Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 641
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря ти,очаквам да споделиш впечатления. Simple Smile bouquet

Bright Crystal, споделям моите впечатления от новата La Petite Robe Noir Intense.Като цяло не съм фен на нито една рокля излязла до момента, винаги е имало нещо, което не харесвам, но за сметка на това винаги когато пазарувам /и в България, и в чужбина/ щедро ми се слагат виали на някой фланкър, които бързо прибирам в кутията с подобни.Затова нямам задълбочен поглед и познания върху предходните издания, освен че в повечето осезаемо усещам малини  Party.Тази рокля я чакам от деня, в който я промотираха с всичките му обяснения, че е направена по желание на представителството на Герлен в Канада и си мислех, че много ще ми хареса - е ей на много ми харесва.Цял ден я нося пръсната по шия и деколте.За първи път ми се случва да усетя парфюм точно така, както е описан като пирамида във Фрагрантика, и да има точно същото развитие.Започва много хубаво с малини, берита, бергамот, захарен памук /разбирай захар/ и началото е в стила на всичките тези LVB, Black opium и т.н. широко разпространени аромати, които аз вече не различавам много хубаво.Може би е време във Фрагрантика да има нова пафюмна група аромати с наименованието "От времето/епохата на Живота е хубав"  Joy.След около  30 минути се появяват портокаловите цветчета и жасмина, аз розата не я улових, но не я и търся /не я харесвам много, много/.Това също трае около 30 минути и след това идва базата и там оставам без думи.Бих казала, че е най-доброто което една жена може да иска от парфюм - равни части пачули /свежо/, муск, сантал и онази приказна ванилия от базата на Шалимар суфле.Или казано по друг начин към базата на Шалимар суфле е прибавено щипка свежо пачули, така че и тези, които не го обичат да не се дразнят и нежен сантал.Задължително го тествай, на мен много ми харесва, лошото е само, че изкушенията са много и дебнат отвсякъде.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 19:01 от veka

# 316
Нито една рокля не мога да нося, но тази ми е любопитна. Ще я пробвам веднага щом си върна нормалното обоняние.

# 317
veka, ако го мернеш, пробвай и новият Bonbon Couture, щом си на сладка вълна Laughing

# 318
  • Бургас
Ох,тази рокличка така я чакам,направо изгарям. Laughing veka,горещи благодарности за хубавия опис на този парфюм след това,което си писала няма как да не ми хареса.Обичам и Ла Ви и Черния Опиум,скоро ще си виновна за новата ми парфюмна придобивка май. Mr. Green bouquet

# 319
  • София
Аз си признавам, че Герленската ванилия ме омагьосва  Heart Eyes.Вчера бях с Френската целувка, после пробвах Angélique Noire , днес синята рокля, предишните дни Шалимар суфле и така съм се ованилила  #Crazy, че просто нищо друго не искам да пробвам или да нося.

# 320
  • Франция
Йоан Владимир - прекрасно си описала какво чувстваш към Oud Save the King  Crazy
Наистина много пипнат парфюм. Oud Save The Queen също е приказка.

Ако не познаваш J.F. Schwarzlose & Sohne - Rausch, тествай го ако ти падне възможност. Мисля, че има голям шанс да ти допадне.

http://www.fragrantica.com/perfume/J-F-Schwarzlose-Berlin/Rausch-18253.html
Deetron, благодаря много за насоката  Hug
Не познавам тази марка, непременно ще потърся парфюма за проба  Simple Smile

# 321
  • Бургас
Днес пробвах новата Рокличка /Брайт, има я вече в нашите Дъглас и Бюти Зоун/. През първите един, два часа, ми беше толкова сладко, че имах чувството, че ще ме заболят зъбите и ще изпадат Mr. Green, но ми беше и много хубаво  Laughing Много боровинки с малини, много захарен памук и нещо леко тръпчиво, което освежава /може би цитруса/. Базата е сладка приказка. Супер чаровен, игрив, флиртаджийски аромат, определено бих го носила с удоволствие. Задължителен за проба от всички, които си падат по захаросани неща.  Wink
Получих си и Evoke for Her Ajmal....ами какво да кажа...красива работа, изключително балансиран и елегантен парфюм. Наистина няма нищо арабско в композицията. Съчетанието на роза, пачули и мъх, което ме плашеше, се оказа гальовно и хладно усещане Heart Eyes
Ковачева, благодаря ти, че ни запозна с това откритие.  Hug
Бижу, и аз определено намирам връзка с Ботега Венета и другите сходни. Може би не ми прилича на нейна сестра, но спокойно мога да я нарека втора братовчедка  Wink За сходство с Gris Montaigne нищо не мога да потвърдя, защото, както писах и преди, не познавам въпросния Диор.
Като обобщение мога да кажа, че съм с две ръце "за" аромата. Определено си заслужава и съотношението качество/цена е отново на ниво.  Peace
Deetron, Bella, Shaghaf Ajmal пробвах съвсем бегло и още нямам пълни впечатления. На първо четене и той ми допада и то доста  Crazy Shaghaf определено е по-ориенталски и се усеща арабско звучене, но е далеч от типичните, тежки композиции на дървеса и рози. Унисекс е, но за моя нос клони повече към дамски. Все пак мисля, да го пробвам и на любимия, за да видя как ще се развие при него. Интересно е, че на блотер ми мирише на типично арабска композиция, а на кожата ми става по-женствен, със силна плодова нотка. Изниква ми асоциация с Армани Си и негова далечна по-дървесна и не толкова сладка интерпретация.  Peace
Сabochard, и аз мисля, че двата аромата не си приличат.  L´Instant е по-сериозен и по-труден. Наистина медът се развива много неприятно върху някои кожи, така че задължително трябва да се пробва. Иначе за мен е прекрасен парфюм за хладно към студено време /в по-топло изобщо не ми понася/. Трайността му е отлична.  Peace

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 00:12 от KDS

# 322
Направо не е за вярване! След поста на kovatcheva за Evoke наличните бройки в енцо се разграбиха за един ден Joy И пo-дoбре, че и мен ме засърбяха пръстите Laughing
Иначе реших да пиша пo темата, нo за целта трябваше да пребрoя парфюмите си (нещo, кoетo избягвах, тъй катo се страхувах да застана лице в лице с манията си).
И така бройката е излезе 76 като от тях около 30 са тези, с коите веднага бих се разделила (те са подаръци или неуспешни покупки), но веднага бих запълнила бройката с други, които съм набелязала.
Не знам дали имам реална нужда от чак толкова, но си сменям парфюмите според настроението и ако ми се прииска да си сложа някой конкретен парфюм искам да ми е под ръка.
Напоследък и поради това, че си стоя повече вкъщи и започнах редовно да ви чета съм навляза във фаза тестване и експериментиране и след няколко изключително неуспешни покупки на сляпо започнах да си поръчвам мостри и тестери. Не че това ме спира да си купувам нови парфюми, но поне грешките понамаляха. Grinning

# 323
Получих си и Evoke for Her Ajmal....ами какво да кажа...красива работа, изключително балансиран и елегантен парфюм. Наистина няма нищо арабско в композицията. Съчетанието на роза, пачули и мъх, което ме плашеше, се оказа гальовно и хладно усещане Heart Eyes
Ковачева, благодаря ти, че ни запозна с това откритие.  Hug

И аз получих моя  Simple Smile ! Тествах го веднага на ръката и ми се стори много силен, даже по едно време не го издържах и ходих да го измия...., пак се усещаше с часове. Ще трябва да го разнося ,  внимавайки с количеството, за да го преценя за себе си.

# 324
Да, Evoke for Her Ajmal свършил  Simple Smile Поръчах един наръч проби с рози да видим от къде ще изскочи заек.  Grinning

KDS, и аз не съм пробвала Диора. Време е да се разтърсим за проба Hug Wink и да се надяваме да не ни хареса Crazy

# 325
  • София
I walk alone, тези помпи толкова трудно ли изпръскват?Аз в бутик на Герлен не помня да са ми пръскали с толкова усилие колкото вчера консултанта в Дъглас го направи.Имаш ли Rose Barbare, бих искала да разбера как се държи в есенно време?Много ми хареса на блотер, много, пък уж не се разбирам с розите.

Не знам, никога не съм ползвала нито старите, нито новите помпи, даже старите ги изхвърлих с пристигането на бутилките и си ползвам спрея, нито са ми удобни помпи по-принцип, нито бих рискувала да се изпари безценната течност Simple Smile

От Rose Barbare нямам бутилка, само проба, точно онзи ден го разносих. Щеше ми се да купя някой ексклузив от тук, за добре дошли така да се каже, а нямам само Rose Barbare и Neroli Outrenoir от наличните тук. Уви, не го пожелах достатъчно за покупка, не е лош разбира се, но ми се стори в духа на Gris Montaigne, който имам, само че тук розата е медено-сладка и не е толкова шлейфов. (Напоследък сравняваме всеки втори парфюм с Gris Montaigne Laughing)

# 326
Да, Evoke for Her Ajmal свършил  Simple Smile Поръчах един наръч проби с рози да видим от къде ще изскочи заек.  Grinning

KDS, и аз не съм пробвала Диора. Време е да се разтърсим за проба Hug Wink и да се надяваме да не ни хареса Crazy

Едно мнение за роза - българска, свежо цъфнала в градината, не синтетична. Парфюма се променя - розата цъфти в началото, след това леко заглъхва и на финала отново е цъфнала ароматно.
Vera Wang Vera Wang for women

Относно Evoke for Her Ajmal ...БО / без особености/-арабската нотка си е на лице от началото до края, никакъв финес и класа. А с Bottega Veneta са на светлинно разстояние по сходстово Simple Smile
  Лично мнение не ангажиращо никой с него
Категорично си обещах, повече да не се влияя на сляпо от писанията в темата за който и да е парфюм, като последната " бяла птица"  Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 13:42 от aniela_5

# 327
  • София
От Rose Barbare нямам бутилка, само проба, точно онзи ден го разносих. Щеше ми се да купя някой ексклузив от тук, за добре дошли така да се каже, а нямам само Rose Barbare и Neroli Outrenoir от наличните тук. Уви, не го пожелах достатъчно за покупка, не е лош разбира се, но ми се стори в духа на Gris Montaigne, който имам, само че тук розата е медено-сладка и не е толкова шлейфов. (Напоследък сравняваме всеки втори парфюм с Gris Montaigne Laughing)

Благодаря ти! bouquet Аз мислех, че си поръчала Неролито от мосю Стивън.Колкото до покупката от България на ексклузив на Герлен, бих казала, че по-непрофесионално отношение от консултант и по-големи глупости не съм чувала и това доста ме разочарова.Инак новия Дъглас много ми хареса, много по-различен е от другите.Предполагам, че има нова мода в аранжирането и тя идва с него.

# 328
мнения за Тиери Мюглер "Алиен" и "Ейнджъл"? Кой ви допада повече?

# 329
  • София
мнения за Тиери Мюглер "Алиен" и "Ейнджъл"? Кой ви допада повече?

Направи анкета!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт