Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 564
  • 433
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Юнa, благодаря!

Децата ми са кротки да, но и полетът беше ок. Аз съм очарована от турските авиолинии. Не, че имам база за сравнение, но пък обслужването им беше много добро. Не случайно 6 години поред са авиокомпания №1 в Европа.
Не съм писала подробности, но целта на пътуването ни беше да си довършим процедурата, влизайки в Канада и да си оправим PR картите. В крайна сметка за 8 дена имаме полети София-Монреал-София и почти 3000 километра с рента кар в Канада. Голямо приключение беше, но съм доволна.

# 181
Колко продължава полетът с турските авиолинии и директно от София ли тръгват или има прекачване в Истанбул?
Трябва да си избера начин за връщане през лятото, ще съм сама с малката, която тогава ще е на 1г и 8м и не знам как ще изкараме много дълъг полет, без да пощръклеем.
За сега се чудя за прекачване през Лондон с преспиване там или нещо друго... Събирам идеи.
Ако може да споделиш подробности, ще съм ти много благодарна.

# 182
  • София
Има прекачване в Истанбул. Полетът София-Истанбул е по-малко от час. На отиване имахме 3,5 часа престой на Ататюрк, на връщане 4 часа. За мен беше идеално, защото имахме възможност да се разтъпчем, да обиколим из летището и мъжът ми да изпуши някоя и друга цигарка  Simple Smile. Полетът от Монреал до Истанбул е нощен и го проспахме почти целия.
 На децата раздават разни подаръчета да се занимават (книжки, играчки), но твоето дете е мъничко и не знам дали ще му допаднат. За по-големите е лесно - има прилично количество детски филми и няколко игри, с които да се занимават.
Истанбул-Монреал - 11 часа, на обратно - 9 часа.

# 183
Юна, посвикнахте ли вече?
Светланка, и ние навремето направихме така, само че престоя ни беше 20 дена, един вид бяхме като туристи. И после дойдохме окончателнo след 3 години.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 17:22 от a_tita

# 184
  • Торонто/Сливен
Аз имам малко спешно питане, особено до момичетата, които дойдоха скоро.
Свекърва ми трябва да мине медицински прегледи утре, но не са и казали дали трябва да е гладна или не (а и ние сме забравили вече). Какви са изискванията сега?

Благодаря много!  bouquet

# 185
  • Vaudreuil Canada
Който иска да участва в Коледната размяна на картички да ми прати адреса си на лично съобщение до 5 декември включително Simple Smile

# 186
  • Под кленовите дървета
Аз имам малко спешно питане, особено до момичетата, които дойдоха скоро.
Свекърва ми трябва да мине медицински прегледи утре, но не са и казали дали трябва да е гладна или не (а и ние сме забравили вече). Какви са изискванията сега?

Благодаря много!  bouquet
Гладно и жадно докато не вземат кръв и урина да не вдигнете кръвната захар. Няколко глътки вода сутринта и толкова. После след кръв и урина може кафе, кола, сладко, че да не вземе да й падне пък много кръвното за същинския преглед.

Момичета, имам сериозно количество анасон, кимион и семена от копър. Свеки ме беше заредила докато кърмех и имам доста. Не знам за какво може да се използват, но ако на някой му трябват да се обажда Simple Smile

# 187
Юна, посвикнахте ли вече?

Да  Sunglasses Дори на мен започна да ми харесва. В началото бях много скептична и очаквах поне първото ми полугодие тук да мине в мисли кога ще се върна в България, но вече започнах да свиквам с идеята, че живея тук.
Иначе дъщеря ми е във възторг от самото начало, всичко много ѝ харесва.

Има нещо, което ми се стори странно покрай съученичките ѝ. Говорили са си на кого какви филми му харесват и другите деца са споменали Pitch Perfect и Full out.
Пуснах си трейлърите, за да видя за какво става въпрос и изведнъж ми се стори, че ще имаме сериозен културен шок.
Българските съученички на дъщеря ми са с година, година и половина по-големи от нея. А тук е разпределена по възраст и се пада в сборен клас 3-ти и 4-ти смесен, т.е. поне половината ѝ съученици са с година по-малки от нея. И въпреки това явно ще се окаже прекалено инфантилна за средата. Тя милата още гледа Shimmer and Shine и My little pony  ooooh! И всъщност никога не е проявявала интерес към филм, различен от анимация. Филмите с актьори ѝ се струват скучни и сериозни, а ако няма магия и фантастика, няма сила, която да я накара да го гледа.

Тук ми се струва, че настроенията са съвсем различни, доколкото мога да ги уловя на този етап. Днес учителката ми спомена, че се зачела през междучасието в някаква книга и го каза с един такъв тон... Книгата била, хм, за... феи, едва ли не, глупости някакви. Имаше нотка на насмешка.
В часа по английски учителката им чела нещо за Титаник, на което дъщеря ми едва не заспала. Попитах я дали не иска да ѝ разкажа нещо по темата и дори се опитах да я подлъжа да гледаме филма, но тя категорично отказа. Щом е по истинска история - без нея.
И не знам как ще се впише изобщо в средата. Тя ще си намери начин, разбира се, но всъщност това, което ме изненада е какви филми харесват деца на 8 години  newsm78

# 188
  • Под кленовите дървета
Ми то и моят син на 6 години предпочита игралните филми на Трансформърс пред Малката русалка Simple Smile Ние гледаме много игрални филми и е нормално да попие от нас.

Не се шашкай, децата са различни, но ще намеррят път един към друг.

# 189
Не толкова, че са игрални, колкото че са на някакви серизони житейски теми, които не можех да си представя, че са вълнуащи за деца. Поне за моето не са.
Направо ми е все едно деца да гледат с интерес вечерната емисия новини. Не говоря за правилно и неправилно, а просто колко ме изненадва като нагласа.

Сигурно ще е полезно за нея малко приземяване от фантастичното.

# 190
  • Монреал
Даже и аз не ги бях чувала тия филми  newsm78
Според мен си е до дете. Моят големият е на 9 и има интерес към анимации, но и много документални филми за природата, екшъни, както и разни готварски шоута  Heart Eyes
Децата ще намерят общ език - те толкова лесно се приспособяват към новото. Радвам се, че вече свиквате и нямате проблеми!

# 191
Здравейте
Извинявам се ако постът ми не е за тук,но не успях да намеря информация. Ще кандидатствам за туристическа виза и ще пътувам с дъщеря ми,тя е на една годинка. Може ли някой да ми каже трябва ли й виза и ако да,как се кандидатства. Писах до посолството в Румъния,но ми казаха,че отговарят на въпроси само за вече подадени документи. Ако някой има информация,ще съм много благодарна.

# 192
# 193
Благодаря.

# 194
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Всички деца се различни. Не се  притеснявай Юна. Моите деца на почти 2г. и на 6,5г гледат футбол с мен.
Рядко имаме време, но ако го пусна гледат. И кулинарни предавания гледат и ремонти на къщи.

Давате ли витамини на децата? Моля споделето марка? Витамин Д  давате ли  на деца на 2 години??

Общи условия

Активация на акаунт