# 548
Няма къде да го пробвам за съжаление, освен по квартални складове, ако вече е зареден, но не им вярвам. Бонбона не се внася официално в България. Сефора са ексклузивен вносител на Виктор и Ролф, но приключват с Бомба и фланкъри. Харесвам Бонбона, но не го купих. То може ли всичко, което харесваш да купиш с тези темпове на харесване?! Mr. Green Whistling ooooh!

Мен ме кефи синьото Рокле. 30 мл. ще ги влача години предполагам, при този интензитет и сладост.

# 549
Това е кофти новина. Не знаех, че не го внасят официално. Чела съм разни мнения за бомбата из форума и затова помислих, че го има из магазините. Отделно, тук го пробвах в Debenhams и знам, че магазинът е в мола на бул."България", жалко.

# 550
  • София
Прибрах се преди малко и си проверих ЛВЕБ, наред е, слава Богу!

Новата рокля Интенз ми идва една идея по-настоятелна и няма да я нося с лекота, ще ми накъртва, така че няма да я купувам. Но много ми харесва Голдеа (старата) на Булгари, има нещо в нея, което ми напомня за 212 Каролина Херера и мисля, че е страхотна за есента. Ако си намеря някъде 25-ица, ще си взема една.  Heart Eyes

# 551
Наскоро разказвах за новият бранд на Jo Malone, а сега видях в youtube и реклама, на който му е интересно:
https://www.youtube.com/watch?v=K4DMA5KYq8U

# 552
  • София
Ами нищо особено, за мен е доста посредствен парфюм. Идва ми тежък и задушлив. Това е лично мое  мнение разбира се. Пробвай го и прецени сама, как се чувстваш с него.
Благодаря ти.  bouquet Питам, защото в момента няма къде да го тествам.
Не го вземай насляпо. Труден е този парфюм. Не е лош, но е специфичен и на различните кожи различно стои, и се развива. За мен е точно труден и си иска проби и да пасне на кожата.

Pipi_ - Жена ми има въпросния Gabbana Pour Femme и бих могъл да споделя впечатления.
Началото му за мен е най-хубавата част - сочно, плодово, захаросано в гурме стил, но същевремнно не твърде сладко. Нотката на малина не е твърде силна, водеща или издържана в момичешки стил, така че това за моя радост е добре овладяно. В тази си част, намирам парфюма за близък до модерните плодови аромати, които почти всички марки предлагат. Поне върху мен, този приятен женствен и секси старт продължава около час, час и половина, след което започва голямата промяна. И подозирам именно това е тънкия момент, които densi по-горе загатва.
С разкриването на средните нотки, една лека кремавост, в лицето на ванилия набира мощно скорост, но само за да остъпи короната на негово величество жасмина  Simple Smile И всъщност парфюма в този момент се преобразява в посока цветен. Жасмина бързо бързо си разчиства терена и става господар. В Gabbana Pour Femme го усещам много истински, узрял, зелен, носещ онова познато усещане от любопитен микс между лека горичивина и тънка медна нишка. Подозирам се досещате за кой жасмин говоря. За мен е много хубав, но знам , че може да не се развие добре на някои кожи. И общо взето това долавям - жасмин, ванилия и лек гурме привкус останал от началото. Има и тънък нюанс на чистота, подозирам идващ от неролито, но е много далече от изразено сапунесто излъчване.
Реално, парюфма започва по един начин и се развива в съвсем различен план, поне върху моята кожа.
Та това е - харесвам Gabbana Pour Femme.  Simple Smile

WaltherP99 - добре дошъл обратно в темата  Simple Smile Радвам се, че намираш време да пишеш и разнообразяваш темата ни.
Ще си позволя обаче, да изразя известно несъгласие за сравненията, които правиш между Oud Save the King, 24 Gold и Kalemat. Всеки си има мнение разбира се, и моето е, че въпреки някои общите черти , тези парфюми се различават, като бих сложил Oud Save the King самостоятелно, а 24 Gold и Kalemat в един лагер.
24 Gold го имам, а от Oud Save the King имам проба и мога да ги сравня. За мен, разлики има във всички етапи - от началото, та до края. Oud Save the King е подчертано дървесен, по-тънък и улегнал, като ууда е от друг тип - даващ усещане за нещо зелено, мрачно и хладно, елегантно загатнато. Докато 24 Gold като цяло много по-плътен и кремав парфюм, като още от началото дава заявка за гурме интрига. Разбира се, не в буквалния смисъл, но дървесинте му нотки са покрити със сладостта на амбъра, и кремавостта на ванилята.

Началото на Oud Save the King е съвсем различно - то е тънко, зелено, почти свежо, аха да завие към усещане за цигара или тютюн, но така и не прекрачва границата. Неговото начало по-скоро бих сравнил с  това на Bvlgari Pour Homme Soir Bvlgari for men. Докато плътността и старта на 24 Gold ми дават съвсем различна вибрация - за кремав, сладък дървесен парюфм, който носи топлина и гурме усещане  Mr. Green Нотките на плътен, мощен топъл амбър и ванилия са много по-силно изразени при 24 Gold, което го прави поне за мен, различен парфюм.
И именно в тази посока - подчертан амбър и изразена кремава сладост, мисля че Калемат и 24 Gold си приличат много.

Калемат носи същия тежък шлейф на сладък амбър с гурме привкус, идващ от нотките на мед.
В Калемат и 24 Gold няма момент, в който да усещам удд, излъчващ този така характерен дървесен аромат, който всички си представят, когато чуят ууд. А Oud Save the King носи автентично дървесно излъчване, като сладостта при него е друга - по-тънка и премерена, издържана в лартизански стил. Да, в 24 Gold има дървесни нотки, но те са, как да кажа, обилно "овкусени" със сладост и кремави нюанси.

Това са моите впечателния от тези 3 иначе прекрасни парфюма, които страшно харесвам. Наистина имат общо, но за мен за различни същевременно, като Oud Save the King е най-тънкия, фин и изтъкан от елегантни нюанси парфюм.

Любопитен съм да прочета твоите впечателния за чудесните ти нови парфюми, с които си се сдобил. Благородно ти завиждам и ще се радвам да споделиш как ги намираш. AMWAJ Al Oud на Латафа/златничкия, за чудещите се/ подозирам ще да е голяма хубавина  Crazy Пиши по-скоро, ако можеш  cheers

Zozina - благодаря за идеята относно новото мъжко Картие - L`Envol de Cartier. Имам общи противоречиви впечатления от пръсване на блотер, но тях не ги броя за тест, така че при първа възможност ще го тествам и на кожа.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 01:03 от Deetron

# 553
  • София
Не знаех, че Ajmal вече имат щанд в Парадайс. Заинтригува ме единствено Shadow Amor, но не до степен да го купя. Подуших няколко набързо, но засега брандът не ме грабва.

Продължават да ме гъделичкат ексклузивите на Герлен. Последния път тествах Cruel Gardenia, по препоръка на Veka bouquet, и Cuir Beluga. Гарденията - прекрасна. От парфюмите, които не крещят, не провокират и само ако решиш да я опознаеш, разбираш каква красота е. Мисля си обаче, че ако съм с нея, ще остана незабележима. А чак толкова скромна не съм. Възможно е да греша, разбира се, в преценката за парфюма. Cuir Beluga е приятен, но не е мой парфюм. Изненадващо първо той беше свършил.

# 554
  • Франция
Deetron, мислех да ти напиша лично съобщение, но после прецених, че това, което искам да ти споделя, е важно не само между нас. За втори път поне, а може и да са повече, когато се почувствам неуютно в темата, твоето включване изцяло преобръща нагласите ми и ми припомня, че тук се пишат много интелигентни, компетентни и овладяни мнения, които е удоволствие да се четат. Благодаря ти, че пишеш тук  Hug

За да не е включването ми спам, ще споделя също, че моите усещания за съпоставката между Oud Save the King и 24 Gold напълно се покриват с твоите. Фрагрантика е пълна със сравнения между двата, които за мен са неразбираеми: първият е дървесен, фин, хладен и пудрен, а вторият - мощен букет от ванилия, амбра и уд, определено гурманд. Освен това поведението им е много различно - роклята и шалът, с които носих последно Oud Save the King, без да пръскам директно върху тях, след няколко дни още ухаеха божествено и можех да ги нося, без да се парфюмирам. 24 Gold утихва бързо, но пък упорито се говори, че е бил реформулиран. Сам по себе си е приятен и вкусен, но не е моят тип ухание, а при сравнение между двата винаги ще предпочета първия  Peace

Може да продължа още малко темата за съпоставките между мейнстрийм и нишови парфюми, като разкажа за откритието си от миналата зима: Love Shot на Ex Nihilo.
Неприлично успешният жанр на "божкем уж шипровите фручулита" се роди и се разви пред очите ми. Парфюмът, който наложи този жанр, Coco Mademoiselle, беше, когато излезе, изключително необичаен, красив и елегантен парфюм, който имах и носех с огромно удоволствие във версиите му EDP и чист парфюм, при все че ми беше невъзможно да го приема за шипър. Впоследствие този жанр на плодчета, ягодки, малинки върху подложка от свежо, нежно и леко кисело пачули се разви и се нароиха десетки, може би хиляди интерпретации, та чак до последната версия на Miss Dior. Постепенно ставаха все по-малко свежи и все по-сладки, а аз спрях да нося Coco Mademoiselle откакто му сипаха тройна доза карамел, отнеха му от свежестта и напълно го лишиха от трайност и шлейф. За мен Coco Mademoiselle и Miss Dior са в момента идентични, както са ми еднакви Кийра Найтли и Натали Портман (играха двойнички в един популярен франчайз) - винаги са ми нужни няколко секунди, за да съобразя коя коя е и на кой парфюм отговаря. С Наталито/Miss Dior се напръсках хубаво снощи - 5-6-7 шприца от една малка бутилка, която пазя за носталгични моменти, и около час и половина по-късно ЛМ въобще не усети, че нося парфюм.
Та Love Shot е божкем уж шипрово фручули, такова какво и Найтли, и Натали вече не са. Притежава нещото, което в дегустацията на вина се нарича "тяло" - има не само структура, но и плът, не само плът, но и извивки. Само преди няколко страници в темата се обсъждаше бюджетна интерпретация на Коко Мадмоазел и като се замисля никой никога май не е дошъл с въпроса "моля, препоръчайте ми още по-скъпа версия на Coco Mademoiselle/Miss Dior, че тия двата ми идват нещо еФтинки", обаче ето на, ще взема да препоръчам: Love Shot на Ex Nihilo, струва адски много, но си заслужава парите.

Общи условия

Активация на акаунт