Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 523
  • 433
  •   1
Отговори
# 270
А това е официалната таблица с всички необходими ваксини и възрастта, на която се поставят:
http://healthycanadians.gc.ca/healthy-living-vie-saine/immunizat … urrissons-eng.php

Всички ли са задължителни?
Дъщеря ми няма за варицела (тя изобщо не се поставя в България), Men-C-C, Pneu-C-13 и още няколко такива.
Има всички задължителни от България, но те пък се променят. Между първото и второто ми дете въведоха още няколко.

Но от училището не са правили проблем. Занесохме им картон с ваксинациите, казаха, че са ок и я приеха.

# 271
А това е официалната таблица с всички необходими ваксини и възрастта, на която се поставят:
http://healthycanadians.gc.ca/healthy-living-vie-saine/immunizat … urrissons-eng.php

Всички ли са задължителни?
Дъщеря ми няма за варицела (тя изобщо не се поставя в България), Men-C-C, Pneu-C-13 и още няколко такива.
Има всички задължителни от България, но те пък се променят. Между първото и второто ми дете въведоха още няколко.

Но от училището не са правили проблем. Занесохме им картон с ваксинациите, казаха, че са ок и я приеха.

За детската градина знам, че искат да им представиш имунизационния картон, с всички задължителни ваксини, за да могат да запищат детето. За училището предполагам, че е същото, но понеже не съм се сблъсквала с прием още, не мога да съм категорична.
Ние като дойдохме, педиатарът на сина ми видя какви са ваксините от БГ и му направи тези, които тук са задължителни. И беше много очуден, че има имунизация за туберколоза.....

# 272
За Онтарио ваксините са препоръчителни, но родителите имат право да ги откажат. Имам приятелка, която отказва ваксините - синът и (в детска градина) няма нито една ваксина, а дъщеря и е в трети клас, и има само тези до годинката . Представя в училище нотариално заверена декларация за отказ. Линк към декларацията: http://www.forms.ssb.gov.on.ca/mbs/ssb/forms/ssbforms.nsf/FormDe … p;NO=014-4897-64E
Синът ми е с автоимунно заболяване, благодарение ваксината за шарките, и въпреки диагнозата лекуващата му лекарка се опитва да ни убеди ,че трябва да се слагат ваксините за възрастта.  Shocked

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 07:44 от *Pepy

# 273
Ваксините са препоръчителни, но задължителни за училище. Ако няма ваксини, минава на домашно обучение или частно училище. Възможно е някои училища да не са толкова стриктни. На сина ми му липсваха две ваксини и получих писмо, в което ми даваха срок за поставянето им. Пишеше, че след този срок, ако не са поставени ще го отстранят от училище. За Онтарио става дума

# 274
Привет на всички!

Я да попитам дали някой е летял с Турците до БГ?
Интересува ме паспортната ситуация. Досега не сме транзитирали през държава извън ЕС. Нямам БГ паспорт, само лична карта. Някой да е бил в подобна ситуация? Ако да, то как е минало излизането от БГ на връщане.
Доколкото чета транзитни визи не се изискват. Някой в подобна ситуация?

# 275
Ами, Дензъл,  аз ти писах и по-рано подробно.  Не съм имала проблем с турците - пътувам само с канадски паспорт и лична карта.

# 276
Вери, благодаря ти. Да си призная напълно съм забравила и сега си припомних, че си писала. Главата ми е на друга планета напоследък. Така казаха днес и от консулството. Лека полека на към турците отиват нещата. Simple Smile

# 277
Благодаря на мамите от Онтарио включили се по моето питане.

Да не се налага на родители да лавират между "матрицата" и здравето на децата си.
За съжаление само пострадалите могат да разберат за какво говоря.

