Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 603
  • 433
  •   1
Отговори
# 120
  • Лавал-Пловдив
Не виждам какво те безпокои: става въпрос за туристи. Дори и да дойдат с цел работа, няма кой да ги наеме без валидни работни документи. Това би улеснило само бабите и дядовците, които редовно са тук, сега поне няма да я има галимацията с издаване на визи за тях.

# 121
  • София
Не, аз не се безпокоя, напротив Simple Smile. Но мисля, че става въпрос за всички визи, не само за туристическите. Но тъй като е от няколко дни новината, още няма достатъчно информация из родния интернет.

Ето още един линк:

http://www.cross.bg/kanada-bulgariya-gadzhokov-1524500.html#.WCDjW_l95EY

# 122
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Не, аз не се безпокоя, напротив Simple Smile. Но мисля, че става въпрос за всички визи, не само за туристическите. Но тъй като е от няколко дни новината, още няма достатъчно информация из родния интернет.

Ето още един линк:

http://www.cross.bg/kanada-bulgariya-gadzhokov-1524500.html#.WCDjW_l95EY

Става въпрос за посетителските/туристически визи...
Канада в близко бъдеще няма да премахне емигрантските визи, а напротив условията в процедурите за имиграция стават все по-трудни за изпълнение.

Какви глупости пише в българските новини си е съвсем друга тема на разговор.

# 123
  • Лавал-Пловдив
Подкрепям ароганс, Канада не е чак толкова тъпа да си заколи златната кокошка. От емигрантите влизат не малко свежи парички в държавната хазна.
Само за туристически визи става въпрос, затова казах, че сега баби и дядовци могат да идват като им скимне.

# 124
Това не е лимец а спелта. Но е хубав.

Представям си една тълпа румънски или нашенски цигани как се опитва да се качат на самолета за Канада на което и да е европейско летище и как минава през граничният контрол тук ... Мисля че канадците са си обмислили много добре решението, имаха подобен проблем и с бежанците от войната в Югославия, още издирват от тях. Така че дори да няма туристически визи не мисля че всеки току така ще влезе и ще отиде където си поиска. Но ще видим.
В интерес на истината баща ми получи виза точно за 3 дена, както и приятелка преди 2 години, според мен процедурата за туристически визи е опростена в последните години (говоря от моя си опит) , но пък  разхода за такси, документи преводи ще ни бъде спестен.

Някой да е запознат с процедурата за парентаж или там както се казва, за родители. Чух че всяка година отварят 5000 места и е на принципа който успее да влезе в тях. Има ли някой кандидатствал по тази процедура?

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 22:05 от joya

# 125
Преди 5г ли беше - това с връщането на визите се случи на чехите и мексиканците. Спокойно можеха да пътуват с туристическа цел, но те попрекалиха и Канада им премахна правото.

# 126
  • Варна - Монреал-Едмънтън

Някой да е запознат с процедурата за парентаж или там както се казва, за родители. Чух че всяка година отварят 5000 места и е на принципа който успее да влезе в тях. Има ли някой кандидатствал по тази процедура?

Мисля, че дълго време процедурата е била стопирана за да се обработят подадените кандидатури, чакащи по 5 години.
Чух, че ще влиза в сила от 2017 отново и ще има нови правила.
Има квота и след първите 5000 подадени апликации, спират да приемат документи до следващата година.

# 127
Да така е, дано обаче е по-бърза като са само 5000.

# 128
Честит ни дълъг уикенд, канадки!  bouquet

Ние направихме точно 3 години от пристигането си в Канада и го отпразнувахме подобаващо.

Детето беше на Слийповър от нейния кръжок - Girl Guides of Canada- за 1ви път да спи някъде извън дома, а ние за 1ви път от 4 години насам имахме вечер и преди-обяд за нас двамата сами.

Изкарахме страхотно двамата и си припомних какво беше когато бяхме само двамата за малко.

На детето супер много й е харесал лагера и още отсега зачака 2 дневния лагер през Май с организацията.

Ние букнахме резервации за Калгари за 4 дни преди НГ за да си изкараме американски визи за туризъм и да разгледаме. Някакъв предложения за нещо интересно там?

Ние мислим да разгледаме Зоологическата и Ботаническата градина, TELUS Spark - Science Centre и Banff. Чудех се дали  Calaway Park ще е отворен през зимата? Ние ще сме там от 26 до 30 Декември.

Другото, което ме интересува е дали някой е правил туристическа виза за родителите си?

Майка ми смята да дойде през лятната ваканция за месец и мислех да й купим билетите от сега, но без виза не зная дали ще стане?

Колко време отнема изкарването на визата и ние ли трябва да направим кандидатстването оттук с покана или трябва тя да отиде до София и да си изкара визата сама? Мерси предварително.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 18:42 от Анонимен

# 129
Другото, което ме интересува е дали някой е правил туристическа виза за родителите си?

Майка ми смята да дойде през лятната ваканция за месец и мислех да й купим билетите от сега, но без виза не зная дали ще стане?

Колко време отнема изкарването на визата и ние ли трябва да направим кандидатстването оттук с покана или трябва тя да отиде до София и да си изкара визата сама? Мерси предварително.

Баща ми пристигна преди 2 седмици, пенсионер е. Мина през консулския център в София, нямах нито време нито нерви да се занимавам, знам че става и онлайн. Но там хората направиха всичко много бързо за около 100-150лв. След 3-4 дена имаше виза и веднага потегли. Искаха от мен писмо покана и писмо от работодател, които директно пратих на мейл на консулския, от него искаха писмо от НОИ че е пенсионер и май стандартните акт за раждане и брачно свидетелство(преводи). Той само се подписал и това е.

# 130
А има ли начин ако пристигнеш като турист след отпадането на тия визи да си промениш статута и да вземеш работна виза примерно? Ако имаме право на 180 дни престой, това е доста време в което може да се потрудиш да останеш легално. Ако започнеш да си търсиш работа и искаш да си изкараш документи, няма ли някакви начини това да се случи?  Темата за Канада ми е чужда, знам само, че имат тази точкова система, но за нищо останало не съм наясно.  newsm78 

# 131
Благодаря ти, Джоя.  Hug
Значи става доста бързо ,но ще трябва да поостане в София няколко дни.

# 132
  • Под кленовите дървета
Ние я направихме онлайн за час. Докиментите ги сканирахме, тя сканира също и ни прати, поканата я написахме, сканирахме е пратихме. Тя разпечата и мина орез бюрото в София да й гу прегледат. За три дни имаше виза.

# 133
  • Монреал
А има ли начин ако пристигнеш като турист след отпадането на тия визи да си промениш статута и да вземеш работна виза примерно? Ако имаме право на 180 дни престой, това е доста време в което може да се потрудиш да останеш легално. Ако започнеш да си търсиш работа и искаш да си изкараш документи, няма ли някакви начини това да се случи?  Темата за Канада ми е чужда, знам само, че имат тази точкова система, но за нищо останало не съм наясно.  newsm78 
Според мен и да има начин няма да е толкова лесно - всякакви административни процедури тук се влачат с години. А самият факт, че си дошъл като турист и искаш да останеш, според мен е червен флаг за имиграционните - по-добре да си започнете документацията по нормалната процедура за имиграция.

Вече в сила ли е това за отмяната на туристическите визи? Контеса, защо тогава ще вадите виза?

# 134
Мерси за отговорите.  bouquet

Погледнах процедурата и тъй като работя в сектора на само-наетите със собствен бизнес и ми е първа година за правене на счетоводство през януари ,не знам как ще стане с прилагане на писмо от счетоводител с данъчна оценка за годината сега?!

Ще изчакам явно до януари когато ще си направя данъците за първата година с бизнееса със счетоводителя ми и тогава ще й издам такива писмо, защото реално няма как да й изпратя сканиран пей стъбс от работодател с месечна заплата. Та така.
Запазих си номер онлайн с инфо за документите, който ще е активен до 12 януари. 

Тарилилей, отпадането на тур. визи ще влезне в сила от декември, 2017, а майка ми си намери работа в Б-я като старши учител тази година и ще е във ваканция юли и август.
 Мислим за юли да се вземат билетите и така.

Не знам легално за някаква вратичка за оставане в страната с такава виза и рискуваш много да нямаш никакви опции за легален статут в Канада след такива прояви.

Има няколко текущи процедури за имиграция.
Съветът ми е да се насочите към една от тях, да си проучите опциите и  да дерзаете в тази посока. Peace

Общи условия

Активация на акаунт