Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 603
  • 433
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Пристигнахме в понеделник вечер. На летището имаше маскирани хора  Laughing
Ние също си носихме костюми за Хелоуин в ръчния багаж, дъщеря ми специално си купи нов за като пристигнем, но след 20 часа полети и разкарване по летища, никой нямаше сили и настроение.

За сега времето ме изненадва приятно. По-топло отколкото в София и не се усети неприятният вятър, за който бях чувала. Дано да си продължи все така добре.

# 107
  • Vaudreuil Canada
Юна, Добре дошли! Интересен ден сте си избрали за пристигане Simple Smile Успех!

# 108
  • Монреал
Добре дошли и успех с адаптацията на новото място  Grinning

Колко време ви отне да минете през имиграционните на летището?

# 109
Мерси  Hug

Половин - един час някъде се забавихме. Бяхме втори на опашката и след нас се напълни с поне 20-30 души китайци. Имахме невероятен късмет. Ако се беше случило обратно и трябваше да изчакаме всички китайци, децата щяха да пощуреят.

Не можем да намерим магазин за хранителни стоки в района, в който сме отдеднали и вече привършваме запасите. Обиколихме цял един мол, но нямаше. Само ресторантчета и готови фаст фууди, но магазин - не.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 13:46 от Юнa

# 110
Юна, не е възможно да няма  newsm78. В повечето магазини, които не са хранителни вериги принципно, също се продава храна. Къде сте отседнали? Ето това са някои от хр.магазини : Metro, No Frills, Valu- mart, Freshco, Loblaws, Sobeys, foodbasics.
И разбира се добре дошли! bouquet

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 14:31 от a_tita

# 111
Мерси  Hug
Сигурно има, но не откриваме, понеже обикаляме безцелно с идеята да срещнем магазин, а то не е лесно, ако не знаеш къде отиваш...
В района на Richmond street сме.

Сега ще потърся в Гугъл тези магазини и къде се намират. Мерси много!

# 112
Юна, добре дошли и от мен Hug

За магазините, можеш също така да влезеш в сайта на магазина, написаш в опция търсене на магазин пощенския си код и той ти дава списък с магазините, които се намират в близост Peace

# 113
Юна, предполагам, че сте на  Richmond street west, тя е дълга улица, но се сещам за един  Loblaws, който се намира на Queen St.West and  Portland St.     Queen  е успоредна  и е над   Richmond street.  Със сигурност има и други магазини, но аз не се сещам сега. Във Shoppers drug mart  също има храна, освен това там има   аптека и поща.Във всяка една метро станция има карти на града, просто си поискваш на гишето и ти дават. Вземи си на първо време, за да се ориентираш къде/ какво.

# 114
  • Canada
Добре дошли в Канада, Юна!

По добре си напиши 'супермаркет' пред името на улицата в Гугъл мапс. Ще ти излязат всички наоколо.

# 115
Мерси много на всички, намерихме магазин, малко е на един час пеша, но става.
Има и по-наблизо, но са по-малки и няма много от нещата, които ни трябват.
Ще има доста да се нагаждаме към тукашния стил на хранене. Всичко ми се струва подсладено, особено хлябът.
Цените също са доста впечатляващи, но живея с надеждата, че е заради района и може би на други места би имало по-човешки цени. Така се надявам  Laughing

# 116
Да, хляба ако е от този пакетираният, квадратни филии - сладък е.
Ако сте отидете в супермаркет, където имат и пекарна - хляба е нормален. Можеш да си го вземеш цял и да искаш на място да ти го нарежат.

Все пак аз съм за хлебопекарна - така проблемите със сладък хляб са сведени до 0 Simple Smile

# 117
  • Canada
Или си купуваш машина за хляб Simple Smile

# 118
Ето този хляб няма нищо общо с онези "сладки" като козунак хлябове. Аз купувам за децата, а иначе за нас си купуваме хляб от лимец. Ето този   

# 119
  • София
Отново привет от мен,

Канадският министър на имиграцията отмени визите за България и Румъния: http://news.bnt.bg/bg/a/kanada-ofitsialno-obyavi-otmyanata-na-vi … -blgari-i-rumntsi

Изглежда, че до 1 декември догодина трябва да сме готови с план за евентуалното си заминаване Simple Smile. Че последният абзац е притеснителен, макар че нямам представа дали ще бъде голям напливът от страна на българи и румънци.

Общи условия

Активация на акаунт