Fatih Harbiye~всичко за актьорския състав-настоящи и бъдещи проекти~100~

• 60 606
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Айде да не задълбаваме (кво му е смешното на свако  Rolling Eyes) на мен примерно ми е смешно това "лелинчо"-всеки регион си има свои изрази Peace. и обръщения. При мен точно тия дет са ти смешни се използват Peace
Това лелинчо, аз го чувам за сефте и е меко казано смешно, винаги са им викали свако при нас, и все още така им се вика  Peace
Ирка ако не е тайна къде при вас в кой район им викат свако защото тук в шопско е лелинчо
Ми Бургаско, и принципно където съм била из България,им викат сваковци
Това за сефте го чувам от теб- лелинчо( то все едно на жена го казваш Mr. Green)
Лелинчо идва от израза "мъжът на леля" или "лелиният мъж"  Mr. Green
виждаш ли колко е шарена България и колко наречия има  Heart Eyes
Синът ми например въобще не ги използва тези обръщения и му e странно това смята го за остаряло
а в София вече освен чичо леля вуйчо и вуйна рядко ще се чуе друго обръщение

А това е от Уикипедията

Скрит текст:
Чичо (в някои райони - стрико) се нарича братът на бащата - или (разширено) по-старши по коляно роднина от мъжки пол.
   Леля се нарича сестрата на бащата или майката - или (разширено) по-старша по коляно роднина от женски пол.
    Вуйчо се нарича братът на майката - или (в някои краища) съпругът на лелята.
    Тетка (регионално) се нарича сестрата на майката.
    Стринка (чинка) се нарича съпругата на бащин брат (т.е. на чичото, стрикото).
    Калеко (в Западна България - Лелинчо) се нарича съпругът на бащина сестра (т.е. на лелята). В Западна България и на майчината сестра.
    Вуйна (учинайка) се нарича съпругата на майчин брат (т.е. на вуйчото).
    Тетинчо (Свако) се нарича съпругът на майчина сестра (т.е. на тетката).
    Свако се нарича съпругът на майчина или бащина сестра, т. е. замества Калеко, Лелинчо и Тетинчо. Среща се главно в Източна България.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 19:58 от БлагаВест

# 46
# 47
Синът ми например въобще не ги използва тези обръщения и му e странно това смята го за остаряло

А това е от Уикипедията

Скрит текст:
Чичо (в някои райони - стрико) се нарича братът на бащата - или (разширено) по-старши по коляно роднина от мъжки пол.
   Леля се нарича сестрата на бащата или майката - или (разширено) по-старша по коляно роднина от женски пол.
    Калеко (в Западна България - Лелинчо) се нарича съпругът на бащина сестра (т.е. на лелята). В Западна България и на майчината сестра.
    Свако се нарича съпругът на майчина или бащина сестра, т. е. замества Калеко, Лелинчо и Тетинчо. Среща се главно в Източна България.
Линде, така е Peace тук в нашия край се нарича лелинчо Peace ма Ирка и Мимето нали са от източната част, та ни се чудят на нас в западната Laughing

Привет Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 48
  • София

А това е от Уикипедията

Скрит текст:
Линде, така е Peace тук в нашия край се нарича лелинчо Peace ма Ирка и Мимето нали са от източната част, та ни се чудят на нас в западната Laughing

Привет Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Васе  Hug
чудим си се един други  hahaha hahaha hahaha

# 49
  • София
Нещо много красива от Лелик  newsm10

# 50
  • близо до брега на морето
Добро утро Hug Hug Hug
Не мога им се нагледам бе Crazy Crazy Crazy
Аз отивам на гроздобер,вие релаксирайте  WinkHug Hug Hug

# 51
  • София
Добро утро  Hug
Пожелавам ви прекрасен топъл и изпълнен с много усмивки ден  Heart Eyes
Свежият мирис на кафе - ароматът, който разделя нощта от деня!
Пия кафе, което означава, че вече е....нов ден!  newsm03 smile3534

# 52
Привет лудетини Hug Hug Hug Hug
Миме Hug Heart Eyes Приятен гроздобер Party ...абе зимата е по приятно с винцето, ма требе некой го обере Mr. Green
Линде Hug Heart Eyes веднага налазвам кафето Laughing
Хубав и усмихнат ден Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 53
 wavey

Много силно начало на сезона, прекрасни Бурак и Неслихан, нооо яка драма. Rolling Eyes
Трейлър.
https://www.youtube.com/watch?v=FSo1mg6Ijpg

Кемо май е решил да забрави Нихан. Confused

# 54
wavey

Много силно начало на сезона, прекрасни Бурак и Неслихан, нооо яка драма. Rolling Eyes
Трейлър.

Тя като каза, че ще има дете от Емир, кой беше първия предател  Whistling

# 55
  • София
wavey

Трейлър.

Тя като каза, че ще има дете от Емир, кой беше първия предател  Whistling

А той що отказа да се види с нея в затвора  Naughty
ако беше отишъл щеше да разбере от кого е детето
Тя е права няма да обяснява на журналята че женена жена е бременна от друг
А на него му много слаби ангелите веднага се поддаде на мъжките страсти и тръгна да си ляга с Асу
Нихан така и устоя и не легна с Емир въпреки всичко
Нека си взима Асуто и ще му гледаме сеира и на него

# 56
  • Дубай
Привет  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много тихо днес.
Миме Hug Heart Eyes мезето от мен питието от теб  Wink
 Heart Eyes

# 57
  • Дубай
И двамата са си виновни Той че отказа да се види с нея а тя че толкова пъти все се отказва от Кемал, ама драма да става, турско дизи Peace

# 58
Е, тя свидетелства срещу него в съда, и аз да съм и аз няма да искам да я виждам.  Tired

# 59
  • София
Е, тя свидетелства срещу него в съда, и аз да съм и аз няма да искам да я виждам.  Tired
Тя каза истината в съда за сестра му че тя е виновницата за разправията между Емир и Кемал
А той преди това предаде брат и на полицията като много добре знаеше че това е най-голямата болка и страх на Нихан и че точно поради това тя нямаше смелост да напусне Емир
Нещата не са едностранни и не е виновна единствено Нихан за цялата тази бъркотия
А защо никой не повдига въпроса за Лейля и тя какви ги забърка
Без да знае много категорично заяви на Кемал че бебето не е от него
Все още Кемал таеше искрица надежда че може и да е негово бебето и тя го попари  ooooh!
Понеже тя не знаела нищо Нихан нищо не и е споделила и понеже теста бил отрицателен по догатки вече определи от кой е бременна - ето така се забъркват кашите и после само Нихан виновна
Затова ме е яд на Кемал какво ми се прави на горд и недостъпен - след като Нихан е дошла на крака при него трябваше да отиде и да я изслуша какво има да му казва и тогава да решава дали да се сърди ли не   Naughty

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 18:29 от БлагаВест

Общи условия

Активация на акаунт