Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 619
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Аз не съм казала, че няма прилика Shocked Просто на мен ми седи много "плосък" и изкуствен, а и трайността му е малка сравнена с оригинала. Не съм някоя снобка и не гледам само цената и марката на парфюмите, а как ми стоят и ако този ми харесваше щях да го ползвам. Просто и аз като всички останали споделих скромното си мнение.

Не е нужно да се оправдаваш, на никого не мисля да търся сметка за това, какво е казал, особено пък когато става дума за ухания.
Леко озадачена съм от изхвърлянето ти, че го ползваш за ароматизатор на тоалетната, но това също си е твоя работа.
 Laughing

# 526
Подариха ми ваучер за БЗ и се чудя как да го оползотворя. Да ми препоръчате някой нов и интересн аромат, който да тествам?
Може да пробваш и Пойзън гърл, ако обичаш сладки парфюми.  Peace

# 527
Подариха ми ваучер за БЗ и се чудя как да го оползотворя. Да ми препоръчате някой нов и интересн аромат, който да тествам?
Може да пробваш и Пойзън гърл, ако обичаш сладки парфюми.  Peace
Подкрепям напълно, както и за новата Рокля Интенз на Герлен. Аз ще си взема малка бутилка тези дни реших. Харесва ми, много и при мен има отлична трайност и шлейф.

Колкото до Лидълският още когато го пуснаха го пробвах, защото разбира се и аз прочетох за голямата прилика с обожаемия ми КМ. Наистина в началото приликата е много голяма и после си стават нещата нормални - единия като за 10 лв. парфюм, другия Шанел. Обаче го препоръчах на много колежки, които харесват КМ, но казват че никога, абсолютно никога, както повечето хора всъщност, не биха дали 200 и лв. за 100 мл. парфюм, който ще изпръскат примерно за една година или по-малко. Накупиха си всичките с голям кеф Лидълския и си го пърскат и ме благославят. А аз обичам хората да са доволни! Та харесвам Лидълския, защото прави хората щастливи! Аз обаче докато имам възможност, да съм жива и здрава да имам ще си купувам и ще си нося Коко Мадмоазел ЕДП и ЕДТ.

# 528
  • Бургас
Pоклята при мен е с много добра трайност и съм много щастлива от факта,а що се отнася до коментираната имитация си е доста прилична:)

# 529
  • The Evergreen State
Разпалвате ми любопитството с тая рокля, ще взема да отскоча до някоя парфюмерия тези дни да я тесвтам, също и новия шанел, крайно време е..

# 530
Нахлувам в темата ви с въпрос: попаднах на много траен, имитационен парфюм, серия Urban Behaviour, но ги откривам само онлайн. Дали някой ги е ползвал и знае да имат и физически магазин. Не ми се рискува само по описание да поръчам, иска ми се да пробвам поне няколко аромата.

# 531
Нахлувам в темата ви с въпрос: попаднах на много траен, имитационен парфюм, серия Urban Behaviour, но ги откривам само онлайн. Дали някой ги е ползвал и знае да имат и физически магазин. Не ми се рискува само по описание да поръчам, иска ми се да пробвам поне няколко аромата.
Попитай в темата за имитационна парфюмерия, тук не е правилното място и няма да получиш отговор.

# 532
Благодаря! bouquet

# 533
Скрит текст:
Много смешен тоя Лидлски парфюм, да.  hahaha Ако го налеят в шише от Коко Мадмоазел, ще се потрошат да го купуват Crazy , но в Лидл не се поглежда от снобария и за да не си помисли някой, че тая бедна жена не може да си купи парфюм от мола, и си купува парфюми от супера. Mr. Green

Има достатъчно ревюта за сравнение между двата парфюма
https://www.google.bg/search?q=coco+madmoazel+vs+suddenly&ie … selle+vs+suddenly

Много съм офф, но така или иначе нещата са излезли извън рамки, та просто искам да кажа, че наистина ме разсмя много. Laughing  Обожавам да чета "различните" ти мнения, пък дори и да са за аромат, който харесвам /за протокола - КМ не понасям/. Hug

# 534
Днес успях да пробвам La Petite Robe Noir Intense Guerlain, да много е интензивен, точно като името си, обаче откъм боровинково сладко и захар. За съжаление вече не мога да ги различавам. Имам чувството, че един парфюм се стеле на талази по парфюмериите, но е в различни бутилки. То вече няма какво да се очаква от новите дизайнерски парфюми, освен вариации на евтина ванилия. Въздухът в парфюмериите е силно замърсен от тази лудост по захарния памук. Направо се чувствам вече като във филма "Облачно с кюфтета", само, че не ни нападат гигантски пици и спагети, а от небето се е отворил гарамден буркан със сладко от горски плодове и ни поливат с него. Ако искам нещо сладко, ще се обърна към първоизточника - мисля, че Angel подпочна всичко това. Така се ядосах, че даже няма да си купя Angel Muse, както се бях наканила. Имам усещането, че всички дизайнерски фирми са тръгнали по един и същи път, правят компромиси с името си и бълват една и съща шлака...На всичкото отгоре започнаха да ми хвалят и това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noire … e-2016-36255.html
което аз не разбрах имат ли го или предстои да излезе, но рязко отказах. Добре, че до Guerlain са Шанелите и отдидох да си взема глътка свеж въздух с Chanel No 5 L'Eau . В личната ми класация Chanel No 5 L'Eau започва да се издига много високо, предвид общата захарна лудост. Направо е като изискана копринена рокля, плъзгаща се по тялото, предизвикваща хлад и създаваща асоциация за лукс.

# 535
  Здравейте, момичета! Някоя от вас дали би могла да препоръча мъжки аромат, близък до Gucci Pour Homme II, който да се намира из софийските парфюмерии? Всъщност, интересувам се от Gucci-то, но вече няма къде да го тествам – мисля, че навсякъде е разпродаден (май беше спрян от производство преди известно време), а пък имам желание да се запозная с аромата отблизо. Или, ако някоя добра душа́ е склонна да ме зарадва с 1 мл., би било чудесно (ще върна жеста, разбира се). Hug

www.enzo.bg/bentley/bentley-for-men-absolute-parfjumna-voda-za-mzhe/

95% копие

Gucci Pour Homme II го имаше в магазинчето на Красно село миналата година със сигурност.Предполагам,че щом тогава е бил налице, поддържат наличността му и сега.

Поддържат наличност , но не е ясно на какво точно ако го има  Laughing
Да ясно е,че по малките магазинчета не само в Бг има находки , но Gucci pour Homme особено след като го спряха придоби статут на парфюм икона и търсенето му стана такова,че граничи с БРУТАЛНА ИСТЕРИЯ,като някои хора....включително и аз изкарахме ДОСТА добри пари от продажбата му.Продадох съвсем наскоро 3 не-отваряни на няколко години 100мл бутилки на един англичанин за $650,като след това той си ги продаде в Англия за по £250 единия.
Aко някой си мисли,че се шегувам с цените:
1.Германия https://www.amazon.de/Gucci-Pour-Homme-100ml-Spray/dp/B000C1VXA8 … =Gucci+pour+Homme
2.Англия https://www.amazon.co.uk/Gucci-Homme-Toilette-Spray-100ml/dp/B00 … =Gucci+Pour+Homme
3.В американския Амазон въобще го няма , което само по себе си е показател.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2055119.m5 … omme&_sacat=0
Тук могат да се видят цени като това в момента се смята за изгодна сделка http://www.ebay.com/itm/GUCCI-POUR-HOMME-EDT-SPRAY-100-ML-/12213 … :51cAAOSwAKxWaxsn
Ето и един наш човек опитващ се да яхне вълната  Mr. Green www.ebay.com/itm/GUCCI-POUR-HOMME-30-ml-travel-spray-to-Europe-o … :Dd8AAOSwLF1X436W

Имам един също,който е малко ползван и нещо мисля да го продам при някакво пътуване.
Имаше моменти , които в БГ можеше да се намери за по около 70 лева 100-та и то не тестер...ако знаех,че ще стане нещо такова щях да купя ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО - няма такава инвестиция  Laughing
Естествено навъдиха се турбо тарикати най-вече от Русия , които купуваха празни бутилки и ги пълнеха с Bentley For Men Absolute , като печатаха опаковки и ги затваряха с опаковъчни машини.На 2-3 тарикати руски продадоха стотици така докато не се разбра и не им затвориха акаунтите в Ebay .

Та цялото това обяснение беше защото ми е правило впечатление , че понякога се появяват в българските складчета супер редки и стари парфюми и то в големи количества .... да ама не доматите с колци съм ги ял парфюмно отношение до към 26 най-много.В един често споменаван склад видях лятото спрян от преди около 5 години мъжки парфюм.Само дето и малките деца знаят,че целофана старее дори да не е на пряка слънчева светлина и няма как да е все едно е сложен преди месец-два,а да не говорим,че си имаха доста бройки,като за капак и от 50мл и от 100мл  Laughing
Та с думи прости МНОГО внимавайте когато уж супер изгодно изпадат редки парфюми.Балъци при бг търговци на парфюми няма-никой няма да ти продаде парфюма ако от някъде наистина са му изпаднали истински 10-20 броя.Защо трябва да го продава за 100-ла лева,като в Европа без грам проблем ги продава за по минимум 150 евро  Mr. Green

Имам чувството, че половин София ухае на "La Vie Est Belle".   Grinning

Отивам на работа и от няколко колежки се носи - La Vie Est Belle.
Пътувам в градския транспорт и с качването се усеща - La Vie Est Belle.
Влизам в Lidl да пазарувам, отново - La Vie Est Belle.
Усещам го и от минаващи по улиците ученички и студентки.

От 100 човека в БГ над 90 бих ги определил със старата поговорка,която беше любима на дядо ми "Тръгнал овчаря и стадото след него".Хората тук са като правени от калъп - начин на мислене, комплекси, дрехи , цялостен стайлинг и в частност в парфюмно отношение.Не трябва да те учудва това  bouquet

Да се включа и аз Simple Smile Моите са само 15 и то не защото не си харесвам разни нови, а просто защото смятам,че веднъж използван, тоест след като флакончето вече е било отворено, ароматът не може да се запази със същото качество достатъчно дълго време. В тоя ред на мисли наистина се чудя на тези, които имат по 50-100 парфюма. Немислимо е всяко от тези флакончета да изпръскано в рамките на година-две. А след две години парфюмът според мен е просто негоден. Най-ужасяващо преживяване имах с Шанел Eau Tendre - напръсках се след като не го бях използвала 2 години и миризмата беше непоносима, смених всички дрехи. Sick Sick Sick

100% невярно ако парфюма е съхраняван добре,като реално е точно обратното.В Щатите доста от инди брандовете дори съветват клиентите да на ползват парфюмите веднага след покупка,а да ги оставят по възможност няколко месеца да "узреят".
Между другото тази феноменална глупост често бива набивана като инструктаж на служители в големи мейнстрийм парфюмерии не само в България.Идеята е ясно каква е.
Само дето някой служителки са взели,че не са схванали,че това е маркетингова стратегия,а са го приели като факт  Mr. Green Случайно да си го чувала в "Дъглас" ? След една такава тирада на момичето и обясних бавно и подробно,че това са глупости,при което изпадна в истерия с рев и викове....и това доведе до факта,че повече от година не ме пускаха да вляза в този магазин.

Преди дни една парфюмна фея (symphaty  bouquet) ме запозна случайно с Intense cafe на Монтал и аромата много ми хареса.Не мога да определя конкретното му излъчване, но при мен кафе няма, розата е скритата между други по-красиви цветя и ванилията с амбър е приказна в основата.Да попитам, тъй като знам, че този Монтал има много фенове в темата, зимата в студените дни, розата да не "стърчи" и да се натрапва?

Intense cafe при различните хора се проявява по различен начин най-вече с това колко кафе усещаш и каква точно е при теб розата.На моята кожа има доста кафе,но при други кафето е доста малко.Парфюма поне при мен също е супер траен.На мен ми е СУПЕР любим.

Къде в София има парфюми на Montale?  newsm78  Praynig

Официално във Фарена-те са официален вносител ... неофициално на доста места.Къде живееш?
Между другото май не съм го споменавал,че началото на лятото установих,че са вдигнали цените на всички Montale , като някой от тях бяха с по около 70 лева по-скъпи,от колкото началото на лято 2015,в частност парфюма,който дискутираме беше точно от стабилно увеличените.

мразя обслужването във Фарена и нямам желание да го посещавам...

Защо? Към мен пък винаги са се държали добре,но аз първото изречение,с което ги посрещнах беше "Аз съм колекционер" .
А да-някой знае ли дали секс бомбата мечта на 90% от мъжките парфюмни колекционери , е още там?  Mr. Green

Извинявам се ,че пак задавам същия въпрос,но може ли описание на Roses Vanilla на Mancera?
 Четох доста хубави неща за него,а в момента  на доста добра цена в енцо.

Roses Vanille трябва да се пробва-не е за купуване на сляпо по описания.Парфюма е с ЧУДОВИЩНА трайност и 100мл можеш да ги ползваш с годииииини дори да имаш 4-5 парфюма само.Намери си поне още един човек да си го разделите,защото 100-та е напълно ненужна.Аз съм от хората,които обичат да се оливат и Roses Vanille го пръскам ако е за кафе веднъж , а ако излизам на заведение вечер и искам всички там да ме усещат пръскам по 2 пъти,като след 2 пръскания след мен се носят дири като от двигателя на совалка  Mr. Green  
С 3 можеш да убиеш чрез задушаване някой-съвсем сериозно.
Един от най-трайните парфюми,които някога съм пробвал,а съм пробвал стотици.След 30 минути киснене във вана с ароматни масла си ми седи на кожата и трябва да го махам с доста търкане с гъба.На дрехи седи по месец.
Купувах го от parfimo - виж дали го имат там , че заредиха 7-8 неща преди около месец , а там Mancera са доста по-евтини от Енцо.

И аз харесвам този парфюм. Единствен от Мансера ми допада за истинско, дълго носене от тези, които съм пробвала. Още не съм го купила, но предстои.
От Енцо ме издразниха, че вдигнаха с 10 лв. набързо малкото шише, след като го получиха отново. Не е проблема в 10- та лв., но въпроса е принципен и няма да видят и стотинка от мен за този парфюм. Whistling

Енцо вдигнаха УЖАСНО МНОГО цените на Mancera и Montale последната година-година и половина.Като не говорим за 10-20-30% , а за 70-80% , а някои дори повече Stop Парфюми които съм купувал от тях за 95-115 лева сега са 180-200 лева.
Intense Cafe съм го купувал от тях за 113 лева-сега е 201.Cedrat Boise съм го взимал за 106 лева промоция беше от стандартна цена около 120 , а сега е 189 лева и т.н.

Аз пък продължавам да си "творя" глупости. А, бе, не са глупости!  Peace
Гръмнах (отново) на сляпо Noir Tom Ford for men за ММ и Noir Pour Femme Tom Ford за мен! Crazy
Търсих, търсих и никъде не прочетох отрицателни мнения (дали пък не искам да ги открия умишлено), затова все си мисля, че много, ама много ще ми (ни) харесат! Heart Eyes
И се надявам да е така! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Noir на Tom Ford се води голяма мъжка класика,но на мен ми е неприятен-дано на вас ви допадне.

обаче моето сърце принадлежи на Краля – Oud Save the King.

Oud Save the King спазва така популярния в последно време тренд на нишови марки , които копират дизайнерски , или арабски парфюми.Като тук не говорим за вариация,или интерпретация,а за бруталната кражба.Бях писал доста подробно за Atkinsons , че имам близък приятел , който работи за бранда и сме го дискутирали много пъти с него това.
Това е оригинала

Като смешното е не толкова,че Atkinsons го копираха напълно , а че Xerjoff , които се водят ултра-премиум ниш бранд изкараха копие за близо £300 на име Amber Star , което на всичкото отгоре се води и луксозна лимитирана серия... Ето това ме шокира вече. Shocked
Честно казано от цялата навалица от марки,която изкопира 24 gold - ако ги сложим в един куп с оригинала най ми харесва
Парфюма е НЕВЕРОЯТЕН - след толкова години и стотици парфюми СУПЕР рядко ми се случва толкова силно да ме впечатли парфюм.По-труден е за намиране малко в Европа Kalemat.

Колкото до консултанта на Герлен в новия магазин в Парадайс, това е същият, който беше в Сердика.Аз не го виждам за първи път, веднага го познах, но да ми обясняваш как ексклузивите са на промоциална цена  Crazy, защото някаква клиентка или блогърка му е казала, че е била в Женева и тези същите парфюми там струват 350 евро  Whistling, хайде няма нужда  Stop.И ако не сме пушили цигари Кент и яли бонбонки Тик-так, има сайт при това официален на Герлен и там цените на ексклузивите са написани черно на бяло.Оставам без думи, малко като на пазара ми се стори, че съм в онзи момент, и се опитват да ме зарибят и още куп неща, които дори не искам да коментирам.

Mr. Green

Много обичам при такива изпълнения да поставям срещуположната страна на място  Mr. Green И как им се сменя погледа от "Уф сега трябва да се занимавам да обяснявам на някакъв загубеняк за парфюми,за които няма пари и никога не е чувал" до   newsm09
Не че има нещо общо с парфюмите,но съм бил 3 пъти в Женева и цените са ШОК И УЖАС .За много неща цените са с пъти по-скъпи от Ню Йорк и Лондон.Два пъти ми случи да седна да ползвам услуга-бръснар и в ресторант , и да си стана преди реално да я ползвам , с измислено оправдание веднага след като съм видял цените.Последно след това в Лондон ми се струваше евтино,а беше на паунд 2.80.
Не би ме учудило наистина цената там да е не малко по-висока.

Днес тествах новия Серж Лутенс -Baptême du Feu.
Много подходящ за зимата,в стила на любимите ми аромати за сезона.
Mr. Green

И аз го обмислям,но не съм го пробвал още. Peace

По темата за бройките 181 и плашещо отиват към 200.С много редки изключения гледам да си взимам най-голямото "бутилче" , или защото ми харесва и искам да го ползвам с години , или за да си го разделим с други хора,за да ми излезе крайната цена доста по-малка.В тези 181 не влизат мостри и отливки под 50 мл.
Големите декантери на Creed от 500мл Tom Ford от 250мл , някои от които почти пълни ги броя за по 1 бройка...нищо че бройката е половин литър  Laughing
Малките отливки , които са между 20мл и 50мл , които не влизат в голямата бройка са 23.Мострите са около 300.
Другото което май никога не съм споменавал, е всичко ми е подредено по марки по азбучен ред.В word файл си записвам впечатленията за всеки нов парфюм и дали има разлика в различни температури,както и всеки път като получа комплимент,или негативна оценка за парфюма за деня/вечерта.

Нови парфюми от последния път са:

П.П.
Без да искам изтрих няколко ЛС.Ако хората,които ми бяха писали и не съм им отговорил да ми пишат пак Simple Smile

# 536
  • София
Скрит текст:
"Много обичам при такива изпълнения да поставям срещуположната страна на място   И как им се сменя погледа от "Уф сега трябва да се занимавам да обяснявам на някакъв загубеняк за парфюми,за които няма пари и никога не е чувал" до  
Не че има нещо общо с парфюмите,но съм бил 3 пъти в Женева и цените са ШОК И УЖАС .За много неща цените са с пъти по-скъпи от Ню Йорк и Лондон.Два пъти ми случи да седна да ползвам услуга-бръснар и в ресторант , и да си стана преди реално да я ползвам , с измислено оправдание веднага след като съм видял цените.Последно след това в Лондон ми се струваше евтино,а беше на паунд 2.80.
Не би ме учудило наистина цената там да е не малко по-висока."

WaltherP99, аз нямам желание да уча някой на професионално поведение, защото никой не ми плаща затова, но пък няма да си купя нищо от това място или този човек - имам си принципи.Отделно нямам желание като ходя до мола да си облека рокля с гол гръб и червени обувки на ток, както и да си сложа чанта с лого на приет за скъп бранд в България.Не съм длъжна да доказвам доходи и стандарт по магазините, вярвам че като човек, който е пътувал по света разбираш за какво се възмущавах в онзи пост. Peace
Колкото до Женева, съмнявам се че там цените на въпросния бранд са толкова по-високи отколкото установените цени на пазара.В крайна сметка дори и богатите вече не са толкова ларж колкото преди  Wink и 150 евро разлика биха я "спестили" за нещо друго като например вечеря на един човек на брега на Женевското езеро.

# 537
veka, действително ми хареса:
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/L-Envol-de-Cartier-39885.html
за мен е подправков, въпреки, че не виждам никакви подправки в пирамидата.
Deetron, преслушай го и ти Wink

Уолтър, реши да си купиш все пак
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Framboise-Noire-31941.html
Браво Laughing
Аз си харесах:
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Blueberry-Musk-40221.html
за другото лято, както и
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Sicilian-Limes-17782.html

а сега другия месец ще си купя от карамелизираните пуканки (Salt Caramel) за студа, че нещо се ядосах на Angel Muse днес Laughing
И за да си оправя сладостта по зъбите от пробваните реванета, баклави, сладка от кви ли не горски плодове си купих Passage d'Enfer L`Artisan Parfumeur - сега вече съм спокойна.

Търся информация за Amber Gold Ermenegildo Zegna, ако някой го е пробвал, да напише 2-3 неща.

# 538
# 539

Ами нищо особено, за мен е доста посредствен парфюм. Идва ми тежък и задушлив. Това е лично мое  мнение разбира се. Пробвай го и прецени сама, как се чувстваш с него.

Общи условия

Активация на акаунт