# 278
Здравейте, момичета!
Макар и с огромно закъснение прочетох отговорите ви. Благодаря! Последният месец всичко се развива със сериозна скорост и въпреки че правим много неща, все ме е страх, че изоставаме.
Това, че със сигурност ще тръгнем на предучилищна на есен е много сериозно облекчение Simple Smile Вече си направихме регистрация в laplace 0-5 и дори ни звъннаха от една градина. Кандидатстваме за периода от април до август/септември. Дамата през цялото време казвала parfait и много се надяваме, че ще ни се обади в края на февруари, както е обещала. Аз все още не мога да повярвам, че е възможно.
А сега с тези ваксини се притесних. Ние имаме всичко по българския календар, но трябва да го сравня с канадския. Каква е връзката между здравните карти(carte de soleil) и градината? Поставянето на липсващи имунизации ли?

Питанка: Някой отварял ли си е банкова сметка от разстояние? Ако да, с коя банка? Вече попълнихме две заявления на сайтове, но никаква реакция от банката.

# 279
  • Vaudreuil Canada
sunny2012 не мисля, че без канадски документи и адрес ще ви отворят сметка в банка, но пък може и да не знам някоя вратичка.

# 280
  • Под кленовите дървета
catre de soleil не зависи от ваксините, издават ви я като дойдете, това е документ, че сте здравно осигурени. ваксините не са със задължителен характер. В СЛС-то ще ви кажат ако липсва нещо. По мои спомени май само варицелната ваксина липсваше, но баткото олепи варицела, после и бебето, та не са ни слагали. Обаче много им се забавлявах на лицата като разбраха, че в Бг нямаме варицелна ваксина, но пък имаме туберколозна. Даже лекарката на бебка като разбра и ми каза "това е толкова тъжно, даже не е имала шанс да се размине с варицелата" ама с едно такова погребално изражение, при което на мен след 3 нощи неспане ме напуши искрен смях.

За здравни карти и банкови сметки - само с адрес, даже за някои институции изискват фактура от Хидро Кебек и/или интернет.

Ние сме с ентеровирус, всички в нас, бебето и ММ са най-зле, баткото в добавка се и разкашля. Аз цяла зима слушам за това гатро, викам си сигурно бързо минава, ама ей на - 24 часа пералня след пералня. Аз се държа, разбира се, то при Мамооо от всички страни няма как Simple Smile

# 281
  • Монреал

Питанка: Някой отварял ли си е банкова сметка от разстояние? Ако да, с коя банка? Вече попълнихме две заявления на сайтове, но никаква реакция от банката.

Не може да се отвори банкова сметка от разстояние.

# 282
  • Пловдив
Здравейте,
относно банковата сметка от чужбина, всъщност е възможно, имат си такава услуга някои от банките. Ние пристигнахме миналата година март и малко преди това писахме запитване на RBC http://www.rbc.com/newcomers/nouveaux-arrivants/installation-au- … ada-resident.html . Отговориха доста бързо и подробно, като изпратиха списък с всички документи и формуляри, които трябва да се изпратят по пощата (не по мейл или факс), за да се отвори сметката. Ние се отказахме да отваряме от България, защото ни оставаше малко време.

ПП, писала съм в темата миналата година по това време  Blush пристигнахме март 2016 Simple Smile

# 283
  • Лавал-Пловдив
Аз не разбирам каква точно е целта на правенето на всичко от България, в смисъл какво толкова се печели. Нали първите седмици като дойде човек са за това - да се разходи, да види кое къде се намира, да си направи карти, сметки, евалюации...Аз с умиление си спомням тези моменти, как крачехме пеша из Розмон, защото не знаехме как да се качим на автобус и метро.
Това пришпорване ала Дай всичко да ни е готово от България ми прилича на едновремешното Да изпълним петилетката за 3 години Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 00:51 от kaka_dora

# 284
Не е за да се изпълни петилетката, просто хората изпитват (предполагам) голяма доза несигурност от неизвестното и искат да си понамалят стреса, като отхвърлят нещата, които могат да направят предвартелно.

Ние уж много добре се бяхме подготвили, ама първите дни умряхме от глад, докато намерим от къде да си купим нещо за ядене.
Да не говорим, че първата седмица се събуждаш в два през нощта и докато се нагодиш на местното време, не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт